Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας

Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υποστήριξε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ως μία «απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις».

Τονίζει ακόμη ότι «καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα» και σημειώνει ότι η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην «αποτρόπαια επίθεση» με χημικά όπλα στη Ντούμα, πριν από λίγες ημέρες, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλά παιδιά, γυναίκες και άνδρες, σημειώνοντας ότι «όλα τα υπάρχοντα στοιχεία παραπέμπουν στην ευθύνη του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο και κατά το παρελθόν πολλαπλώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά του ίδιου του λαού του» και επισημαίνοντας ότι «για πολλοστή φορά η Ρωσία και στην προκειμένη περίπτωση εμπόδισε με την αρνητική της ψήφο στο Σ.Α. του ΟΗΕ τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας των συμβάντων».

«Έχοντας αυτά υπόψη, οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι σύμμαχοί μας πραγματοποίησαν σήμερα τη νύχτα στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του συριακού καθεστώτος» προσθέτει η Άγκελα Μέρκελ και τονίζει:

«Αυτή η επιχείρηση έχει σκοπό να περικόψει την ικανότητα του καθεστώτος να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και να το αποτρέψει από περιατέρω παραβιάσεις της σύμβασης για τα χημικά όπλα».

«Στηρίζουμε την ανάληψη ευθύνης κατ' αυτόν τον τρόπο από τους Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους συμμάχους μας ως μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ. Η στρατιωτική επέμβαση ήταν απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις. 100 χρόνια μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα. Η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΤΡΑΜΠ ΤΕΛΕΣΗΓΡΑΦΟ

Διεθνή / Ιράν: Κάλεσμα για ανθρώπινες αλυσίδες γύρω από τις ενεργειακές εγκαταστάσεις, καθώς πλησιάζει η προθεσμία Τραμ

Η Τεχεράνη καλεί πολίτες να «προστατεύσουν» ενεργειακές εγκαταστάσεις, ενώ ο πρόεδρος Πεζεσκιάν δηλώνει ότι 14 εκατομμύρια είναι έτοιμοι να πολεμήσουν
THE LIFO TEAM
Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Διεθνή / Ο Κάνιε Γουέστ ζητά συνάντηση με τη βρετανική εβραϊκή κοινότητα ενώ μεγαλώνει η κρίση στο Wireless

Ο Κάνιε Γουέστ προσφέρθηκε να συναντηθεί με μέλη της βρετανικής εβραϊκής κοινότητας, ενώ το Wireless Festival συνεχίζει να χάνει χορηγούς και να δέχεται πολιτική πίεση για την προγραμματισμένη εμφάνισή του.
THE LIFO TEAM
NASA ARTEMIS II

Διεθνή / Artemis II: Ο Τραμπ μίλησε με τους αστροναύτες - «Γράψατε ιστορία και κάνατε όλη την Αμερική περήφανη»

Ο Αμερικανός πρόεδρος μίλησε για περίπου 12 λεπτά με τους τέσσερις αστροναύτες της αποστολής, εκφράζοντας τη βεβαιότητα ότι τα ταξίδια στο Διάστημα θα συνεχιστούν
THE LIFO TEAM
Η Lady Gaga ακύρωσε το τρίτο live της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Διεθνή / Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε συναυλία της στο Μόντρεαλ λόγω λοίμωξης του αναπνευστικού

Η Λέιντι Γκάγκα ακύρωσε την προγραμματισμένη συναυλία της στο Μόντρεαλ, αφού η λοίμωξη του αναπνευστικού που αντιμετωπίζει επιδεινώθηκε και ο γιατρός της τής συνέστησε να μην εμφανιστεί.
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΜΟΤΖΤΑΜΠΑ ΧΑΜΕΝΕΪ ΗΠΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / The Times: Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ είναι «αναίσθητος» και νοσηλεύεται σε «σοβαρή κατάσταση»

Διπλωματικό υπόμνημα αποκαλύπτει την τοποθεσία του Μοτζτάμπα Χαμενεΐ, ο οποίος τραυματίστηκε στην ίδια αμερικανοϊσραηλινή αεροπορική επιδρομή που σκότωσε τον πατέρα του, Αλί Χαμενεΐ
THE LIFO TEAM
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΙΡΑΝ ΙΣΡΑΗΛ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: «Κινδυνεύετε αν είστε σε τρένα» λέει το Ισραήλ στους Ιρανούς - «Αλαζόνας ο Τραμπ» δηλώνει η Τεχεράνη

Εκτοξεύοντας νέες απειλές εναντίον του ιρανικού καθεστώτος, ο Τραμπ τόνισε ότι θα καταστρέψει «κάθε σταθμό παραγωγής ενέργειας» και «κάθε γέφυρα» στο Ιράν εντός 4 ωρών από την εκπνοή του τελεσίγραφου
THE LIFO TEAM
ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΗΜΕΡΑ

Διεθνή / Τι θα γίνει με τα Στενά του Ορμούζ: Σήμερα η ψηφοφορία του ΟΗΕ λίγο πριν λήξει το τελεσίγραφο Τραμπ στο Ιράν

Τι προβλέπει το σχέδιο απόφασης που έχει υποβάλει το Μπαχρέιν με στόχο την προστασία της εμπορικής ναυσιπλοΐας μέσα και γύρω από τα Στενά του Ορμούζ
THE LIFO TEAM