Διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ στο Open Women's US Open

Διαμαρτυρίες κατά του Τραμπ στο Open Women's US Open Facebook Twitter
0

Επειτα από τρεις ήρεμους γύρους στο Trump National Golf Club, στον τελευταίο γύρο του U.S. Women's Open η ατμόσφαιρα «ζεστάθηκε», όταν ομάδες ακτιβιστών προχώρησαν σε διαμαρτυρία ενάντια στον Πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

 

 

Υπήρξαν πολλές αιτήσεις για μετακίνηση του τουρνουά, το οποίο δόθηκε στο Trump National Golf Club το 2012, πολύ πριν από την επίσημη είσοδό του στην πολιτική, από τις ομάδες των γυναικών που υπενθυμίζουν την ρητορική και τη συμπεριφορά της εκστρατείας του, που τον χαρακτήρισε ως μισογύνη. Οι πρώτοι ακτιβιστές έφεραν ροζ ομπρέλες σε μία ζεστή ηλιόλουστη μέρα και είχαν γραμμένα μηνύματα πάνω στα λευκά μπλουζάκια τους καθώς έφταναν μπροστά από τη λέσχη.

 

«ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΙ!» Ήταν το μήνυμα μπροστά, σχηματισμένο από επτά γυναίκες, που φορούσε η καθεμιά από ένα γράμμα καθένα στο στήθος της. Στη συνέχεια γύρισαν και σχημάτισαν το μήνυμα: «Αυτό δεν είναι ΚΑΝΟΝΙΚΟ».

 

Η Εθνική ομάδα UltraViolet περίμενε μέχρι να δει τον Πρόεδρο Τραμπ να φτάνει στο ιδιωτικό του δωμάτιο που παρακολουθεί τους αγώνες, αποκαλύπτοντας ένα νέο μήνυμα στα μωβ μπλουζάκια τους, όπου ανέφεραν τον πρόεδρο των ΗΠΑ ως σεξιστή.

 

«Τα μπλουζάκια μας είναι το μήνυμά μας», δήλωσε η Μελίσα Μπράιν της Φιλαδέλφειας, εκπρόσωπος της ομάδας UltraViolet.

 

«Θέλουμε η USGA (United States Golf Association) να απαλλαγεί από το σεξιστικό άρμα επειδή οι γυναίκες και οι άνδρες αξίζουν να βεβαιωθούν ότι είναι ασφαλείς και ότι οι σεξιστές δεν θεωρούνται πρεσβευτές του αθλητισμού».

 


 

Μία ημέρα νωρίτερα είχε διοργανωθεί μια αυτοκινητοπομπή έξω από τους χώρους για να εκφραστεί η δυσαρέσκειά της για τον πρόεδρο των ΗΠΑ.

 

«Όπως εκατομμύρια γυναίκες και άνδρες είμαι θύμα σεξουαλικής βίας», δήλωσε η Χοπ Σίνγκσεν από τη Νέα Υόρκη στο Reuters. «Έχω μπερδευτεί από το γεγονός ότι κάποιος με αυτό το παρελθόν βρίσκεται σε αυτή την θέση. Οτιδήποτε μπορώ να κάνω για να αλλάξω αυτή την κατάσταση, θα το κάνω».

 

Πηγή: ΑΠΕ/ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ