Φαίνεται ότι ένα από τα πιο ενδιαφέροντα project της Google, το πολυδιαφημισμένο Project Ara, που βασίζεται στην ιδέα ότι ο χρήστης προσθαφαιρεί τμηματικά, εξαρτήματα όπως η κάμερα, η οθόνη ή ο επεξεργαστής, δημιουργώντας ένα smartphone που δεν 'παλιώνει' ποτέ, ανάλογα με τις ανάγκες του, βρήκε έναν άξιο ανταγωνιστή.

 

Μιλάμε για το σπονδυλωτό, modular έξυπνο κινητό Puzzlephone, που έκανε την εμφάνισή του σήμερα στα διεθνή μέσα και έρχεται από την ίδια πόλη που γέννησε την μάρκα Nokia. Tο Espoo της Φινλανδίας.

 

 

 

Η εταιρεία Circular Devices, δημιουργός του Puzzlephone, και τα στελέχη της, που εργάζονται εντατικά από το 2013 επάνω στην ιδέα του αρθρωτού κινητού, υποστηρίζουν ότι η δική τους προσέγγιση απλοποιεί περισσότερο την ιδέα μιας συσκευής που θα αναβαθμίζει τα εξαρτήματά της, ώστε να ανταποκρίνεται επακριβώς στις ανάγκες του κάθε χρήστη και να μην θεωρείται ποτέ απαρχαιωμένη. 

 

 

 

Η προσέγγισή τους βασίζεται στο διαχωρισμό του κινητού σε τρία βασικά συστατικά: την ραχοκοκκαλιά (Spine), που αποτελείται από την οθόνη, τα ηχεία και το σασί του κινητού, την καρδιά (Heart), που αποτελείται από την μπαταρία και τα δευτερεύοντα ηλεκτρονικά μέρη και τον εγκέφαλο (Brain), που αποτελείται απο τον επεξεργαστή και την φωτογραφική του Puzzlephone.

 

Κάθε ένα από τα παραπάνω εξαρτήματα, θα μπορεί να αντικαθίσταται τμηματικά από τους χρήστες, χωρίς να επηρρεάζεται η λειτουργία των υπολοίπων, δημιουργώντας κατ' αυτό τον τρόπο μια συσκευή, ανθεκτική στην παλαίωση, αλλά και συνεισφέροντας στην μείωση των ψηφιακών αποβλήτων που δημιουργούνται όταν πετιέται ολόκληρη, μια απαρχαιωμένη συσκευή.

 

 

 

Εάν όλα πάνε καλά από άποψη χρηματοδοτήσεων, υποστηρίζει η Circular Devices, τα πρώτα Puzzlephone θα κυκλοφορήσουν στα μέσα του 2015, και θα 'τρέχουν' με μια ελαφρώς παραλλαγμένη έκδοση του λειτουργικού Android της Google, χωρίς όμως να αποκλείουν τη χρήση και εναλλακτικών λειτουργικών. 

 

Παρακολουθήστε την παρουσίαση του σπονδυλωτού smartphone, Puzzlephone, στο βίντεο που ακολουθεί:

 

[ΠΗΓΗ]

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr