Βρέφος από το Ιράν που πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς, πήρε επιτέλους άδεια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ

Βρέφος από το Ιράν που πρέπει να υποβληθεί σε επείγουσα εγχείρηση καρδιάς, πήρε επιτέλους άδεια να ταξιδέψει στις ΗΠΑ Facebook Twitter
(φωτογραφία της οικογένειας)
1

Είναι μόλις λίγων μηνών και σοβαρά άρρωστη, αλλά μέχρι χθες της είχε απαγορευτεί η είσοδος στις ΗΠΑ για τη χειρουργική επέμβαση που θα έσωζε τη ζωή της καθώς έχει καταγωγή από το Ιράν.


Σήμερα, η τεσσάρων μηνών Fatemeh Reshad και η οικογένειά της μπορούν, τουλάχιστον για την ώρα, να προγραμματίσουν και να πραγματοποιήσουν το ταξίδι της σωτηρίας στις ΗΠΑ, όπως ανακοίνωσε ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης Andrew Cuomo.


Η άρση του διατάγματος ανοίγει το δρόμο για να γίνει το ταξίδι που απαιτείται προκειμένου η μικρή που αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα με την καρδιά της να χειρουργηθεί από εξειδικευμένους γιατρούς.

Ο θείος του μωρού, Samad Taghizadeh, πολίτης των ΗΠΑ, είπε στην εφημερίδα Oregonian πως οι συγγενείς του μωρού σχεδίαζαν να ταξιδέψουν από το Ιράν προς το Ντουμπάι, με σκοπό να αποσπάσουν τη βίζα για να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Αλλά με την ταξιδιωτική απαγόρευση, το ταξίδι ματαιώθηκε.

Όμως, την Παρασκευή, ο κυβερνήτης της Νέας Υόρκης ανακοίνωσε πως το Ιατρικό Κέντρο «Όρος Σινά» του Μανχάταν προσφέρθηκε να κάνει δωρεάν την εγχείρηση στο παιδί, με την οικογένεια να επιλέγει τελικώς το Πόρτλαντ, τόσο λόγο του εξειδικευμένου τμήματος Παιδικής Καρδιολογίας του νοσοκομείου, όσο και για να βρίσκονται κοντά στο θείο και τους παππούδες της μικρούλας Fatemeh.

«Παραδόξως, η ομοσπονδιακή απαγόρευση δεν θα επέτρεπε στο παιδί να λάβει ιατρική βοήθεια και κυριολεκτικά έθεσε τη ζωή του σε κίνδυνο. Γεγονός που έρχεται σε αντίθεση με τα πιστεύω μας ως Αμερικανοί, αλλά και ως μέλη της ανθρωπότητας», ανέφερε ο Cuomo σε δήλωσή του.

«Είμαστε ικανοποιημένοι που η ομοσπονδιακή κυβέρνηση έδωσε στην Fatemeh Reshad και την οικογένειά της την άδεια να εισέλθουν στις ΗΠΑ. Θα συνεχίσουμε τη συνεργασία μας με τη Διεθνή Οργάνωση Αρωγής για τους πρόσφυγες και τους εταίρους τους για να εξασφαλίσουμε πως το μωράκι θα έχει την ιατρική βοήθεια που χρειάζεται, και θα παλέψουμε για όσους αποκλείονται άδικα από την είσοδό τους στις ΗΠΑ».

Με πληροφορίες από Buzzfeed

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

1 σχόλια
Βλέπει κανείς αυτό το πλάσμα και το πρώτο πράγμα που σκέφτεται είναι: "Να ένας τρομοκράτης! Κλειδώστε τα σπίτια σας, φυλάξτε τα παιδιά σας, λύστε τα σκυλιά σας!". Για κάποιο λόγο οι περισσότερες σοβαρές κυβερνήσεις επενδύουν σε καλοσχεδιασμένες και στοχευμένες στρατηγικές...