Μια μπαλαρίνα εναντίον του μπαλέτου της Νέας Υόρκης - Γυμνές φωτογραφίες της διέρρευσαν από χορευτές

Μια μπαλαρίνα εναντίον του μπαλέτου της Νέας Υόρκης - Γυμνές φωτογραφίες της διέρρευσαν από χορευτές Facebook Twitter
0

To μπαλέτο της Νέας Υόρκης, το διασημότερο της Αμερικής, βρίσκεται στο επίκεντρο ενός σκανδάλου μετά από τη μήνυση μιας μπαλαρίνας που ισχυρίζεται πως οι άντρες μοιράζονταν γυμνές φωτογραφίες των χορευτριών και πως υπάρχει κουλτούρα υποβιβασμού των γυναικών.

Μόλις μια εβδομάδα πριν ξεκινήσει το πρόγραμμα του χειμώνα, ένας χορευτής παραιτήθηκε και δύο άλλοι βρέθηκαν εκτός μετά τη μήνυση της Alexandra Waterbury, μιας 19χρονης μπαλαρίνας.

Ο δικηγόρος της Miss Waterbury δήλωσε ότι αναμένει περισσότερες γυναίκες να εμφανιστούν και μιλήσουν για όσα συμβαίνουν στο μπαλέτο.«Πιστεύω ότι έχουμε μόνο γρατζουνίσει την επιφάνεια και ελπίζουμε ότι και άλλες γυναίκες έχουν το θάρρος να έρθουν μπροστά και να μιλήσουν για αυτούς τους ισχυρισμούς».

Στην μηνυτήρια αναφορά της, η Waterbury δηλώνει ότι η εταιρεία επέτρεψε να αναπτυχθεί μια «ατμόσφαιρα αδελφότητας εκτός ελέγχου» και επέτρεψε στους άνδρες χορευτές της να κακοποιήσουν, να επιτεθούν, να υποβαθμίσουν, να καταστρέψουν και να αποδομήσουν τις συναδέλφους τους.

Η μπαλαρίνα ισχυρίζεται ότι ανακάλυψε ότι ο φίλος της, χορευτής στο μπαλέτο, μοιράστηκε γυμνές φωτογραφίες της με άλλους χορευτές χωρίς την άδεια της.

Την ανακάλυψη έκανε τυχαία καθώς μια μέρα χρησιμοποίησε το φορητό υπολογιστή του για να στείλει κάποιο μήνυμα. Εκεί ανακάλυψε τι υπήρχε στα μέιλ του.

Μια μπαλαρίνα εναντίον του μπαλέτου της Νέας Υόρκης - Γυμνές φωτογραφίες της διέρρευσαν από χορευτές Facebook Twitter

Η μπαλαρίνα αναφέρει ότι ο χορευτής έστειλε γυμνές φωτογραφίες της σε έναν άλλο χορευτή, ο οποίος μετά έστειλε πίσω μια εικόνα άλλης μπαλαρίνας. που ήταν γυμνόστηθη.

Η καταγγελία συνεχίζει υποστηρίζοντας επίσης ότι η διεύθυνση παρέλειψε να λάβει τα κατάλληλα μέτρα κατά των αναφορών που είχαν γίνει σχετικά με την κατάχρηση οινοπνεύματος, τη χρήση ναρκωτικών και τη βία.

Ο χορευτής που κατηγορείται για τις φωτογραφίες παραιτήθηκε από τον περασμένο μήνα μετά την έναρξη της έρευνας. Ο δικηγόρος του είπε ότι οι ισχυρισμοί δεν πρέπει να λαμβάνονται ως γεγονός.

Ωστόσο ο Charles Scharf, πρόεδρος της εταιρίας μπαλέτου, δήλωσε ότι δεν υπήρχε καμία βάση για την αγωγή και ότι η εταιρεία είχε λάβει τα κατάλληλα πειθαρχικά μέτρα.

Μια πρώην χορεύτρια, μιλά σε καθεστώς ανωνυμίας καθώς φοβάται πως θα θέσει σε κίνδυνο τη νέα της καριέρα: «Συνηθίζαμε να πιστεύουμε ότι όλα ήταν μέρος της δουλειάς. Δεν πρέπει να είναι», λέει.

Η Dr. Linda Hamilton, πρώην χορεύτρια η οποία αργότερα έγινε κλινική ψυχολόγος, δήλωσε ότι γνώριζε ιστορίες κακοποίησης και ασέβειας σε ολόκληρη τη βιομηχανία εδώ και χρόνια. «Είμαστε εκτελεστές και κάνουμε ότι μας λένε. Δεν μιλάς. Είναι λίγο σαν μια δυσλειτουργική οικογένεια. Η κακή συμπεριφορά μεταδίδεται από τη μία γενιά στην άλλη».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Να πείσει Ισραήλ και Ιράν πως έχουν «κερδίσει» αμφότεροι, επιδιώκει η διεθνής κοινότητα

Διεθνή / Ανάλυση Skynews: Πώς ΗΠΑ και σύμμαχοι φτιάχνουν κόκκινη γραμμή για να μην προκληθεί γενικευμένος πόλεμος Ισραήλ-Ιράν

Η επίθεση της Τεχεράνης με 350 πυραύλους και ρουκέτες σε ισραηλινό έδαφος σε απάντηση του βομβαρδισμού της ιρανικής πρεσβείας στη Δαμασκό - Οι προειδοποιήσεις και το παρασκήνιο
NEWSROOM
Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Διεθνή / Η κληρονόμος Ίβι Γκετί κατέθεσε αίτηση διαζυγίου- Ο σύζυγός της την αμφισβητεί

Το αγαπημένο παιδί της μόδας, η Ίβι Γκετί παρευρέθηκε στο Met Gala το 2022 και το 2023, ενώ την ίδια ώρα είναι κεντρικό πρόσωπο στις εβδομάδες μόδας της Νέας Υόρκης, του Λονδίνου και του Παρισιού
NEWSROOM
Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Διεθνή / Συνελήφθησαν δύο ύποπτοι για την επίθεση στον πιο έμπιστο συνεργάτη του Ναβάλνι

Ο Λεονίντ Βολκόφ οργάνωνε τις πολιτικές εκστρατείες του Αλεξέι Ναβάλνι, ζώντας αυτοεξόριστος στη Λιθουανία και πρόσφατα δέχτηκε επίθεση εκεί με σφυρί. Τώρα δύο ύποπτοι συνελήφθησαν στην Πολωνία
NEWSROOM