Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ντεράα - Ο συριακός στρατός έριξε εκατοντάδες πυραύλους και βαρέλια-βόμβες

Σφοδροί βομβαρδισμοί στη Ντεράα - Ο συριακός στρατός έριξε εκατοντάδες πυραύλους και βαρέλια-βόμβες Facebook Twitter
EPA
0

Βομβαρδισμούς εξαιρετικής σφοδρότητας εναντίον ανταρτοκρατούμενων περιοχών στην επαρχία Ντεράα, στη νοτιοδυτική Συρία, εξαπέλυσε σήμερα τα ξημερώματα ο συριακός στρατός και οι Ρώσοι στρατιώτες που τον στηρίζουν. 

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ερρίφθησαν «εκατοντάδες» πύραυλοι και βαρέλια γεμάτα με εκρηκτικά από τη συριακή και τη ρωσική αεροπορία. 

Τα πλήγματα σημειώνονται μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων μεταξύ των Σύρων ανταρτών και της Ρωσίας, η οποία προσπαθεί να τους πείσει να παραδώσουν τα όπλα.

«Συριακά και ρωσικά αεροσκάφη προσπαθούν να μετατρέψουν τις περιοχές αυτές σε κόλαση», δήλωσε ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ράμι Αμπντελραχμάν, κάνοντας λόγο για «υστερικούς βομβαρδισμούς στην επαρχία Ντεράα, σε μια προσπάθεια να καμφθούν οι αντάρτες μετά την άρνησή τους να υποκύψουν στους ρωσικού όρους και να σταματήσουν τις μάχες, στη διάρκεια του τελευταίου γύρου των διαπραγματεύσεων την Τετάρτη».

Σύμφωνα με ανταποκριτή του Γαλλικού Πρακτορείου Ειδήσεων (AFP) που βρίσκεται στην είσοδο της πόλης Ντεράα, ο βομβαρδισμός δεν σταμάτησε τη νύχτα και είναι ο πιο σφοδρός που έχει σημειωθεί από την έναρξη της επιχείρησης του συριακού στρατού στην περιοχή στις 19 Ιουνίου.

«Πρόκειται για την πιο σκληρή και βίαιη νύχτα από την έναρξη της βάρβαρης επιχείρησης του συριακού καθεστώτος και των ρωσικών δυνάμεων κατοχής», έγραψε στο Twitter ο Σύρος αντάρτης Ομάρ αλ Χαρίρι που βρίσκεται στην πόλη.

Με τους σφοδρούς αυτούς βομβαρδισμούς ο συριακός στρατός κατάφερε για πρώτη φορά εδώ και τρία χρόνια να θέσει υπό τον έλεγχό του ένα σημείο ελέγχου στα σύνορα με την Ιορδανία.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ