ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

Όλα είναι έτοιμα για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ

Όλα είναι έτοιμα για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, θα αναμετρηθούν σήμερα το βράδυ στο Κεντάκι.

Η μικρή πόλη Ντάνβιλ θα υποδεχτεί στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) τους δύο υποψήφιους στο πανεπιστήμιο Centre College, για το παραδοσιακό ντιμπέιτ που πραγματοποιείται από το 1976.

Μπορεί η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους, να μην έχει την ίδια απήχηση με εκείνη των υποψήφιων προέδρων, αλλά μετά την «ήττα» του Μπαράκ Ομπάμα στο πρώτο ντιμπέιτ, είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν o Δημοκρατικός αντιπρόεδρος θα καταφέρει να σώσει την κατάσταση ή ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του θα διευρύνει τη διαφορά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι οδηγίες που έχει λάβει ο Μπάιντεν από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας είναι να αντεπιτεθεί για να κερδίσει και πάλι την διαφορά που είχε ο Ομπάμα απέναντι στον Ρόμνεϊ.

Την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπάιντεν-Ράιαν θα παρακολουθήσουν, ο Ομπάμα από την Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από την Βόρεια Καρολίνα.

Το ντιμπέιτ θα διαρκέσει μιάμιση ώρα και η δημοσιογράφος Μάρθα Ράντατζ του ABC News θα το συντονίζει. Ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να περιγράψει τον αντίπαλό του ως έναν υπερσυντηρητικό που υποστηρίζει μόνο τους πλούσιους και δεν ασχολείται με τη μεσαία και κατώτερη τάξη.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για την τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν. «Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό». τόνισε.

Στην αντιπέρα όχθη, ο 42χρονος Ράιαν και 27 χρόνια νεότερος του Μπάιντεν, μπορεί να έχει πολιτική πείρα, αλλά είναι αρχάριος στα ντιμπέιτ. Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ δήλωσε την Τρίτη στο CNN: «πιστεύω πως είναι το πρώτο ντιμπέιτ του Πολ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως να συμμετείχε σε ένα στο...λύκειο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew, το διάστημα 4 ως 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.511 ενηλίκων, το, 39% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον Τζο Μπάιντεν και το 51% αρνητική, ενώ για τον Πόλ Ράιαν τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% και 40%.

Μετά την μοναδική αυτή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπροέδρους, ακολουθούν δυο...προεδρικά ντιμπέιτ από τις 16 ως τις 22 Οκτωβρίου.

0

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΟ ΙΡΑΝ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΑΝΤΡΙΟΥ, ΕΠΣΤΑΙΝ, ΣΑΡΑ ΦΕΡΓΚΙΟΥΣΟΝ

Διεθνή / BBC: Το άγνωστο πρόσωπο που συνέδεε τον Άντριου με τον Τζέφρι Επστάιν

Το πρόσωπο που φέρεται να λειτούργησε για σχεδόν μια δεκαετία ως βασικός σύνδεσμος μεταξύ του πρίγκιπα Άντριου, της Σάρας Φέργκιουσον και του Τζέφρι Επστάιν, αποκαλύπτοντας τις σκοτεινές σχέσεις που κινούνται στο παρασκήνιο των βασιλικών κύκλων και των διεθνών επιχειρηματικών συμφωνιών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΥΜΠΑΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΜΑΡΤΥΡΙΑ

Διεθνή / Τι γίνεται με τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή: Πού είναι εγκλωβισμένοι - Μαρτυρίες από Ντουμπάι και Μπαχρέιν

Έκκληση για βοήθεια από τους Έλληνες στη Μέση Ανατολή, πώς είναι η κατάσταση σε μεγάλες πόλεις - «Ξυπνάμε από τις εκρήξεις, έχουμε μόνο τα ρούχα που φοράμε»
THE LIFO TEAM