Περίπου 50 άνθρωποι, ανάμεσά τους και πολλά παιδιά, ασθένησαν στο Μπανγκλαντές αφού εισέπνευσαν αέριο που διέρρευσε από εργοστάσιο λιπασμάτων στην πόλη Τσιταγκόνγκ, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος. Μάλιστα, πολλά είναι τα διεθνή μέσα που μεταδίδουν πως ο αριθμός των ατόμων που ασθένησαν είναι πολύ μεγαλύτερος.


Η αστυνομία και η πυροσβεστική προσπαθούν να θέσουν υπό έλεγχο τη διαρροή αμμωνίας, η οποία άρχισε χθες το βράδυ, δήλωσε ο Μέσμπαχ Ούντιν, αξιωματούχος της αστυνομίας της περιοχής.


Το κρατικό εργοστάσιο που παράγει φωσφορικό διαμμώνιο βρίσκεται σε απόσταση από την Τσιταγκόνγκ, αλλά το αέριο μεταφέρθηκε στην πόλη από τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή.


Το αέριο διέρρευσε από έναν αγωγό, πρόσθεσε ο Ούντιν, σημειώνοντας ότι οι αρχές συνιστούν στους κατοίκους της περιοχής να παραμείνουν στα σπίτια τους.


Οι προδιαγραφές για την ασφάλεια στο Μπανγκλαντές έχουν επικριθεί έντονα τα τελευταία χρόνια έπειτα από μια σειρά από πυρκαγιές που ξέσπασαν σε εργοστάσια ενδυμάτων, αλλά και την κατάρρευση του εργοστασίου υφαντουργίας Rana Plaza τον Απρίλιο του 2013, από την οποία έχασαν τη ζωή τους 1.138 άνθρωποι και τραυματίστηκαν περισσότεροι από 2.000 σε ένα από τα χειρότερα βιομηχανικά δυστυχήματα στην ιστορία της χώρας.

 

 

 

 

 

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr