Λύθηκε το μυστήριο με το γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή της Ινδονησίας

Λύθηκε το μυστήριο με το γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή της Ινδονησίας Facebook Twitter
0

Λύθηκε το μυστήριο με το γιγάντιο πλάσμα που ξεβράστηκε στις ακτές του νησιού Σέραμ, της επαρχίας Μολούκες της Ινδονησίας, νωρίτερα μέσα στην εβδομάδα.

Καθώς οι φωτογραφίες από το θαλάσσιο κουφάρι μήκους 15 μέτρων έκαναν το γύρο του κόσμου, οι επιστήμονες άρχισαν να δίνουν τις εκτιμήσεις τους ως προς τι ακριβώς ήταν, με τους περισσότερους να κάνουν λόγο για γιγάντιο καλαμάρι ή φάλαινα.

Η Edith Widder, CEO και επικεφαλής ερευνήτρια της Ένωσης για την Έρευνα και τη Διατήρηση των Ωκεανών, δήλωσε ότι ήταν δύσκολο να καταλάβει κανείς τι ακριβώς είναι μόνο από τις εικόνες, ωστόσο εκτίμησε πως πρόκειται για φάλαινα. «Νομίζω πως πρόκειται για φάλαινα», ήταν η χαρακτηριστική δήλωσή της.

O George Leonard, επικεφαλής επιστήμονας της Ocean Conservancy ανέφερε ότι το αποσυντεθειμένο κουφάρι ήταν πιθανότατα φάλαινα, κρίνοντας από τα τμήματα του προεξέχοντος σκελετού και τα κομμάτια εκείνα που μοιάζουν πολύ με τις μπαλένες που χρησιμοποιούν οι φάλαινες για να φιλτράρουν το θαλασσινό νερό από την τροφή τους.

Λύθηκε το μυστήριο με το γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή της Ινδονησίας Facebook Twitter

Τα αέρια αποσύνθεσης φαίνεται πως φούσκωσαν τη σορό της φάλαινας δίνοντάς της αυτό το περίεργο σχήμα που θυμίζει περισσότερο εξωγήινο τέρας.

Η νήσος Σέραμ, το μεγαλύτερο νησί του συμπλέγματος Μαλούκου, βρίσκεται πολύ κοντά στις μεταναστευτικές οδούς των φαλαινών, επομένως έχει νόημα κάποια από τις φάλαινες να βρέθηκε τόσο κοντά.

Λύθηκε το μυστήριο με το γιγαντιαίο κουφάρι που ξεβράστηκε σε ακτή της Ινδονησίας Facebook Twitter

Ωστόσο, αυτό δεν είναι τόσο συνηθισμένο, αφού τις περισσότερες φορές οι νεκρές φάλαινες βουλιάζουν στον πάτο του ωκεανού, προσφέροντας στα πλάσματα της θάλασσας τροφή για πολύ καιρό γράφει το Live Science.

Σύμφωνα με τη θεωρία του συγκεκριμένου δημοσιεύματος, η φάλαινα είχε κάποια βακτηριακή λοίμωξη που την ανάγκαζε να παράγει περισσότερα αέρια και πιθανότατα πέθανε σε ζεστά νερά, επιτρέποντας στα βακτήρια να πολλαπλασιαστούν και στα αέρια να «φουσκώσουν» τη σορό της. Μπορεί, επίσης, όπως εκτιμά το Live Science, η φάλαινα να πέθανε από μη φυσικά αίτια, όπως π.χ.  να χτυπήθηκε από κάποιο πλοίο.


 
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

Διεθνή / Ερυθρά Θάλασσα: Το βρετανικό ναυτικό ανακοίνωσε πως κατέρριψε πύραυλο των Χούτι

«Το Ηνωμένο Βασίλειο συνεχίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεθνούς απόκρισης στις επικίνδυνες επιθέσεις των υποστηριζόμενων από το Ιράν Χούτι», τόνισε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας
NEWSROOM
Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Διεθνή / Βενετία: Συγκρούσεις κατοίκων με την αστυνομία στην πρώτη μέρα εφαρμογής του εισιτηρίου των 5 ευρώ

Ορισμένοι κάτοικοι της Βενετίας λένε ότι η χρέωση 5 ευρώ που αποσκοπεί στον περιορισμό του αριθμού των τουριστών αντιβαίνει στην αρχή της ελεύθερης κυκλοφορίας
NEWSROOM
Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Διεθνή / Ο βασιλικός «πόλεμος της μαρμελάδας»: Τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ και η Μέγκαν Μαρκλ διαφημίζουν το ίδιο προϊόν

Την περασμένη εβδομάδα η Μέγκαν Μαρκλ έστειλε στους φίλους της τα πρώτα βάζα μαρμελάδας του νέου της brand «American Riviera Orchard» - Την Τετάρτη το παλάτι διαφήμισε την δική του μαρμελάδα φράουλα.
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ