Παρά τις «φαρμακερές» δηλώσεις που έγιναν εκατέρωθεν και το ψυχροπολεμικό κλίμα, η κάλπη τους έφερε σήμερα (αναγκαστικά) δίπλα - δίπλα και αυτή είναι ήταν μια στιγμή που όλοι περίμεναν για αντιδράσεις και συγκρίσεις. Πριν από περίπου δύο ώρες, ο Ντόναλντ Τραμπ πέρασε τις πύλες του Λευκού Οίκου και έγινε δεκτός από τον πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα.

 

 

 

 

 

 

Τελικά η συνάντηση διήρκεσε παραπάνω του αναμενόμενου, με τον Ομπάμα να δηλώνει πως οι δυο τους είχαν μια «άριστη συζήτηση». Τα διεθνή μέσα σχολιάζουν το καλό κλίμα, αλλά σημειώνουν πως υπήρχε αμηχανία και πως κανείς από τους δύο άντρες δεν μπόρεσε να την κρύψει καλά.

 

Όπως μεταδίδει το Associated Press, ο Ομπάμα βρήκε την συνάντηση ενθαρρυντική, με τη συζήτηση να κινείται γύρω από θέματα που αφορούν την εξωτερική πολιτική των ΗΠΑ αλλά και την κατάσταση στο εσωτερικό της χώρας.

 

Ο απερχόμενος Πρόεδρος είπε πως νούμερο ένα προτεραιότητα αυτή τη στιγμή είναι να διασφαλιστεί μια ομαλή μετάβαση, ώστε ο Τραμπ να γίνει ένας επιτυχημένος Πρόεδρος. «Αν επιτύχει, τότε επιτυγχάνει και η χώρα» είπε.

 

 

 

 

 

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει ο Guardian, ο Τραμπ από την μεριά του δήλωσε πως τρέφει σεβασμό για τον Πρόεδρο και είπε πως συζήτησαν μαζί «μερικά υπέροχα πράγματα και μερικά δύσκολα». Σε ερώτηση αν ζήτησε κάποια συμβουλή από τον Ομπάμα, είπε πως είναι «ένας πολύ καλός άνθρωπος».

 

Ο Τραμπ φέρεται επίσης να καυχήθηκε και για τη διάρκεια της συνάντησής τους. Είπε πως ήταν προγραμματισμένο να διαρκέσει δέκα λεπτά αλλά τελικά οι δυο τους συνομίλησαν για μιάμιση ώρα και πως θα μπορούσε να κρατήσει ακόμη περισσότερο.

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr