Κάμερες ασφαλείας στο κτίριο που έμενε ο Τζαμάλ Κασόγκι, κατέγραψαν μερικές από τις τελευταίες στιγμές του, πριν μπει και δολοφονηθεί μέσα στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας στην Κωνσταντινούπολη. 

 

Στο βίντεο ο Τζαμάλ Κασόγκι φαίνεται να βγαίνει από το κτίριο που διέμενε με την μνηστή του. 

 

Το διπλωματικό σεντάν

 

Τούρκοι αστυνομικοί εντόπισαν, σήμερα, ένα σαουδαραβικό όχημα που φέρει διπλωματικές πινακίδες, εγκαταλειμμένο σε έναν χώρο στάθμευσης στην Κωνσταντινούπολη, στο πλαίσιο των ερευνών για τον φόνο του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

 

Το μαύρο σεντάν με πινακίδες κυκλοφορίας "34 CC 1736" βρέθηκε σε ένα υπόγειο πάρκινγκ στη συνοικία Σουλτάνγκαζι, στα βόρεια προάστια της Κωνσταντινούπολης.


Σύμφωνα με το πρακτορείο Anadolu, οι τουρκικές αρχές έχουν ζητήσει άδεια από το γενικό προξενείο της Σαουδικής Αραβίας και από την εισαγγελία της πόλης για να ερευνήσουν το όχημα.


Η δημόσια τηλεόραση TRT μετέδωσε εικόνες από το πάρκινγκ, που είναι αποκλεισμένο από αστυνομικούς, προσθέτοντας ότι το εν λόγω αυτοκίνητο εγκαταλείφθηκε λίγες ημέρες μετά τον θάνατο του Κασόγκι. Έδωσε επίσης στη δημοσιότητα ένα έγγραφο στο οποίο αναφέρεται ότι η μαύρη Mercedes-Benz ανήκει στο προξενείο της Σαουδικής Αραβίας.

 

Σε βίντεο που κατέγραψαν οι κάμερες διακρίνεται εξάλλου ένα άλλο διπλωματικό αυτοκίνητο να σταματάει για λίγα λεπτά στο ίδιο πάρκινγκ, τις ημέρες μετά τον θάνατο του Κασόγκι.

 

Ο Σαουδάραβας δημοσιογράφος σκοτώθηκε στις 2 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με Τούρκους αξιωματούχους και πολλά τουρκικά μμε, το πτώμα του διαμελίστηκε μετά τον θάνατό του.

 

Το Ριάντ, ενώ αρχικά διαβεβαίωνε ότι ο Κασόγκι είχε φύγει από το προξενείο, παραδέχτηκε τελικά ότι είναι νεκρός.


Οι τουρκικές αρχές ψάχνουν το πτώμα του δημοσιογράφου και τις τελευταίες ημέρες έψαξαν και σε ένα δάσος, κοντά στη συνοικία Σουλτάνγκαζι.

 

 

 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ