ΠΓΔΜ: Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζάεφ για ξεπούλημα εθνικών συμφερόντων

ΠΓΔΜ: Η αξιωματική αντιπολίτευση κατηγορεί τον Ζάεφ για ξεπούλημα εθνικών συμφερόντων Facebook Twitter
EPA
0

Το μεγαλύτερο κόμμα της αντιπολίτευσης στην ΠΓΔΜ, το VMRO-DPMNE, κατηγορεί την κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ ότι ξεπουλά τα εθνικά συμφέροντα, με το περιεχόμενο της ρηματικής διακοίνωσης που απέστειλαν τα Σκόπια στην Αθήνα. 


«Η επιστολή του Ντιμιτρόφ προς το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών επιβεβαιώνει για μία ακόμα φορά ότι η Συμφωνία των Πρεσπών όχι μόνο αλλάζει το συνταγματικό όνομα, αλλά αλλάζει και την μακεδονική ταυτότητα, διαγράφει την γλώσσα, την ιστορία και τον πολιτισμό. Με άλλα λόγια, ο Ζάεφ και ο Ντιμιτρόφ απαρνήθηκαν κάθε τι μακεδονικό» αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.


Το κόμμα αυτό, στην ίδια ανακοίνωση σημειώνει ότι η διεύρυνση της χρήσης της αλβανικής γλώσσας στη χώρα και η αλλαγή του συνταγματικού ονόματος δεν αποτελούσαν μέρος του προγράμματος του κόμματος της Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης (SDSM) του Ζόραν Ζάεφ.


«Το μακεδονικό κράτος είναι όμηρος των υποθηκών του Ζάεφ, υποθήκες και παραχωρήσεις που δόθηκαν με μοναδικό σκοπό την έλευση στην εξουσία, παρά το γεγονός ότι η πλειοψηφία των Μακεδόνων πολιτών δεν του έδωσαν την εμπιστοσύνη τους».

«Μαυρίλα αιωρείται πάνω από την Μακεδονία από την μέρα που ο Ζάεφ κάθισε στον πρωθυπουργικό θώκο. Οι πολίτες γίνονται πιο φτωχοί, η οικονομία βρίσκεται σε κατάρρευση, οι φόροι αυξάνονται, δεν υπάρχουν νέα έργα, η υγεία και η εκπαίδευση βυθίζονται. Η Μακεδονία είναι ταπεινωμένη και γονατισμένη, ξεπουλιούνται τα κρατικά και εθνικά συμφέροντα» καταλήγει η ανακοίνωση του VMRO-DPMNE.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ανάρτηση για τη Γιορτή του Πατέρα εν μέσω της ρήξης με τον πρίγκιπα Χάρι

Ο πρίγκιπας Χάρι και η Μέγκαν Μαρκλ δεν ήταν καλεσμένοι το Σάββατο στην ετήσια παρέλαση «Trooping the Colour» για τον επίσημο εορτασμό των γενεθλίων του βρετανού μονάρχη
LIFO NEWSROOM
ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πληρώσει βαρύ τίμημα, βρισκόμαστε σε υπαρξιακή μάχη»

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός από το σημείο της ιρανικής επίθεσης που άφησε έξι νεκρούς προειδοποιεί για συντριπτική απάντηση – «Φανταστείτε τι θα συνέβαινε αν το Ιράν είχε πυρηνικά»
LIFO NEWSROOM