Σικάγο: H αστυνομία σκότωσε ανήλικο που προσπάθησε να διαφύγει από έλεγχο

Σικάγο: H αστυνομία σκότωσε ανήλικο που προσπάθησε να διαφύγει από έλεγχο Facebook Twitter
0

Ένας 17χρονος τραυματίστηκε σοβαρά από αστυνομικά πυρά στο Σικάγο και τελικά υπέκυψε στα τραύματά του χθες το βράδυ. 

«Ένας ανήλικος προσπάθησε να διαφύγει κατά τη διάρκεια ενός ελέγχου στον δρόμο. Ένας αστυνομικός τον καταδίωξε πεζή και πυροβόλησε εναντίον του. Ο ανήλικος πέθανε» περιέγραψε σε δελτίο τύπου το γραφείο πολιτών που αναλαμβάνει τις έρευνες, όπου εμπλέκονται αστυνομικοί του Σικάγο (Civilian Office of Police Accountability)

Οι ερευνητές αυτού του γραφείου εξέτασαν προσεκτικά «όλα τα διαθέσιμα βίντεο» και συνεχίζουν να παίρνουν καταθέσεις από αυτόπτες μάρτυρες για να αποσαφηνίσουν τις ακριβείς συνθήκες που εκτυλίχθηκαν τα γεγονότα, επισήμανε το Copa.

Όπως μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ, το θύμα ονομαζόταν Μάικλ Ίλαμ και ήταν ηλικίας 17 ετών.

Λίγο νωρίτερα, η αστυνομία του Σικάγο είχε αναφέρει ότι ένα από τα στελέχη της είχε πυροβολήσει έναν ύποπτο σε μια «ένοπλη συμπλοκή» το Σάββατο, γύρω στις 20.30 τοπική ώρα κι ότι ο άνδρας αυτός είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο «σε κρίσιμη κατάσταση».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΓΕΝΝΗΣΕΙΣ ΜΕΙΩΣΗ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ

Διεθνή / «Αναπαραγωγική βία» στη Γάζα: Πτώση 41% στις γεννήσεις σε σχέση με το 2022, σύμφωνα με εκθέσεις

Οι συντάκτες υποστηρίζουν ότι η εικόνα που προκύπτει από τις γεννήσεις, τις αποβολές και την κατάρρευση της μαιευτικής φροντίδας καλύπτει τις προϋποθέσεις της Σύμβασης για τη Γενοκτονία
THE LIFO TEAM