Σε επιφυλακή οι ισπανικές αρχές ενόψει του δημοψηφίσματος στην Καταλονία - Θα διώχνουν όσους πηγαίνουν στα εκλογικά τμήματα

Σε επιφυλακή οι ισπανικές αρχές ενόψει του δημοψηφίσματος στην Καταλονία - Θα διώχνουν όσους πηγαίνουν στα εκλογικά τμήματα Facebook Twitter
0

Η ισπανική κυβέρνηση φαίνεται πως είναι διατεθειμμένη να εμποδίσει με κάθε τρόπο τη διεξαγωγή του αυριανού δημοψηφίσματος για την ανεξαρτησία της Καταλονίας.

Ομάδες αστυνομικών θα παραταχθούν στα σχολεία-εκλογικά τμήματα και θα απομακρύνουν όσους έχουν συγκεντρωθεί εκεί όπως αναφέρει το Reuters.

Σύμφωνα με κυβερνητική πηγή, η απομάκρυνσή τους θα γίνει αύριο, ενώ δεν γνωστοποιήθηκαν περισσότερες λεπτομέρειες. Εξαρτάται από την αστυνομία για το πως θα τους απομακρύνει, δήλωσε η ίδια κυβερνητική πηγή.

Οι εθελοντές που θα βοηθήσουν στην διεξαγωγή των εκλογών και θα χρησιμοποιήσουν τους εθνικούς εκλογικούς καταλόγους, στο αυριανό «απαγορευμένο» δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Καταλονίας, θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα άνω των 300.000 ευρώ, σύμφωνα με την ίδια κυβερνητική πηγή.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Explainer / Η Βενεζουέλα και οι συνέπειες για Ευρώπη και Ελλάδα

Ο καθηγητής Στρατηγικής Αθανάσιος Πλατιάς εξηγεί γιατί η νέα στρατηγική εθνικής ασφάλειας των ΗΠΑ σηματοδοτεί το τέλος της μεταπολεμικής φιλελεύθερης διεθνούς τάξης και πώς αυτή επηρεάζει την Ευρώπη και την Ελλάδα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η σκοτεινή ιστορία της δανικής κυριαρχίας στην Γροιλανδία

Διεθνή / Η σκοτεινή ιστορία της κυριαρχίας των Δανών στη Γροιλανδία

Οι ντόπιοι γνωρίζουν τις υποθέσεις των παιδιών που χωρίστηκαν από τους γονείς τους και των κοριτσιών που υποβλήθηκαν ακούσια σε τοποθέτηση ενδομήτριου σπειράματος για τον περιορισμό των γεννήσεων στο αχανές νησί.
THE LIFO TEAM
ΡΕΝΕ ΓΚΟΥΝΤ ΜΙΝΕΑΠΟΛΗ ICE

Διεθνή / Μινεάπολη: Η σύζυγος της Ρενέ Γκουντ λέει «εμείς είχαμε σφυρίχτρες, εκείνοι όπλα» μετά τον θάνατό της

Αξιωματούχοι της κυβέρνησης Τραμπ παρουσίασαν τη Ρενέ Γκουντ ως «εγχώρια τρομοκράτη», υποστηρίζοντας ότι επιχείρησε να παρασύρει πράκτορα της ICE με το όχημά της
THE LIFO TEAM