Όλα είναι έτοιμα για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ

Όλα είναι έτοιμα για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, θα αναμετρηθούν σήμερα το βράδυ στο Κεντάκι.

Η μικρή πόλη Ντάνβιλ θα υποδεχτεί στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) τους δύο υποψήφιους στο πανεπιστήμιο Centre College, για το παραδοσιακό ντιμπέιτ που πραγματοποιείται από το 1976.

Μπορεί η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους, να μην έχει την ίδια απήχηση με εκείνη των υποψήφιων προέδρων, αλλά μετά την «ήττα» του Μπαράκ Ομπάμα στο πρώτο ντιμπέιτ, είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν o Δημοκρατικός αντιπρόεδρος θα καταφέρει να σώσει την κατάσταση ή ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του θα διευρύνει τη διαφορά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι οδηγίες που έχει λάβει ο Μπάιντεν από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας είναι να αντεπιτεθεί για να κερδίσει και πάλι την διαφορά που είχε ο Ομπάμα απέναντι στον Ρόμνεϊ.

Την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπάιντεν-Ράιαν θα παρακολουθήσουν, ο Ομπάμα από την Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από την Βόρεια Καρολίνα.

Το ντιμπέιτ θα διαρκέσει μιάμιση ώρα και η δημοσιογράφος Μάρθα Ράντατζ του ABC News θα το συντονίζει. Ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να περιγράψει τον αντίπαλό του ως έναν υπερσυντηρητικό που υποστηρίζει μόνο τους πλούσιους και δεν ασχολείται με τη μεσαία και κατώτερη τάξη.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για την τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν. «Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό». τόνισε.

Στην αντιπέρα όχθη, ο 42χρονος Ράιαν και 27 χρόνια νεότερος του Μπάιντεν, μπορεί να έχει πολιτική πείρα, αλλά είναι αρχάριος στα ντιμπέιτ. Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ δήλωσε την Τρίτη στο CNN: «πιστεύω πως είναι το πρώτο ντιμπέιτ του Πολ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως να συμμετείχε σε ένα στο...λύκειο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew, το διάστημα 4 ως 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.511 ενηλίκων, το, 39% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον Τζο Μπάιντεν και το 51% αρνητική, ενώ για τον Πόλ Ράιαν τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% και 40%.

Μετά την μοναδική αυτή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπροέδρους, ακολουθούν δυο...προεδρικά ντιμπέιτ από τις 16 ως τις 22 Οκτωβρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΠΑΚΙΣΤΑΝ

Διεθνή / Πόλεμος ΗΠΑ-Ιράν: Αναχώρησε ο Ιρανός ΥΠΕΞ από το Πακιστάν - «Δεν θα αποδεχθούμε μαξιμαλιστικές απαιτήσεις»

Ο Αμπάς Αραγτσί βρέθηκε στο Πακιστάν όπου συνομίλησε με τον πρωθυπουργό της χώρας και άλλους ανώτατους αξιωματούχους, χωρίς ωστόσο να συναντηθεί με την αμερικανική αντιπροσωπεία
THE LIFO TEAM
ΛΟΥΛΟΥΔΙΑ ΤΑΞΙΔΙΑ

Διεθνή / Αγαπάτε τα λουλούδια; - Τέσσερα μέρη που πρέπει να επισκεφτείτε

O «τουρισμός των λουλουδιών» γνωρίζει άνθηση, όμως ο υπερτουρισμός και η κλιματική αλλαγή αλλάζουν το τοπίο, στρέφοντας τους ταξιδιώτες σε νέους, λιγότερο προβεβλημένους προορισμούς με εξίσου εντυπωσιακές ανθοφορίες
THE LIFO TEAM
Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε τέσσερις ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Διεθνή / Ουκρανία: Ρωσική επίθεση στην πόλη Ντνίπρο στοίχισε τη ζωή σε επτά ανθρώπους - Τουλάχιστον 30 τραυματίες

Mετά τη ρωσική νυκτερινή επίθεση εναντίον της Ουκρανίας, συντρίμμια drone έπεσαν στη νοτιοανατολική ρουμανική πόλη Γαλάτσι προκαλώντας ζημιές σε πυλώνα ηλεκτροδότησης και σε παράρτημα μιας κατοικίας
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΓΙΑΤΡΟΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΕΣ

Διεθνή / Ηνωμένο Βασίλειο: Νοσηλευτές καλούνται να καλύψουν θέσεις γιατρών

Με τα κενά στο ιατρικό προσωπικό να διευρύνονται, τα νοσοκομεία στο Ηνωμένο Βασίλειο στρέφονται ολοένα και περισσότερο σε έμπειρους νοσηλευτές για να καλύψουν ρόλους γιατρών, προκαλώντας έντονη ανησυχία για την ασφάλεια των ασθενών
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ

Διεθνή / BBC: Ποιος παίρνει τελικά τις αποφάσεις στο Ιράν;

Εν μέσω πολέμου και αυξανόμενης πίεσης, η εξουσία στο Ιράν εμφανίζεται κατακερματισμένη, με την απουσία ισχυρής ηγετικής παρουσίας να εντείνει την αβεβαιότητα για το ποιος λαμβάνει τις κρίσιμες αποφάσεις
THE LIFO TEAM