Όλα είναι έτοιμα για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ

Όλα είναι έτοιμα για το ντιμπέιτ των υποψηφίων αντιπροέδρων στις ΗΠΑ Facebook Twitter
0

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν από τις αμερικανικές προεδρικές εκλογές, οι δύο υποψήφιοι αντιπρόεδροι, ο Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν και ο Ρεπουμπλικάνος Πολ Ράιαν, θα αναμετρηθούν σήμερα το βράδυ στο Κεντάκι.

Η μικρή πόλη Ντάνβιλ θα υποδεχτεί στις 21:00 τοπική ώρα (04:00 ώρα Ελλάδας) τους δύο υποψήφιους στο πανεπιστήμιο Centre College, για το παραδοσιακό ντιμπέιτ που πραγματοποιείται από το 1976.

Μπορεί η τηλεοπτική αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο αντιπροέδρους, να μην έχει την ίδια απήχηση με εκείνη των υποψήφιων προέδρων, αλλά μετά την «ήττα» του Μπαράκ Ομπάμα στο πρώτο ντιμπέιτ, είναι ενδιαφέρον να δούμε εάν o Δημοκρατικός αντιπρόεδρος θα καταφέρει να σώσει την κατάσταση ή ο Ρεπουμπλικανός αντίπαλός του θα διευρύνει τη διαφορά.

Όπως αναφέρει το ΑΜΠΕ, οι οδηγίες που έχει λάβει ο Μπάιντεν από τους επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας είναι να αντεπιτεθεί για να κερδίσει και πάλι την διαφορά που είχε ο Ομπάμα απέναντι στον Ρόμνεϊ.

Την τηλεοπτική αναμέτρηση Μπάιντεν-Ράιαν θα παρακολουθήσουν, ο Ομπάμα από την Φλόριντα και ο Ρόμνεϊ από την Βόρεια Καρολίνα.

Το ντιμπέιτ θα διαρκέσει μιάμιση ώρα και η δημοσιογράφος Μάρθα Ράντατζ του ABC News θα το συντονίζει. Ο Μπάιντεν θα προσπαθήσει να περιγράψει τον αντίπαλό του ως έναν υπερσυντηρητικό που υποστηρίζει μόνο τους πλούσιους και δεν ασχολείται με τη μεσαία και κατώτερη τάξη.

Ο αμερικανός πρόεδρος δήλωσε χαρακτηριστικά, όταν ερωτήθηκε για την τηλεοπτική αναμέτρηση, ότι δεν ανησυχεί για τον Μπάιντεν. «Ο Τζο πρέπει απλώς να είναι ο εαυτός του. Ο Ράιαν είναι ένας έξυπνος και εμπνευσμένος ομιλητής. Αλλά οι ιδέες του είναι λανθασμένες και ο Τζο το ξέρει αυτό». τόνισε.

Στην αντιπέρα όχθη, ο 42χρονος Ράιαν και 27 χρόνια νεότερος του Μπάιντεν, μπορεί να έχει πολιτική πείρα, αλλά είναι αρχάριος στα ντιμπέιτ. Ο ίδιος ο Ρόμνεϊ δήλωσε την Τρίτη στο CNN: «πιστεύω πως είναι το πρώτο ντιμπέιτ του Πολ, αλλά μπορεί να κάνω και λάθος, ίσως να συμμετείχε σε ένα στο...λύκειο».

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου Pew, το διάστημα 4 ως 7 Οκτωβρίου σε δείγμα 1.511 ενηλίκων, το, 39% των ψηφοφόρων έχει θετική γνώμη για τον Τζο Μπάιντεν και το 51% αρνητική, ενώ για τον Πόλ Ράιαν τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 44% και 40%.

Μετά την μοναδική αυτή αναμέτρηση ανάμεσα στους δύο υποψήφιους αντιπροέδρους, ακολουθούν δυο...προεδρικά ντιμπέιτ από τις 16 ως τις 22 Οκτωβρίου.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Προσφέρεται να ανοίξει ξανά τα Στενά του Ορμούζ αν οι ΗΠΑ άρουν τον αποκλεισμό τους

Η πρόταση του Ιράν για άνοιγμα των Στενών του Ορμούζ με αντάλλαγμα την άρση του αμερικανικού αποκλεισμού και τον τερματισμό του πολέμου εντείνει το γεωπολιτικό αδιέξοδο και προκαλεί νέα αναταραχή στις διεθνείς αγορές ενέργειας
THE LIFO TEAM
Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Διεθνή / Ο Ζόχραν Μαμντάνι βάζει μια queer αρχειονόμο να φυλάξει τη μνήμη της Νέας Υόρκης

Ο δήμαρχος της Νέας Υόρκης, Ζόχραν Μαμντάνι, διόρισε τη Σον(τά) Σμιθ-Κρουζ στην υπηρεσία που διαχειρίζεται τα δημοτικά αρχεία της πόλης, σε μια περίοδο όπου η ιστορική μνήμη και η πρόσβαση στα δημόσια δεδομένα έχουν μετατραπεί σε πεδίο πολιτικής σύγκρουσης.
THE LIFO TEAM
ΓΑΖΑ ΝΕΡΟ ΚΡΙΣΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Γάζα: Οι σφοδρές ισραηλινές επιθέσεις επιδεινώνουν την κρίση έλλειψης νερού

Η οξεία έλλειψη καθαρού νερού στη Γάζα έχει οδηγήσει σε σοβαρή υγειονομική κρίση, με την εξάπλωση ασθενειών και τις επιπτώσεις στην υγεία του πληθυσμού να επιδεινώνονται λόγω της καταστροφής των υποδομών και των ελλείψεων σε βασικά είδη υγιεινής
THE LIFO TEAM
ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ ΔΡΑΣΤΗΣ ΟΥΑΣΙΝΓΚΤΟΝ

Διεθνή / Πυροβολισμοί στην Ουάσινγκτον: «Δεν περιμένω συγχώρεση» έγραφε ο 31χρονος δράστης

Οι αρχές εξετάζουν τις αναρτήσεις και το ιστορικό του στα social media, σε μια προσπάθεια να εντοπίσουν τα κίνητρα πίσω από την επίθεση, την ώρα που ο 31χρονος δεν συνεργάζεται με τους ανακριτές
THE LIFO TEAM
ΤΡΑΜΠ ΠΥΡΟΒΟΛΙΣΜΟΙ

Διεθνή / «Δεν είμαι παιδεραστής» - Εκνευρισμός Τραμπ με αναφορά στο μανιφέστο του δράστη των πυροβολισμών

Ο εκνευρισμός του με την παρουσιάστρια όταν αναφέρθηκε σε αποσπάσματα από το μανιφέστο του δράστη, που αποκαλούσε τον Αμερικανό πρόεδρο «βιαστή» και «παιδεραστή»
THE LIFO TEAM