Η ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ εξηγεί τους λόγους και αποκαλύπτει πως μετά απολύθηκε

Η ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Τραμπ εξηγεί τους λόγους και αποκαλύπτει πως μετά απολύθηκε Facebook Twitter
1

Η ποδηλάτισσα που ύψωσε το μεσαίο δάχτυλο στον Ντόναλντ Τραμπ ενώ την προσπερνούσε η αυτοκινητοπομπή του εξήγησε τους λόγους για τους οποίους το έκανε και αποκάλυψε πως η viral φωτογραφία της έγινε αιτία να απολυθεί από την δουλειά της.

Η γυναίκα έχει γίνει διάσημη τις τελευταίες ημέρες στα social media από τότε που κυκλοφόρησε το περιβόητο στιγμιότυπο, το οποίο τράβηξε ένας φωτογράφος του Λευκού Οίκου. Έκτοτε δεκάδες χρήστες- πολέμιοι του Τραμπ έχουν αναπαράγει την φωτογραφία με το hashtag #Her2020 και την συγχαίρουν για την πράξη της. Η Juli Briskman, όπως ονομάζεται, σχολίασε από την πλευρά της πως δεν μετανιώνει για την χειρονομία αποκαλύπτοντας ωστόσο πως η φωτογραφία έγινε αιτία να απολυθεί από τη δουλειά, καθώς η εταιρία όπου δούλευε δεν χάρηκε καθόλου με όλο αυτό.

Σε συνέντευξή της στην HuffPost, η 50χρονη μητέρα δύο παιδιών είπε πως αρχικά εξεπλάγη που κάποιος την φωτογράφισε ενώ ύψωνε το μεσαίο δάχτυλο στον Αμερικανό πρόεδρο. Όπως είπε, όταν η φωτογραφία έγινε viral αποφάσισε να πει στους εργοδότες της τι είχε συμβεί κι εκείνοι την επόμενη ημέρα την κάλεσαν για να της ανακοινώσουν την απόλυσή της λέγοντάς της ότι χρησιμοποιώντας την εικόνα στα προφίλ της σε Facebook και Twitter παραβίασε την πολιτική της εταιρίας. «Βασικά, δεν επιτρέπεται να έχεις "ακατάλληλα" ή "χυδαία" πράγματα στα social media. Μου χαρακτήρισαν τη χειρονομία που έκανα "χυδαία"», είπε η ίδια. 

Η Juli Briskman, που εργαζόταν στο τμήμα μάρκετινγκ και επικοινωνίας της Akima εδώ και έξι μήνες, απολογήθηκε εξηγώντας πως δεν εργαζόταν όταν συνέβη το περιστατικό και πως στα προφίλ της στα social media δεν αναφέρει πού εργάζεται. Μάλιστα υποστήριξε πως η απόλυσή της ήταν ακραία αντίδραση γιατί πρόσφατα ένας συνάδελφός της είχε αναρτήσει υβριστικά σχόλια στο προφίλ του στο Facebook, έχοντας σαν φωτογραφία εξωφύλλου την επωνυμία της εταιρίας αλλά δεν τον απέλυσαν. Αντιθέτως τους ζήτησαν απλώς να τα διαγράψει και κράτησε τη θέση του. 

Σε ερώτηση τι σκεφτόταν όταν πέρασε δίπλα της η αυτοκινητοπομπή του Τραμπ, είπε πως το να υψώσει το μεσαίο της δάχτυλο ήταν κάτι που της βγει σχεδόν ενστικτωδώς. «Περνούσε δίπλα μου και μου ανέβηκε το αίμα στο κεφάλι. Σκεφτόμουν όλα αυτά με το Obamacare, τις απολύσεις, το Πουέρτο Ρίκο και λέω μετά "κι αυτός με όλα αυτά είχε πάει πάλι να παίξει γκολφ". Βασικά ύψωσα το δάχτυλό μου αρκετές φορές ενώ με προσπερνούσαν τα αυτοκίνητα», εξήγησε. «Κατά κάποιον τρόπο νιώθω καλύτερα από ποτέ που έκανα κάτι τέτοιο. Είμαι πολύ θυμωμένη με το πού βρίσκεται αυτή τη στιγμή η πατρίδα μας. Νιώθω αηδία. Αυτή ήταν η ευκαιρία μου να διαμαρτυρηθώ και να πω κι εγώ κάτι», καταλήγει. 

Διεθνή
1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Διεθνή / Η Χαμάς έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο όπου εμφανίζεται Ισραηλινοαμερικανός όμηρος

Στο βίντεο διάρκειας σχεδόν τριών λεπτών, ο Γκόλντμπεργκ-Πόλιν, ο οποίος φαίνεται να του λείπει το ένα χέρι, αυτοπαρουσιάζεται και ζητά από την ισραηλινή κυβέρνηση να τους επιστρέψει στο σπίτι
NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια
Συνδεση βιοπορισμου και εκτος εργασιακου βιου ζωη, να δεις που τα εχουμε δει...που; Σ.Ενωση, Χουντα, Τουρκια κτλ.Οταν οι "καλοι" σπερνανε letter campaigns τωρα θεριζουν/θεριζονται.Ο διαχωρισμος ιδιωτικου βιου και εργασιακου βιου με χιλια ζορια διαχωρήστηκε και τωρα η "πολιτισμικη" πρωτευουσα, η αμερικη, τον εχει καταργησει.Επρεπε να ακουγατε τους επικριτες της πολιτικης ορθοτητας (οταν απολυοντουσαν οι "αλλοι" απο τους "καλους") όταν ηταν νωρις, τωρα εχει θεσπιστει ως κανονας.