Διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα ζητήσει και επισήμως ο αυστριακός καγκελάριος

Διακοπή των διαπραγματεύσεων με την Τουρκία θα ζητήσει και επισήμως ο αυστριακός καγκελάριος Facebook Twitter
0

Την πρόθεσή του, να θέσει ζήτημα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Τουρκίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση, κατά το άτυπο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο της 16ης Σεπτεμβρίου στην Μπρατισλάβα, επανέλαβε σε συνέντευξή του στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία, ο ομοσπονδιακός καγκελάριος της Αυστρίας και αρχηγός των Σοσιαλδημοκρατών, Κρίστιαν Κερν.

 

Ο ίδιος θεωρεί πως η αυστριακή αυτή θέση μπορεί να συγκεντρώσει πλειοψηφία, παρά τη διαγραφόμενη άρνηση αρκετών χωρών-μελών, την οποία είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει στο τέλος της περασμένης εβδομάδας, κατά την άτυπη Σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών στη σλοβακική πρωτεύουσα, ο Αυστριακός υπουργός Εξωτερικών Σεμπάστιαν Κουρτς (του συγκυβερνώντος συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος), επίσης ένθερμος υποστηρικτής της διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων.

 

Ήδη στις αρχές Αυγούστου, ο Αυστριακός καγκελάριος, θέτοντας για πρώτη φορά το ζήτημα διακοπής των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ-Τουρκίας, είχε επισημάνει πως πρόκειται για μία συζήτηση βασικών αρχών, παρατηρώντας πως εάν η Τουρκία επαναφέρει την θανατική ποινή, "κάτι που είναι απαράδεκτο για όλες τις χώρες της ΕΕ", το θέμα της ένταξης θα φύγει ούτως ή άλλως σύντομα από το τραπέζι.

 

"Δεν μπορούμε να αποδεχθούμε κάποιον, ο οποίος δεν τηρεί δημοκρατικές προδιαγραφές, ή αδιαφορεί για αναγκαιότητες του κράτους δικαίου", είχε αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κρίστιαν Κερν, σημειώνοντας ωστόσο, πως ένα "όχι" στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις, δεν αποκλείει έναν "κοινό δρόμο".

 

Ο Αυστριακός καγκελάριος, είχε αντικρούσει τη θέση πως η κριτική στάση του απέναντι στην Τουρκία υπηρετεί σκοπούς εσωτερικής πολιτικής, τονίζοντας πως δεν αποτελεί "στρατηγική" ενόψει της ανόδου του (ακροδεξιού εθνικιστικού) Κόμματος των Ελευθέρων, αλλά πολύ περισσότερο, πρόκειται για την αντίληψη περί του κράτους δικαίου.

 

Ο ίδιος θεωρεί, όπως παρατήρησε και στην τωρινή συνέντευξή του στην Αυστριακή Ραδιοφωνία, πως η Τουρκία είναι ένας σημαντικός εταίρος, όπως για παράδειγμα σε ζητήματα ασφάλειας, όπου τη χρειάζεται η Ευρώπη, αλλά και η Τουρκία, όπως πρόσθεσε, χρειάζεται την Ευρώπη για την οικονομία.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΣΤΕΝΑ ΟΡΜΟΥΖ ΗΠΑ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Ιράν: Ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ υπό όρους – Οξύνει τη ρητορική του ο Τραμπ

Η ιρανική πλευρά υποστηρίζει ότι η ασφαλής διέλευση από τα Στενά του Ορμούζ μπορεί να διασφαλιστεί με τον τερματισμό των αμερικανικών απειλών και την εφαρμογή νέων διαδικασιών, την ώρα που οι ΗΠΑ διατηρούν υψηλούς τόνους, προειδοποιώντας ακόμη και για κλιμάκωση των επιθέσεων σε περίπτωση μη συμφωνίας
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΛΚΟΟΛΟΥΧΟ ΠΟΤΟ RYANAIR

Διεθνή / Ryanair: Ο επικεφαλής της ζητά την απαγόρευση των αλκοολούχων ποτών το πρωί στα αεροδρόμια

Ο CEO της γνωστής αεροπορικής εταιρείας άσκησε ιδιαίτερη κριτική στα αεροδρόμια και τα bars εντός των χώρων αναμονής, αναρωτώμενος γιατί σερβίρεται αλκοόλ ακόμη και από τις 5 ή 6 το πρωί
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΟΛΕΜΟΣ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: ΗΠΑ και Ιράν ένα βήμα πριν από συμφωνία για τερματισμό του πολέμου

Ο Λευκός Οίκος εμφανίζεται κοντά σε προκαταρκτική συμφωνία με το Ιράν για μονοσέλιδο μνημόνιο που θα μπορούσε να οδηγήσει σε τερματισμό του πολέμου και έναρξη νέων διαπραγματεύσεων για το πυρηνικό πρόγραμμα
THE LIFO TEAM
ΧΑΝΤΑΙΟΣ ΚΡΟΥΣΜΑΤΑ ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΟΠΛΟΙΟ

Διεθνή / Χανταϊός: Προς τα Κανάρια Νησιά το κρουαζιερόπλοιο - Πώς θα απομακρυνθούν επιβάτες και πλήρωμα

Συνολικά, τρεις επιβάτες που ταξίδευαν με το MV Hondius έχουν χάσει τη ζωή τους, μετά τον απόπλου του από την Αργεντινή πριν από περίπου έναν μήνα για υπερατλαντικό ταξίδι
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Πάπας Λέων προς Τραμπ: «Αν κάποιος θέλει να μου ασκήσει κριτική, ας το κάνει χρησιμοποιώντας την αλήθεια»

Ο ποντίφικας απάντησε στην τελευταία κριτική που του άσκησε ο Αμερικανός πρόεδρος, ο οποίος τον κατηγόρησε ότι «θέτει σε κίνδυνο πολλούς καθολικούς»
THE LIFO TEAM