Οι ΗΠΑ θα έχουν ίδια τύχη με τον Σαντάμ Χουσέιν αν επιτεθούν, προειδοποιεί η Τεχεράνη

Οι ΗΠΑ θα έχουν ίδια τύχη με τον Σαντάμ Χουσέιν αν επιτεθούν, προειδοποιεί η Τεχεράνη Facebook Twitter
0

Οι Φρουροί της Επανάστασης του Ιράν προειδοποίησαν σήμερα ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ θα ηττηθεί όπως ο αποπεμφθείς ηγέτης του Ιράκ Σαντάμ Χουσέιν, εάν οι ΗΠΑ επιτεθούν εναντίον του Ιράν, μετέδωσε το κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο του Ιράν.

«Οι Αμερικανοί ηγέτες... ας πάρουν αυτό το μήνυμα ότι εάν επιτεθούν στο Ιράν, θα έχουν παρόμοια τύχη με εκείνη του Σαντάμ Χουσέιν» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση των Φρουρών της Επανάστασης, σύμφωνα με την ιρανική τηλεόραση.

Στο μεταξύ, νωρίτερα σήμερα, ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών Μοχαμάντ Τζαβάντ Ζαρίφ χαρακτήρισε «ψευδή» τα σχόλια του Αμερικανού ομολόγου του Μάικ Πομπέο για το Ιράν, ενώ πρόσθεσε ότι βασίζονται σε «παλιές προκαταλήψεις» και εκτίμησε ότι η Ουάσινγκτον έχει γίνει όμηρος ομάδων πίεσης.

Τη Δευτέρα ο Πομπέο προειδοποίησε ότι η Ουάσινγκτον θα επιβάλει σκληρές κυρώσεις στο Ιράν, αν δεν περιορίσει τη στρατιωτική και περιφερειακή επιρροή του, ενώ κατηγόρησε την Τεχεράνη ότι στηρίζει ένοπλες οργανώσεις σε χώρες όπως η Συρία, ο Λίβανος και η Υεμένη.

Ο Ζαρίφ επεσήμανε ότι ο Αμερικανός ομόλογός του επανέλαβε παλιές κατηγορίες εις βάρος της Τεχεράνης «απλώς με έναν πιο σκληρό και πιο απρεπή τρόπο». «Ο Πομπέο και άλλοι Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι παγιδευμένοι σε παλιές προκαταλήψεις (...) Είναι όμηροι διεφθαρμένων ομάδων πίεσης», πρόσθεσε.

Από την πλευρά του ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν υποστράτηγος Μοχαμάντ Μπαγερί χαρακτήρισε τους Αμερικανούς αξιωματούχους σκληρούς και τόνισε ότι η Τεχεράνη δεν θα υποκύψει στις πιέσεις της Ουάσινγκτον.

«Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις είναι τώρα, δόξα τω Θεώ, πιο προετοιμασμένες από ποτέ και δεν θα περιμένουν την έγκριση ή την άδεια οποιασδήποτε δύναμης για να αναπτύξουν τις αμυντικές τους ικανότητες», υπογράμμισε ο Μπαγερί.

Μάλιστα ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν χαρακτήρισε τους Αμερικανούς αξιωματούχους «άπιστους, σκληρούς, εγκληματίες, απομονωμένους, οργισμένους, διεφθαρμένους και πληρωμένους από το σιωνιστικό καθεστώς», ενώ πρόσθεσε ότι η Ουάσινγκτον δεν έχει το θάρρος για μια στρατιωτική αντιπαράθεση με την Τεχεράνη.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/Reuters

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει τις ένοπλες δυνάμεις στη Μινεσότα

Διεθνή / ΗΠΑ: Ο Τραμπ απειλεί να στείλει στρατό στη Μινεσότα - «Θα θέσω σε εφαρμογή τον Νόμο περί Εξέγερσης»

Στόχος του Αμερικανού προέδρου είναι η καταστολή των διαδηλώσεων που έχουν ξεσπάσει μετά τον θανάσιμο πυροβολισμό μίας γυναίκας από πράκτορα της Υπηρεσίας Μετανάστευσης (ICE)
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΝΕΚΡΟΙ ΒΙΝΤΕΟ ΣΟΡΟΙ ΔΙΑΔΗΛΩΤΕΣ

Διεθνή / Ιράν: Βίντεο αποτυπώνει «τη σφαγή των Ιρανών διαδηλωτών» - Ακολουθούν σκληρές εικόνες

Ο φωτορεπόρτερ, Afshin Ismaeli, ανήρτησε το βίντεο στο Instagram και γράφει για τις ανεπίσημες πληροφορίες που αφορούν τον πραγματικό αριθμό των νεκρών ο οποίος μπορεί να ξεπερνά τις 12.000
THE LIFO TEAM
Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Διεθνή / Γιατί θέλει ο Τραμπ τη Γροιλανδία και τι θα μπορούσε να σημαίνει αυτό για το ΝΑΤΟ;

Ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει έτοιμος να «πάρει» τη Γροιλανδία με κάθε τρόπο, επαναφέροντας ένα σενάριο που φέρνει σε ανοιχτή σύγκρουση τις ΗΠΑ με τη Δανία και δοκιμάζει τα όρια της συνοχής του ΝΑΤΟ στην Αρκτική
THE LIFO TEAM