Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
1

Η 29χρονη Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ από το κόμμα των Δημοκρατικών έγινε η νεότερη γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που κατέλαβε μια έδρα στη Βουλή των Αντιπροσώπων, άρα και στο Κογκρέσο. 

«Πριν από ένα χρόνο η Αλεξάντρια εργαζόταν σε ένα μπαρ για να στηρίξει την οικογένειά της. Την Τρίτη, έγινε στα 29 της η μικρότερη σε ηλικία γυναίκα στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο Κογκρέσο», έγραψε το δίκτυο CNBC, ένα από τα πρώτα που είχαν προβλέψει την σίγουρη εκλογή της. 

Παρόλο που θεωρείτο φαβορί στις ενδιάμεσες αμερικανικές εκλογές, η 29χρονη συνέχισε τις προεκλογικές προσπάθειες μέχρι την τελευταία στιγμή. Λίγα λεπτά πριν κλείσουν οι κάλπες, έγραψε στο Twitter: «Είμαι τόσο ευγνώμων για κάθε έναν ξεχωριστά που συνεισέφερε, ενίσχυσε και δούλεψε για αυτό το κίνημα. Ποτέ μην ξεχνάτε την σκληρή δουλειά που χρειάστηκε για να φτάσουμε ως εδώ. Ό,τι κι αν συμβεί, μόνο αυτό χρειάζεται». 

Η Αλεξάντρια Οκάσιο-Κορτέζ προωθεί θέσεις υπέρ των μεταναστών και των εργαζομένων, ενώ τάσσεται υπέρ της υγειονομικής περίθαλψης για όλους.

Θεωρείται πως ανήκει στην προοδευτική τάση του Μπέρνι Σάντερς, του γερουσιαστή του Βερμόντ και ατυχήσαντα διεκδικητή του χρίσματος του Δημοκρατικού Κόμματος ώστε να γίνει ο υποψήφιός του για την προεδρία το 2016. Η Οκάσιο-Κορτέζ συμμετείχε στην εκστρατεία και άλλων υποψηφίων αυτής της τάσης σε όλη τη χώρα.

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
H Alexandria Ocasio-Cortez.

Η πρώτη ιθαγενής και οι πρώτες δύο μουσουλμάνες στη Βουλή των Αντιπροσώπων

 

Η Δημοκρατική υποψήφια Σαρίς Ντέιβιντς έγινε η πρώτη ιθαγενής στην ιστορία των ΗΠΑ που εξελέγη στο αμερικανικό Κογκρέσο, κατά εκτιμήσεις αμερικανικών μέσων ενημέρωσης.

Δικηγόρος, λάτρης των πολεμικών τεχνών και θεωρούμενη ως ομοφυλόφιλη, η Ντέιβιντς κατάφερε να κερδίσει σε ένα προπύργιο των Ρεπουμπλικάνων, στο Κάνσας, τον Ρεπουμπλικάνο Κέβιν Γιόντερ, κατά τις προβλέψεις των τηλεοπτικών δικτύων ABC News και NBC.


Εξάλλου, η Ιλχάν Όμαρ και η Ρασίντα Τλάιμπ έγιναν την Τρίτη οι πρώτες μουσουλμάνες που εξελέγησαν στο αμερικανικό Κογκρέσο. Οι δύο Δημοκρατικές πολιτικοί ήταν υποψήφιες στη Μινεσότα και στο Μίσιγκαν, αντίστοιχα.

Αυτή είναι το νεότερο μέλος της Βουλής των Αντιπροσώπων Facebook Twitter
H Ilhan Omar.

«Τα καταφέραμε μαζί. Ευχαριστώ!», ανέφερε μέσω Twitter η Όμαρ, πρόσφυγας από τη Σομαλία. Ενώ η Τλάιμπ, γεννημένη στο Ντιτρόιτ από παλαιστίνιους γονείς, της απάντησε μέσω του ίδιου ιστότοπου κοινωνικής δικτύωσης: «Ανυπομονώ να καθίσω δίπλα σου (στα έδρανα της Βουλής). Ινσαλάχ».

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΥΕΜΕΝΗ 73 ΤΡΑΥΜΑΤΙΕΣ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ ΧΟΥΘΙ ΣΑΟΥΔΙΚΗ ΑΡΑΒΙΑ

Διεθνή / Υεμένη: Τουλάχιστον 73 τραυματίες από επιθέσεις των Χούθι στη Σαουδική Αραβία

Ξέσπασαν πυρκαγιές σε ενεργειακές εγκαταστάσεις με τις πυροσβεστικές δυνάμεις και άλλα συνεργεία έκτακτης ανάγκης να σπεύδουν στα σημεία των επιθέσεων για να θέσουν υπό έλεγχο τις φωτιές
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΚΙΕΒΟ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Νέο ρωσικό σφυροκόπημα στο Κίεβο: Εκρήξεις και νεκροί μετά τη λήξη της τριήμερης παύσης επιθέσεων

Η πολεμική αεροπορία της Ουκρανίας ανέφερε πυραυλική επίθεση, ενώ οι αρχές καλούσαν τους κατοίκους να σπεύσουν στα καταφύγια όσο βρισκόταν σε λειτουργία η αεράμυνα
THE LIFO TEAM
ΧΑΜΑΣ ΜΠΕΝΙΑΜΙΝ ΝΕΤΑΝΙΑΧΟΥ

Διεθνή / Ο Νετανιάχου είχε λάβει σαφή προειδοποίηση για την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου της Χαμάς

Εκτενής έρευνα, η οποία πραγματοποιήθηκε για τις ανάγκες ενός νέου βιβλίου, αποκαλύπτει τις αποτυχίες του Ισραηλινού πρωθυπουργού σχετικά με την επίθεση στο μουσικό φεστιβάλ Supernova στο νότιο Ισραήλ
THE LIFO TEAM
«Μια χούφτα άνδρες έχουν σχεδόν απεριόριστη εξουσία πάνω στην AI»: Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Διεθνή / «Μια χούφτα άνδρες έχουν σχεδόν απεριόριστη εξουσία πάνω στην AI»: Η προειδοποίηση του ΟΗΕ

Ο Ύπατος Αρμοστής για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα προειδοποιεί ότι η τεχνητή νοημοσύνη μπορεί να γίνει υπαρξιακό ρίσκο και ζητά διεθνείς κόκκινες γραμμές πριν η ισχύς της ξεφύγει από κάθε έλεγχο.
THE LIFO TEAM
Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Διεθνή / Εντείνεται ο εμπορικός πόλεμος ΗΠΑ - Καναδά: Η Οτάβα επιβάλλει νέους δασμούς σε αμερικανικά προϊόντα

Ο Καναδάς ενεργοποίησε δασμούς 20 δισ. δολαρίων απαντώντας στην πολιτική Τραμπ - Ο Λευκός Οίκος ανεβάζει τους τόνους, με τον Αμερικανό πρόεδρο να στοχοποιεί ακόμη και τη Bombardier
THE LIFO TEAM
ΡΩΣΙΑ ΠΟΥΤΙΝ ΓΕΡΜΑΝΙΑ AFD

Διεθνή / Η νίκη του AfD στη Γερμανία μεγαλώνει τη σκιά του Πούτιν πάνω από την Ευρώπη

Πολιτικοί που αμφισβητούν την ευρωπαϊκή γραμμή απέναντι στη Ρωσία πλησιάζουν όλο και περισσότερο στα κέντρα εξουσίας της Γερμανίας, της Γαλλίας και της Ιταλίας, προκαλόντας ανησυχία στις Βρυξέλλες
THE LIFO TEAM
ΖΕΛΕΝΣΚΙ ΗΠΑ ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΚΛΙΜΑΚΩΣΗ ΠΟΛΕΜΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ

Διεθνή / Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ εξετάζουν μέτρα για αποκλιμάκωση του πολέμου τον χειμώνα

Ο Ζελένσκι αναφέρει ότι η αμερικανική προσέγγιση συνδυάζει την επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με την αναζήτηση συμφωνιών που θα μπορούσαν να αποτρέψουν μία σημαντική κλιμάκωση το χειμώνα
THE LIFO TEAM

σχόλια

1 σχόλια