Ένοχη για λογοκλοπή η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας

Ένοχη για λογοκλοπή η υπουργός Παιδείας της Γερμανίας Facebook Twitter
3

Την αφαίρεση του διδακτορικού της υπουργού Παιδείας της Γερμανίας Annette Schavan αποφάσισε πανεπιστήμιο, ως αποτέλεσμα έρευνας που έκανε σε καταγγελίες για λογοκλοπή.

Η Σχολή Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου του Duesseldorf ανακοίνωσε χθες αναφερόμενη στο θέμα ότι πρόκειται για «μια εσκεμμένη εξαπάτηση μέσω λογοκλοπής».

Η ίδια η υπουργός πάντως αρνείται να παραιτηθεί, διαψεύδοντας τις κατηγορίες ενώ ανακοίνωσε ότι θα ασκήσει έφεση. Η Σαβάν είναι η δεύτερη υπουργός της Μέρκελ που κατηγορείται για λογοκλοπή. Είχε προηγηθεί το Μάιο του 2011 ο  Karl-Theodor zu Guttenberg, το διδακτορικό του οποίου αφαιρέθηκε από το πανεπιστήμιο του Μπάιρόιτ.

Η κατηγορία για την υπουργό Παιδείας της Γερμανίας ξεκίνησε, σύμφωνα με το bbc, από τις καταγγελίες ενός ανώνυμου blogger. Η απόφαση του πανεπιστημίου ήταν μάλιστα συντριπτικά υπέρ της αφαίρεσης του διδακτορικού αφού 12 ήταν υπέρ και μόλις 2 κατά.

Η Σαβάν είναι υπουργός Παιδείας από το 2005 και θεωρείται από τις πιο στενές συνεργάτιδες της Μέρκελ, όπως ήταν και ο  zu Guttenberg. Η εφημερίδα Bild κάνει λόγο για βαρύ πλήγμα για την καγκελάριο και αναρωτιέται μήπως θα έπρεπε να βρει μια νέα υπουργό για αυτή τη θέση, καθώς είναι κοντά και η προεκλογική εκστρατεία.

3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Διεθνή / Ισραηλινό πλήγμα στον Λίβανο: «Εξουδετερώθηκε στέλεχος των Φρουρών της Επανάστασης», λέει το Ισραήλ

Πρόκειται για τον Χουσέιν Μαχμούντ Μαρσάντ αλ-Τζαουάρι, τον οποίο το Ισραήλ εμφανίζει ως βασικό παράγοντα της «Μονάδας 840» της ιρανικής Δύναμης Κουντς
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΑΝΤΡΙΟΥ ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΙΝ

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: «Να έρθει στις ΗΠΑ για εξηγήσεις», λέει θύμα του Έπσταϊν

Η Μαρίνα Λασέρντα, που κακοποιήθηκε από τον Έπσταϊν όταν ήταν ανήλικη, ανέφερε ότι ο Μάουντμπάτεν-Ουίνδσορ θα έπρεπε να παρουσιαστεί ενώπιον των αμερικανικών αρχών και να απαντήσει σε ερωτήματα για την υπόθεση
THE LIFO TEAM
Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Κάλεσε για ενότητα στο χριστουγεννιάτικο μήνυμα, με φόντο τον διχασμό

Ο βασιλιάς Κάρολος κάλεσε τους πολίτες να «γνωρίσουν τους γείτονές τους» και να στηρίξουν ο ένας τον άλλον σε έναν κόσμο που, όπως είπε, δείχνει ολοένα και πιο διχασμένος
THE LIFO TEAM
ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΟΥΙΛΙΑΜ ΚΕΙΤ ΜΙΝΤΛΕΤΟΝ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Με Ουίλιαμ και Κέιτ στο πλευρό του περπάτησε προς τη χριστουγεννιάτικη λειτουργία

Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα περπάτησαν μέχρι τον ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συνοδευόμενοι από τον πρίγκιπα και την πριγκίπισσα της Ουαλίας, Γουίλιαμ και Κέιτ, καθώς και τα παιδιά τους
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Όταν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο με τον zu Guttenberg, την είχαν ρωτήσει:> „Schämen Sie sich heimlich für Ihren Kabinettskollegen?“ «Ντρέπεστε από μέσα σας για τον συνάδελφό σας υπουργό;»Εκείνη είχε απαντήσει:> „Als jemand, der selbst vor 31 Jahren promoviert hat und in seinem Berufsleben viele Doktoranden begleiten durfte, schäme ich mich nicht nur heimlich. Und das wird Karl-Theodor zu Guttenberg nicht anders gehen.“«Ως κάποια που και η ίδια έγινε διδάκτωρ πριν 31 χρόνια και στην καριέρα της επέβλεψε πολλά διδακτορικά, ντρέπομαι, και όχι μόνο από μέσα μου. Και ο Karl-Theodor zu Guttenberg δεν έχει άλλη επιλογή».
Welcome to the club....Μέλη του ίδιου Club είναι και ο φιλελεύθερος ευρωβουλευτής και τηλεμαιντανός ( στην Ελληνική τηλεόραση) Χατζημαρκάκης.. και η σοσιαλίστρια Μαργαρίτα Μαθιόπουλος... ( κόρη Έλληνα δημσιογράφου).. και τα δύο στελέχη σε γερμανικά κόμματα