2 νεκροί και 48 τραυματίες από επίθεση βομβιστών-καμικάζι της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία

2 νεκροί και 48 τραυματίες από επίθεση βομβιστών-καμικάζι της Μπόκο Χαράμ στη Νιγηρία Facebook Twitter
0

Μια επίθεση βομβιστών-καμικάζι που αποδίδεται στην τζιχαντιστική οργάνωση Μπόκο Χαράμ είχε ως αποτέλεσμα τουλάχιστον 12 άνθρωποι να σκοτωθούν και 48 ακόμη να τραυματιστούν στη βορειοανατολική πόλη της Νιγηρίας Μαϊντουγκούρι,.

Τις πληροφορίες έδωσαν αξιωματούχοι της κρατικής υπηρεσίας αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών (SEMA) στην Πολιτεία Μπόρνο.

Δύο βομβιστές-καμικάζι έπληξαν αργά σήμερα το απόγευμα μια αγορά στη συνοικία Μούνα Γκάρατζ, στα προάστια της Μαϊντουγκούρι, ανέφεραν οι αξιωματούχοι.

Η συνοικία, όπου βρίσκεται ένας καταυλισμός εσωτερικά εκτοπισμένων αποτελεί συχνά το στόχο επιθέσεων της τζιχαντιστικής οργάνωσης.

Τις πρόσφατες εβδομάδες, ο νιγηριανός στρατός έχει εξαπολύσει μια επίθεση ενάντια στους ισλαμιστές αντάρτες στην βορειανατολική Πολιτεία, που βρίσκεται από το 2009 στο επίκεντρο συγκρούσεων.

Οι επιθέσεις της Μπόκο Χαράμ δεν έχουν σταματήσει και στοχοθετούν άμαχο πληθυσμό και μέλη των ενόπλων δυνάμεων.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Διεθνή / Πάπας Λέων και Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος στη Νίκαια για τα 1.700 χρόνια από την Πρώτη Οικουμενική Σύνοδο

Ο Πάπας θα επισκεφθεί το τέμενος Σουλτάν Αχμέτ και ακολούθως το Φανάρι, όπου θα παρακολουθήσει δοξολογία, θα έχει κατ’ ιδίαν συνάντηση με τον Οικουμενικό Πατριάρχη και θα υπογράψουν κοινή διακήρυξη
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM