Το Πεντάγωνο καθήλωσε εκτάκτως όλα τα αεροσκάφη F-35

Το Πεντάγωνο καθήλωσε εκτάκτως όλα τα αεροσκάφη F-35 Facebook Twitter
0

Το σύνολο του παγκόσμιου στόλου των καταδιωκτικών F-35 καθηλώθηκε σήμερα στο έδαφος για επιθεώρηση των σωληνώσεων των καυσίμων έπειτα από τη συντριβή ενός τέτοιου αεροσκάφους πριν από δύο εβδομάδες, ανακοίνωσε σήμερα το Πεντάγωνο.

«Οι αμερικανικές δυνάμεις και οι διεθνείς εταίροι τους ανέστειλαν προσωρινά τις επιχειρήσεις πτήσης των F-35», προκειμένου να γίνει μια επιθεώρηση των σωληνώσεων των καυσίμων του αεροσκάφους, δήλωσε εκπρόσωπος του Πενταγώνου, ο Τζο ΝτελαΒεντόβα.

Το νέο αεροσκάφος χρησιμοποιείται από τον ισραηλινό, τον βρετανικό και τον αμερικανικό στρατό.

Η ίδια πηγή δήλωσε πως οι επιθεωρήσεις, που αναμένεται να διαρκέσουν «από 24 έως 48 ώρες», αποφασίστηκαν μετά τα πρώτα αποτελέσματα της έρευνας για την πρώτη συντριβή αυτού του υπερσύγχρονου αεροσκάφους, εξελιγμένης τεχνολογίας που υποτίθεται ότι διαφεύγει ακόμη και από τα πιο ευαίσθητα ραντάρ, του πιο ακριβού στην ιστορία.

Στις 28 Σεπτεμβρίου, ένα F-35B, μια παραλλαγή βραχείας απογείωσης και κάθετης προσγείωσης του αεροσκάφους, που προοριζόταν για τους Πεζοναύτες, συνετρίβη στη διάρκεια άσκησης στη Νότια Καρολίνα, χωρίς να προκαλέσει θύματα. Το σκάφος, που κοστίζει περίπου 100 εκατομμύρια δολάρια, καταστράφηκε πλήρως.

Το πρόγραμμα κατασκευής των F-35, που ξεκίνησε στις αρχές της δεκαετίας του 1990, είναι το πιο ακριβό πρόγραμμα εξοπλισμών στην αμερικανική στρατιωτική ιστορία, με το κόστος του να εκτιμάται συνολικά ότι αγγίζει τα 400 δισεκατομμύρια δολάρια για το Πεντάγωνο, και σκοπό την παραγωγή σχεδόν 2.500 αεροπλάνων τις επόμενες δεκαετίες.

Τον Ιούνιο του 2014, όλος ο στόλος των αμερικανικών F-35 καθηλώθηκε στο έδαφος με απόφαση των αμερικανικών αρχών προκειμένου να διενεργηθεί έρευνα για τις αιτίες μιας μυστηριώδους πυρκαγιάς που είχε ξεσπάσει σε ένα από τα αεροσκάφη αυτά, ενώ βρισκόταν στο έδαφος.

Πέρυσι, περίπου 50 F-35 της Πολεμικής Αεροπορίας των ΗΠΑ καθηλώθηκαν στο έδαφος στην αεροπορική βάση Λιουκ (Αριζόντα) λόγω ενός προβλήματος με το οξυγόνο για τους πιλότους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Διεθνή / Πακιστάν: Το Ισλαμαμπάντ έπληξε στόχους στην Ινδία - Εκκλήσεις για αποκλιμάκωση από τη διεθνή διπλωματία

Τα κράτη μέλη της G7 ζήτησαν «άμεση αποκλιμάκωση», ενώ οι ΗΠΑ, παραδοσιακός σύμμαχος του Πακιστάν αλλά τα τελευταία χρόνια πιο κοντά στην Ινδία, προσφέρθηκαν να μεσολαβήσουν για τη μείωση της έντασης
LIFO NEWSROOM
«Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Διεθνή / «Βάλτε τέλος σε αυτόν τον πόλεμο», το μήνυμα του Τραμπ σε Πούτιν και Ζελένσκι

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως ο Τραμπ είχε την Πέμπτη «πολύ καλή και παραγωγική» τηλεφωνική επικοινωνία με τον Ζελένσκι, και ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ ευελπιστεί πως η Ουκρανία και η Ρωσία θα συμφωνήσουν την επόμενη εβδομάδα στην προτεινόμενη 30ήμερη εκεχειρία
LIFO NEWSROOM
Κλιμακώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ινδία και Πακιστάν με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Διεθνή / Ινδία - Πακιστάν: Κλιμακώνεται η ένταση με μπαράζ επιθέσεων εναντίον στρατιωτικών στόχων

Μετά τα ινδικά πλήγματα ο κρατικός ραδιοτηλεοπτικός φορέας της χώρας επικαλούμενος πηγές ασφαλείας ανέφερε πως το Πακιστάν «εξαπέλυσε αντίποινα κατά της ινδικής επιθετικότητας»
LIFO NEWSROOM
Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ Ισραήλ Παλαιστίνιοι

Διεθνή / Έκκληση από τη βραβευμένη με Νόμπελ Λογοτεχνίας Ελφρίντε Γέλινεκ προς το Ισραήλ «να αφήσει να ζήσουν οι Παλαιστίνιοι»

Σε κείμενό της, καταδίκασε την πολιτική ενός «εγκληματία», όπως ο Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος τιμωρεί «έναν ανείπωτο αριθμό αθώων» στη Γάζα
LIFO NEWSROOM