Απεργία την Πρωτομαγιά

Κλιμακώνεται η ένταση στη Βενεζουέλα- Κλείνει τα σύνορα με τη Βραζιλία ο Μαδούρο

Κλιμακώνεται η ένταση στη Βενεζουέλα- Κλείνει τα σύνορα με τη Βραζιλία ο Μαδούρο Facebook Twitter
EPA
0

Το κλείσιμο των χερσαίων συνόρων με τη Βραζιλία ανακοίνωσε νωρίς το βράδυ της Πέμπτης ο πρόεδρος της Βενεζουέλας, Νικολάς Μαδούρο.


Η απόφαση του προέδρου της Βενεζουέλας έρχεται δύο μέρες πριν την προγραμματισμένη είσοδο στην χώρα της ανθρωπιστικής βοήθειας που έχει ζητήσει ο αυτοανακηρυχθείς μεταβατικός πρόεδρος Χουάν Γκουαϊδό.

«Αποφάσισα ότι από σήμερα Πέμπτη από τις 20:00, τοπική ώρα (02:00 ώρα Ελλάδας) τα χερσαία σύνορα με την Βραζιλία θα παραμείνουν εντελώς κλειστά μέχρι νεωτέρας», δήλωσε ο Νικολάς Μαδούρο μετά από συνάντηση που είχε με ανώτατα στελέχη της στρατιωτικής διοίκησης. Η απόφαση έρχεται έπειτα από την δέσμευση της βραζιλιάνικης κυβέρνησης να στείλει τη βοήθεια στη Βενεζουέλα.

Ο Σοσιαλιστής πρόεδρος ανέφερε σε δηλώσεις του στην τηλεόραση, ότι εξετάζει το κλείσιμο των συνόρων και με την Κολομβία.

«Δεν θέλω να πάρω μια τέτοια απόφαση, αλλά εξετάζω ένα σφράγισμα των συνόρων με την Κολομβία», τόνισε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον, χαρακτήρισε «πρόκληση» τη «συγκέντρωση» των φορτίων ανθρωπιστικής βοήθειας στην κολομβιανή μεθοριακή πόλη Κούκουτα, προσθέτοντας ότι τα σχέδια της αντιπολίτευσης είναι ένα φθηνό σόου για την υπονόμευση της κυβέρνησής του.

Το Καράκας έχει ήδη ανακοινώσει το κλείσιμο των θαλάσσιων συνόρων με τις Ολλανδικές Αντίλλες, όπου συγκεντρώνεται ανθρωπιστική βοήθεια με τελικό προορισμό την Βενεζουέλα.

Διεθνή
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ