Αυτός είναι ο ύποπτος για την επίθεση στην Ουτρέχτη - Τον αναζητά η αστυνομία

Αυτός είναι ο ύποπτος για την επίθεση στην Ουτρέχτη - Τον αναζητά η αστυνομία Facebook Twitter
0

Ένας 37χρονος άνδρας Τουρκικής καταγωγής φέρεται να είναι ο ύποπτος για την επίθεση στην δολοφονική επίθεση στην Ουτρέχτη το πρωί της Δευτέρας.

Η ολλανδική αστυνομία έδωσε στη δημοσιότητα τη φωτογραφία του υπόπτου, ονόματι Γκεκμάν Τανίς (Gökman Tanis) απευθύνοντας έκκληση για πληροφορίες. Παράλληλα ζητά από τους πολίτες να μην τον πλησιάσουν και να ειδοποιήσουν άμεσα την αστυνομία.

Υπενθυμίζεται ότι νωρίτερα ο ένοπλος άνοιξε πυρ κατά επιβατών στο τραμ της Ουτρέχτης, στην Ολλανδία με τον αριθμό των τραυματιών να είναι μέχρι στιγμής αδιευκρίνιστος.

Ο δράστης φαίνεται να έχει διαφύγει ενώ πηγές της αστυνομίας ανακοίνωσαν πως «διερευνούν πιθανό τρομοκρατικό κίνητρο». Το περιστατικό συνέβη στις 10:45 το πρωί, τοπική ώρα.

Οι αστυνομικές Αρχές της Ολλανδίας έχουν αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο της τρομοκρατικής ενέργειας χωρίς ωστόσο να το έχουν επιβεβαιώσει. Σύμφωνα με τη δήλωση αξιωματούχου της τοπικής αστυνομίας υπάρχουν πτυχές του συμβάντος που πρέπει να διερευνηθούν.

Ο δράστης μετά την επίθεση στο τραμ διέφυγε και από τότε η αστυνομία τον ψάχνει. Παραμένει άγνωστο εάν πρόκειται για έναν ή περισσότερους δράστες όπως παραδέχτηκε ο επικεφαλής της ολλανδικής αντιτρομοκρατικής.

Άγνωστο παραμένει επίσης εάν οι επιθέσεις με πυροβολισμούς σε άλλα σημεία της Ουτρέχτης έγιναν ταυτόχρονα με την επίθεση στο τραμ ή ακολούθως, καθώς διέφυγε ο δράστης.

Η πόλη παραμένει σε κατάσταση συναγερμού 5, στο υψηλότερο επίπεδο δηλαδή, με την παρουσία της αστυνομίας και τον ανδρών του στρατού να είναι έντονη σε αεροδρόμια, μέσα μεταφοράς και τζαμιά, σε όλη την επικράτεια.


Εντωμεταξύ, από το πρωί έχει ζητηθεί από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους για λόγους ασφαλείας.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: Τον Απρίλιο στην Κίνα ο Αμερικανός πρόεδρος

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ετοιμάζει ταξίδι στην Κίνα, έπειτα από τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν, μεταξύ άλλων, για τον πόλεμο στην Ουκρανία, με τον Σι Τζινπίνγκ να επαναλαμβάνει ότι η Κίνα στηρίζει όλες τις προσπάθειες που συμβάλλουν στην ειρήνη
LIFO NEWSROOM
«Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Διεθνή / «Είναι εντελώς ντροπιαστικό» - Ουκρανοί στρατιώτες μιλούν για το σχέδιο ειρήνης των ΗΠΑ

Ουκρανοί στρατιώτες που βρίσκονται στο μέτωπο του πολέμου σχολιάζουν το αμερικανικό σχέδιο ειρήνης, με κάποιους να το απορρίπτουν πλήρως και άλλους να δηλώνουν πως «είναι ώρα να συμφωνήσουμε τουλάχιστον σε ένα πράγμα»
LIFO NEWSROOM
Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Διεθνή / Στάρμερ για πρίγκιπα Άντριου: «Οι άνθρωποι πρέπει να παρέχουν στοιχεία στους ερευνητές»

Ο Άντριου στερήθηκε τους βασιλικούς του τίτλους και τις τιμητικές διακρίσεις τον περασμένο μήνα, καθώς η βασιλική οικογένεια προσπάθησε να αποστασιοποιηθεί από τις επικρίσεις για τη σχέση του με τον Έπσταϊν
LIFO NEWSROOM