«Πώς απέδρασα από τον πατέρα και σύζυγό μου»: η τραγική ιστορία της Rachel Jeffs

0

Η νεαρή Rachel Jeffs είναι ένα από τα πλέον τραγικά πρόσωπα στην ιστορία της σύγχρονης Αμερικής. Υπήρξε κόρη και σύζυγος του "Προφήτη" μιας κοινότητας Μορμόνων, του Warren Jeffs.

Υπήρξε και ένα από τα αμέτρητα θύματά του που κατάφερε να αποδράσει από την κοινοβιακή ζωή, πριν ακόμη ο πατέρας και σύζυγος της κατηγορηθεί για παιδεραστία και οδηγηθεί -μετά από γιγάντια επιχείρηση του FBI- στη φυλακή.

Για την εφιαλτική εμπειρία της μέσα στην αίρεση του άντρα με τις 80 συζύγους -οι περισσότερες από αυτές ανήλικες- έχει γράψει βιβλίο και πριν από λίγες μέρες μίλησε για πρώτη φορά στην τηλεόραση για τη ζωή της κάτω από τις εντολές αυτού του εφιαλτικού άντρα. 

"Όσο κι αν φαίνεται περίεργο είχα ευτυχισμένα παιδικά χρόνια. Ένα σπίτι με τόσα αδέλφια, τόσα μικρά παιδιά να παίζουν μαζί, να τραγουδάνε... Κάναμε πράγματα, πηγαίναμε εκδρομές, τότε ήταν όμορφα", αποκαλύπτει η Jeffs. Μεγαλώνοντας, όμως, θα ανακάλυπτε ότι ο Warren δεν ήταν ο στοργικός πατέρας με το διαφορετικό παιδαγωγικό σύστημα που όλοι πίστευαν. 

«Πώς απέδρασα από τον πατέρα και σύζυγό μου»: η τραγική ιστορία της Rachel Jeffs Facebook Twitter

 Πρώτα συνειδητοποίησε ότι υπήρχαν άλλες 30 γυναίκες μέσα στο σπίτι και όλες ήταν σύζυγοι του και όλες είχαν αποκτήσει παιδιά. Μαζί του. Μετά ήρθαν οι απαγορεύσεις και οι τιμωρίες: όχι σε αρκετά φαγητά, όχι στους γιατρούς και τα νοσοκομεία αν κάποιος από την "οικογένεια" αρρώσταινε ή τραυματιζόταν, όχι στη μουσική και σε πολλά παιχνίδια και πάει λέγοντας. 

Ο Warren είχε πείσει τις γυναίκες και τις κόρες του ότι ο έξω κόσμος ήταν κακός και διεστραμμένος και προσπαθούσε να τις προφυλάξει, ασπαζόμενος ένα παλιομοδίτικο μοντέλο διαβίωσης (εξ ου και όλα αυτά τα αλλόκοτα γυναικεία ρούχα μιας άλλης εποχής) που τις κρατούσε ασφαλείς... 

Σύντομα θα μάθαινε ότι της απαγορεύεται να θυμώνει, ότι η θρησκεία τους επιτάσσει να είναι γλυκιά πάντα και υποταγμένη, γιατί είναι ο μόνος τρόπος για να έχει πάντα την εύνοια του θεού. Στα 8 της χρόνια, ο πατέρας της άρχισε να έχει σεξουαλικές σχέσεις μαζί της. 

"Βάσει των όσων μας έλεγε, αναρωτιόμουν πόσο χειρότεροι από αυτόν μπορούσαν να είναι οι πατεράδες του έξω κόσμου. Αισθανόμουν τόσο άσχημα και τόσο μπερδεμένη, μέχρι που αποφάσισα να μιλήσω στη μητέρα μου", αποκαλύπτει η Jeffs. 

«Πώς απέδρασα από τον πατέρα και σύζυγό μου»: η τραγική ιστορία της Rachel Jeffs Facebook Twitter
 

Πολύ σύντομα θα μάθαινε ότι ήταν αδερφή - σύζυγος εκτός από κόρη και έπρεπε να υπακούει και να πειθαρχεί στις όποιες εντολές και ορέξεις του πατέρα της. Μέχρι να φτάσει 10 χρονών, η Rachel ήταν η μόνη που αποφάσισε να τον αντιμετωπίσει, γράφοντάς του μια επιστολή και ζητώντας του να σταματήσει τα όσα της έκανε. 

Δέχτηκε την απόφασή της (!) και την ενημέρωσε ότι παύει να τη θεωρεί σύζυγο, ωστόσο θα έπρεπε να παντρευτεί αυτόν που θα επέλεγε ο ίδιος για λογαριασμό της. Μέχρι τότε το σπίτι είχε γεμίσει με 80 συζύγους, που υποταγμένες ακολουθούσαν το ίδιο μοντέλο ζωής. Εννοείται ότι οι περισσότερες από αυτές ήταν ανήλικες, κάποιες κόρες του, η μικρότερη μόλις 12 χρονών. 

Η 35χρονη σήμερα Jeffs προσπαθεί να φτιάξει από την αρχή τη ζωή της, έχοντας αφήσει πίσω της 47 αδέλφια να πιστεύουν ότι η σκοτεινή άβυσσος στην οποία έζησαν, ελέγχεται ακόμη από τον πατέρα τους. Όπως εξηγεί, το βιβλίο που πρόσφατα έγραψε ήταν η επιθυμία της να ακουστεί η φωνή της για όσα ενδεχομένως ζουν και άλλα παιδιά σε αντίστοιχα κοινόβια και να μεταφέρει το μήνυμα ότι η εκπαίδευση είναι ο μόνος τρόπος για να αφανιστούν αυτές οι πρακτικές... 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ