ΕΕ: Η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία δεν ήταν δίκαιη

ΕΕ: Η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία δεν ήταν δίκαιη Facebook Twitter
0

Τις συνθήκες υπό τις οποίες διεξήχθη η προεκλογική εκστρατεία στην Τουρκία επέκρινε σήμερα η επικεφαλής της διπλωματίας της ΕΕ Φεντερίκα Μογκερίνι, εκτιμώντας ότι δεν ήταν «δίκαιη».

Η Μογκερίνι, σε κοινή ανακοίνωση με τον ευρωπαίο επίτροπο, αρμόδιο για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, αναφέρθηκε στην προκαταρκτική έκθεση της κοινής αποστολής παρατηρητών του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και του Συμβουλίου της Ευρώπης, στην οποία καταγγέλθηκε η απουσία «ίσων ευκαιριών» για τους υποψηφίους στις εκλογές της Κυριακής.

Μογκερίνι και Χαν αναφέρουν ότι οι εκλογείς είχαν την ευκαιρία μιας «πραγματικής επιλογής», ωστόσο, επισημαίνουν ότι οι συνθήκες της προεκλογικής εκστρατείας δεν ήταν ισορροπημένες και εκφράζουν ανησυχία για την τρέχουσα κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

«Θα συνεργαστούμε με τον Πρόεδρο και το Κοινοβούλιο για να αντιμετωπίσουμε τις πολλές κοινές προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας», σημειώνουν.

Επίσης, υπογραμμίζουν ότι οι εκλογές αυτές ήταν οι πρώτες στο πλαίσιο του νέου προεδρικού συστήματος, το οποίο έχει, σύμφωνα με την Επιτροπή της Βενετίας, «σοβαρές επιπτώσεις για την τουρκική δημοκρατία».

Καλούν, τέλος, την Τουρκία να αντιμετωπίσει «επειγόντως» τις «βασικές ελλείψεις» όσον αφορά το κράτος δικαίου και τα θεμελιώδη δικαιώματα, σημειώνοντας ότι αυτό θα ήταν «επωφελές» για τη χώρα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ, AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Διεθνή / Η αυτοβιογραφία του πάπα Φραγκίσκου: Πειρασμοί, ιστορικά γεγονότα, τα ομόφυλα ζευγάρια και ο Ντιέγκο Μαραντόνα

Ο Πάπας Φραγκίσκος αποκαλύπτει αν θα παραιτηθεί λόγω των προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει- Τα ομόφυλα ζευγάρια, οι φτωχοί και ο κομμουνισμός
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ