ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
1

Η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ από το κόμμα των Δημοκρατικών έγινε η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέλαβε μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, άρα και στο Κογκρέσο. 

«Πριν από ένα χρόνο η Αλεξάντρια εργαζόταν σε ένα μπαρ για να στηρίξει την οικογένειά της. Την Τρίτη, έγινε στα 29 της η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο Κογκρέσο», έγραψε το δίκτυο CNBC, ένα από τα πρώτα που είχαν προβλέψει την σίγουρη εκλογή της. 

Παρόλο που θεωρείτο φαβορί στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, η 29χρονη συνέχισε τις προεκλογικές προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή. Λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο ευγνώμων για κάθε έναν ξεχωριστά που συνεισέφερε, ενίσχυσε και δούλεψε για αυτό το κίνημα. Ποτέ μην ξεχνάτε την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ. Ό,τι κι αν συμβεί, μόνο αυτό χρειάζεται». 

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ προωθεί θέσεις υπέρ των μεταναστών και των εργαζομένων, ενώ τάσσεται υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης για όλους.

Θεωρείται πως ανήκει στην προοδευτική τάση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ και ατυχήσαντα διεκδικητή του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να γίνει ο υποψήφιός του για την προεδρία το 2016. Η Οκάσιο-Κορτέζ συμμετείχε στην εκστρατεία και άλλων υποψηφίων αυτής της τάσης σε όλη τη χώρα.

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
H Alexandria Ocasio-Cortez.

Η πρώτη ιθαγενής και οι πρώτες δύο μουσουλμάνες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

 

Η Δημοκρατική υποψήφια Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και θεωρούμενη ως ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.


Εξάλλου, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο. Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα.

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
H Ilhan Omar.

«Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία. Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».

Διεθνή
1

ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: Ζήτησε συγγνώμη για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον σε επίσκεψη σε σχολείο

 Είναι η πρώτη φορά, μετά την ανακοίνωση του καρκίνου της συζύγου του, που ο διάδοχος του θρόνου μιλά για την απουσία της Κέιτ Μίντλετον από τα δημόσια καθήκοντα
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Διεθνή / Κεντζί Ζιράκ: Ο Γάλλος τραγουδιστής προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον αφήσει η σύντροφός του

Ο νικητής του γαλλικού «The Voice 2014» βρέθηκε τραυματισμένος από σφαίρα την περασμένη Δευτέρα - Υπό την επήρεια αλκοόλ και ναρκωτικών προσποιήθηκε αυτοκτονία για να μην τον εγκαταλείψει η σύντροφός του
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

1 σχόλια