Προειδοποίηση βουλευτών του Πασόκ προς την κυβέρνηση

Προειδοποίηση βουλευτών του Πασόκ προς την κυβέρνηση Facebook Twitter
0

 Ενώ η ψήφιση από τη Βουλή του μεσοπρόθεσμου προγράμματος κρίνεται απαραίτητη για την εκταμίευση της 5ης δόσης, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος ζητούν αφενός απολογισμό για τον ένα χρόνο μνημονίου, αφετέρου να προηγηθούν ,της ψήφισης, συζητήσεις στα αρμόδια κομματικά και κοινοβουλευτικά όργανα.

Σε περίπτωση που δεν εισακουστούν τα αιτήματα τους, αφήνουν να εννοηθεί πως θα καταψηφίσουν το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, προκαλώντας ουσιαστικά πολιτική κρίση, αν όχι πτώση της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται πως ,σύμφωνα με το μνημόνιο, ο υπουργός οικονομικών δύναται να φέρνει στο κοινοβούλιο νομοσχέδια με τη διαδικασία του κατεπείγοντος και χωρίς προηγούμενη διαβούλευση. Η πρακτική αυτή, αποτελεί για πολλούς συνταγματολόγους, αντισυνταγματική εκτροπή, καθώς απονεκρώνει το ρόλο της νομοθετικής εξουσίας, υποτάσσοντας την στην εκτελεστική.

Προφανώς οι κυβερνητικοί βουλευτές αντιλαμβάνονται πως το χάσμα ανάμεσα στην κυβέρνηση ( και ευρύτερα το πολιτικό σύστημα) και τις προσδοκίες του κόσμου, άρα και των ψηφοφόρων τους, μεγαλώνει κι απειλεί να καταπιεί το πολιτικό τους μέλλον.

Θα φανεί πολύ σύντομα, αν η κίνηση αυτή των βουλευτών, εκφράζει την πραγματική τους πρόθεση και θα προκαλέσει ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις ή αντίθετα, όπως εξάλλου έχει συμβεί αρκετές φορές, πρόκειται απλά για λεκτικούς ηρωισμούς που θα μετατραπούν σε ψήφο εμπιστοσύνης με ολίγη από κριτική.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

LiFO politics / Τάσος Γιαννίτσης: «Η Ε.Ε. με έχει απογοητεύσει»

«Η Ελλάδα, μετά την κρίση του 2009, έχει μεν ορθοποδήσει –από το 2017-2018 και μετά δεν είναι εκεί που ήταν–, αλλά υπάρχει ένα κλίμα που βαραίνει. Και οικονομικά και κοινωνικά και ίσως και πολιτικά»: Ο ομότιμος καθηγητής Οικονομικών του Πανεπιστημίου Αθηνών και πρώην υπουργός των κυβερνήσεων Σημίτη μιλά στη Βασιλική Σιούτη.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ
Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Πολιτική / Η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν θα γίνει στο «Türkevi» την Tρίτη στις 21:00 ώρα Ελλάδας

Η σύνθεση θα είναι 1 + 2, δηλαδή οι δύο ηγέτες, οι υπουργοί Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης και Χακάν Φιντάν και οι διπλωματικοί σύμβουλοι Μίλτος Νικολαϊδης και Τσαγατάι Κιλίτς
LIFO NEWSROOM
Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Πολιτική / Στο Ωνάσειο Σχολείο Περιστερίου ο Κυριάκος Μητσοτάκης: «Συνεχίζουμε να επενδύουμε στη δημόσια παιδεία»

Ο πρωθυπουργός αποκάλυψε ακόμη ότι ο ίδιος επέμεινε να δημιουργηθεί ένα από τα σχολεία στο Περιστέρι, χαρακτηρίζοντας την πρωτοβουλία «ιδιαίτερα σημαντική»
LIFO NEWSROOM
Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

Πολιτική / Σαμαράς για Τέμπη: Χωρίς ηθικό έρεισμα η απόρριψη αιτήματος γονέων για εκταφή σορών των παιδιών τους

«Έχουν απόλυτο δικαίωμα να διαπιστώσουν εάν τα λείψανα που βιαστικά και δίχως τον πρέποντα έλεγχο τους παραδόθηκαν προς ταφή, ανήκουν πράγματι στα παιδιά τους» τονίζει
LIFO NEWSROOM