Συνελήφθη με 300 κιλά ηρωίνης μέσα στο φορτηγάκι του

Συνελήφθη με 300 κιλά ηρωίνης μέσα στο φορτηγάκι του Facebook Twitter
EPA
0

Ένας Κινέζος συνελήφθη στο νότιο Βιετνάμ με περισσότερα από 300 κιλά ηρωίνης στο φορτηγάκι του, όπως ανακοίνωσε σήμερα η αστυνομία.

Συγκεκριμένα, κουτιά γεμάτα με ηρωίνη εντοπίστηκαν κατά τη διάρκεια ελέγχου που διενεργήθηκε στο ύποπτο όχημα, στη Χο Τσι Μινχ, οικονομική πρωτεύουσα του Βιετνάμ, σύμφωνα το υπουργείο Εσωτερικών της χώρας.

Η αξία των 313 κιλών ηρωίνης εκτιμάται σε περισσότερα από 7,6 εκατομμύρια ευρώ.

Μετά τη σύλληψη δύο διακινητών ναρκωτικών, εκ των οποίων ο ένας είναι Κινέζος, πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε πολλά σπίτια στη Χο Τσι Μινχ.

Η νέα σύλληψη πραγματοποιήθηκε μία εβδομάδα μετά την εξάρθρωση ενός μεγάλου δικτύου διακίνησης μεθαμφεταμίνων στο οποίο συμμετείχαν και Κινέζοι, οι οποίοι διακινούσαν ναρκωτικά στην πόλη μέσα σε παρτίδες υφασμάτων.

Συνολικά 300 κιλά μεθαμφεταμίνων είχαν κατασχεθεί και 11 άνθρωποι έχουν συλληφθεί, ανάμεσά τους οκτώ Κινέζοι.

Η νομοθεσία του Βιετνάμ για τα ναρκωτικά είναι μεταξύ των πιο αυστηρών παγκοσμίως. Η κατοχή ή η διακίνηση 600 γραμμαρίων ηρωίνης ή περισσότερων από 2,5 κιλών μεθαμφεταμίνων τιμωρείται με τη θανατική ποινή.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ