Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας

Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υποστήριξε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ως μία «απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις».

Τονίζει ακόμη ότι «καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα» και σημειώνει ότι η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην «αποτρόπαια επίθεση» με χημικά όπλα στη Ντούμα, πριν από λίγες ημέρες, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλά παιδιά, γυναίκες και άνδρες, σημειώνοντας ότι «όλα τα υπάρχοντα στοιχεία παραπέμπουν στην ευθύνη του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο και κατά το παρελθόν πολλαπλώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά του ίδιου του λαού του» και επισημαίνοντας ότι «για πολλοστή φορά η Ρωσία και στην προκειμένη περίπτωση εμπόδισε με την αρνητική της ψήφο στο Σ.Α. του ΟΗΕ τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας των συμβάντων».

«Έχοντας αυτά υπόψη, οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι σύμμαχοί μας πραγματοποίησαν σήμερα τη νύχτα στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του συριακού καθεστώτος» προσθέτει η Άγκελα Μέρκελ και τονίζει:

«Αυτή η επιχείρηση έχει σκοπό να περικόψει την ικανότητα του καθεστώτος να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και να το αποτρέψει από περιατέρω παραβιάσεις της σύμβασης για τα χημικά όπλα».

«Στηρίζουμε την ανάληψη ευθύνης κατ' αυτόν τον τρόπο από τους Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους συμμάχους μας ως μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ. Η στρατιωτική επέμβαση ήταν απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις. 100 χρόνια μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα. Η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου: Η Σάρα Φέργκιουσον πήγε τις κόρες τους για δείπνο με τον Έπσταϊν μετά την αποφυλάκισή του

Τα email στάλθηκαν πέντε ημέρες μετά την αποφυλάκιση του Έπσταϊν, ο οποίος εξέτισε 13 μήνες φυλάκισης, μεταξύ άλλων για απόπειρα εμπλοκής ανηλίκου σε πορνεία
THE LIFO TEAM
ΟΔΥΣΣΕΙΑ ΚΡΙΣΤΟΦΕΡ ΝΟΛΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ ΛΟΥΠΙΤΑ ΝΙΟΝΓΚΟ

Διεθνή / «Ρωτήστε τον Όμηρο»: Αντιδράσεις στα social μετά την επίθεση Μασκ σε Νόλαν και Νιόνγκο για την Οδύσσεια

Χρήστες στα social επισημαίνουν πως το να επιλέγεις μια «όμορφη μαύρη γυναίκα δεν αντιβαίνει με κανέναν τρόπο, σχήμα ή μορφή» σε αυτά που γράφτηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια
THE LIFO TEAM
«Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

Διεθνή / «Οι ΗΠΑ πρέπει να είναι προσεκτικές στην προμήθεια όπλων προς την Ταϊβάν», προειδοποιεί ο Σι τον Τραμπ

«Η σχέση με την Κίνα και με τον πρόεδρο Σι είναι εξαιρετική, και οι δύο καταλαβαίνουμε πόσο σημαντικό είναι να παραμείνει έτσι», έγραψε σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Διεθνή / Πρίγκιπας Άντριου-Τζέφρι Έπσταϊν: Φέρονται να ζήτησαν από χορεύτρια ερωτική συνεύρεση και με τους δύο

Οι δικηγόροι της αναφέρουν ότι είχε δεχτεί πρόταση αμοιβής 10.000 δολαρίων για να χορέψει σε ιδιωτικό πάρτι στην κατοικία του Έπσταϊν - Της είπε ότι θα πληρωνόταν επιπλέον και την πίεσαν να εμπλακεί σε σεξουαλικές πράξεις μαζί τους
THE LIFO TEAM