Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας

Μέρκελ: Απαραίτητη και κατάλληλη ενέργεια προειδοποίησης της Συρίας Facebook Twitter
0

Η καγκελάριος της Γερμανίας Άγγελα Μέρκελ υποστήριξε σήμερα τις αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποίησαν οι ΗΠΑ, η Γαλλία και η Βρετανία ως μία «απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις».

Τονίζει ακόμη ότι «καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα» και σημειώνει ότι η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση.

Η Γερμανίδα καγκελάριος αναφέρθηκε στην «αποτρόπαια επίθεση» με χημικά όπλα στη Ντούμα, πριν από λίγες ημέρες, όπου έχασαν τη ζωή τους πολλά παιδιά, γυναίκες και άνδρες, σημειώνοντας ότι «όλα τα υπάρχοντα στοιχεία παραπέμπουν στην ευθύνη του καθεστώτος Άσαντ, το οποίο και κατά το παρελθόν πολλαπλώς χρησιμοποίησε χημικά όπλα κατά του ίδιου του λαού του» και επισημαίνοντας ότι «για πολλοστή φορά η Ρωσία και στην προκειμένη περίπτωση εμπόδισε με την αρνητική της ψήφο στο Σ.Α. του ΟΗΕ τη διενέργεια ανεξάρτητης έρευνας των συμβάντων».

«Έχοντας αυτά υπόψη, οι Αμερικανοί, Βρετανοί και Γάλλοι σύμμαχοί μας πραγματοποίησαν σήμερα τη νύχτα στοχευμένες αεροπορικές επιθέσεις σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις του συριακού καθεστώτος» προσθέτει η Άγκελα Μέρκελ και τονίζει:

«Αυτή η επιχείρηση έχει σκοπό να περικόψει την ικανότητα του καθεστώτος να χρησιμοποιεί χημικά όπλα και να το αποτρέψει από περιατέρω παραβιάσεις της σύμβασης για τα χημικά όπλα».

«Στηρίζουμε την ανάληψη ευθύνης κατ' αυτόν τον τρόπο από τους Αμερικανούς, Βρετανούς και Γάλλους συμμάχους μας ως μόνιμα μέλη του Σ.Α. του ΟΗΕ. Η στρατιωτική επέμβαση ήταν απαραίτητη και κατάλληλη για τη διατήρηση της αποτελεσματικότητας του διεθνούς αποκήρυξης της χρήσης χημικών όπλων και την προειδοποίηση του συριακού καθεστώτος να μην προβεί σε περαιτέρω παραβιάσεις. 100 χρόνια μετά το τέλος του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου καλούμαστε όλοι να αντιδράσουμε σε μια διάβρωση της σύμβασης για τα χημικά όπλα. Η Γερμανία θα στηρίξει αποφασιστικά όλα τα διπλωματικά βήματα που θα γίνουν προς αυτήν την κατεύθυνση» είπε η Γερμανίδα καγκελάριος.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΒΑΣΙΛΙΑΣ ΚΑΡΟΛΟΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Πώς ζει χωρίς μισθό – Από πού προέρχεται η εκατομμυρίων περιουσία του

Ως επικεφαλής της βρετανικής μοναρχίας συγκαταλέγεται στους πλουσιότερους ανθρώπους της Βρετανίας, με την περιουσία του να εκτιμάται περίπου στα 860 εκατομμύρια δολάρια
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ ΟΡΜΠΑΝ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Κρίσιμες εκλογές στην Ουγγαρία: Όρμπαν vs Μαγιάρ - Τέλος εποχής ή 5η θητεία για τον σύμμαχο του Τραμπ;

Οι Ούγγροι άρχισαν σήμερα να ψηφίζουν στις βουλευτικές εκλογές οι οποίες μπορεί να τερματίσουν την επί 16 χρόνια διακυβέρνηση της Ουγγαρίας από τον Βίκτορ Όρμπαν ή να τον διατηρήσουν για μια πέμπτη θητεία στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΟΥΓΓΑΡΙΑ ΟΡΜΠΑΝ ΠΕΤΕΡ ΜΑΓΙΑΡ

Διεθνή / Ουγγαρία: 100.000 νέοι σε συναυλία-κάλεσμα για την απομάκρυνση του Όρμπαν

Το πλήθος φώναζε αντικυβερνητικά συνθήματα, όπως το«Ρώσοι, φύγετε!», ένα σύνθημα από την εξέγερση του 1956 που επανέρχεται στο προσκήνιο καθώς ο Όρμπαν έχει ενισχύσει τις σχέσεις του με τη Μόσχα.
THE LIFO TEAM
ΝΗΣΙΑ ΤΣΑΓΚΟΣ ΗΠΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ

Διεθνή / Οι ΗΠΑ βάζουν «φρένο» στη συμφωνία για την παραχώρηση των νήσων Τσάγκος

Αν και ο Ντόναλντ Τραμπ αρχικά είχε χαρακτηρίσει τη συμφωνία ως «την καλύτερη δυνατή επιλογή», στη συνέχεια προειδοποίησε ότι το Λονδίνο κάνει «μεγάλο λάθος» παραχωρώντας τα νησιά
THE LIFO TEAM