Ο Gucci μόλις απαγόρευσε το ανκορά από τις συλλογές του

Ο Gucci μόλις απαγόρευσε το ανκορά από τις συλλογές του Facebook Twitter
0

Ο οίκος Gucci, ο οποίος σταμάτησε τη χρήση γούνας την περασμένη σεζόν, βάζει φρένο και στη χρήση του ανκορά.

Με την τελευταία φιλική προς τα ζώα απόφαση, ο Gucci προστίθεται στη λίστα που είναι ήδη οι Calvin Klein, Ralph Lauren, Anthropologie, Asos, BCBG Max Azria και Gap, οίκοι που απαγόρευσαν τη γούνα και το μαλλί ανκορά στις αντίστοιχες συλλογές τους.

Η PETA ισχυρίζεται ότι ο Gucci είναι μία από τις 330 μάρκες που έχουν απαγορεύσει το ανκορά.

Η υποστήριξη του Gucci θα μπορούσε ενδεχομένως να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κλίμακα, λόγω της επιρροής του Alessandro Michele στη βιομηχανία της μόδας.

Μια εκπρόσωπος της PETA δήλωσε την Τρίτη ότι η ομάδα προτρέπει τον όμιλο Kering να απαγορεύσει το ανκορά σε όλα τα σήματά του.

Η PETA ισχυρίζεται ότι το 90% του μαλλιού προέρχεται από την Κίνα, όπου δεν υπάρχουν κυρώσεις για κακομεταχείριση ζώων και κανένας κανόνας για την εκμετάλλευση των ζώων. Όταν αγοράζετε ένα πουλόβερ, καπέλο ή άλλο προϊόν που περιέχει ανκορά, το μαλλί   πιθανότατα προέρχεται από την Κίνα, ακόμα και αν το τελικό προϊόν κατασκευάστηκε αλλού, σύμφωνα με την οργάνωση.

Η Kitty Block, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Humane Society των ΗΠΑ, δήλωσε την Τρίτη ότι «όταν η Humane Society συνεργάστηκε με τον Gucci για την απαγόρευση γούνας πέρυσι, γνωρίζαμε ότι η θετική προώθηση που θα λάμβανε θα οδηγούσε σε πρόσθετες πολιτικές προστασίας των ζώων . Με την απαγόρευση του ανκορά, η ηγεσία του Gucci δείχνει και πάλι ότι οι μάρκες πολυτελείας μόδας μπορούν να τα πάνε καλά, κάνοντας καλό».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ: «Σιγή ιχθύος» για την υγεία της Κέιτ Μίντλετον στην πρώτη δημόσια εμφάνιση μετά τον καρκίνο

Ο πρίγκιπας της Ουαλίας επισκέφθηκε φιλανθρωπική οργάνωση διανομής τροφίμων στο Σάρεϊ - «Καμία ενημέρωση για την κατάσταση της συζύγου του», λέει δημοσιογράφος του BBC
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Αλβανός δημοσιογράφος λέει ότι ο Μπελέρης είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές γιατί «είναι αρεστός στη Χρυσή Αυγή»

Διεθνή / Με την υποψηφιότητα Μπελέρη η ΝΔ ψάχνει ψήφους από την άκρα δεξιά, γράφουν αλβανικά Μέσα Ενημέρωσης

Στα Τίρανα ενοχλήθηκαν από τη δήλωση Πύρρου Δήμα «η καταγωγή μου είναι από τη Χειμάρρα, την καρδιά της Βορείου Ηπείρου» - Ποιος ζητά να αφαιρεθεί η αλβανική υπηκοότητα από τον Φρέντη Μπελέρη
NEWSROOM