Έλον Μασκ: Εμφυτεύσεις τσιπ σε ανθρώπινους εγκέφαλους μέσα στο 2021 «εάν όλα πάνε καλά»

Έλον Μασκ: Εμφυτεύσεις τσιπ σε ανθρώπινους εγκέφαλους μέσα στο 2021 «εάν όλα πάνε καλά» Facebook Twitter
EPA
0

Εντός του 2021 ενδέχεται να είναι εφικτές οι εμφυτεύσεις τσιπ σε εγκεφάλους ανθρώπων, σύμφωνα με τον Έλον Μασκ

Δεν είναι μυστικό ότι ο Έλον Μασκ σχεδιάζει την εμφύτευση τσιπ σε ανθρώπινους εγκεφάλους. Ο CEO της Tesla και της SpaceX, δοκίμασε τα συστήματα της Neuralink τον περασμένο χρόνο, και πιο πρόσφατα, εμφύτευσε ένα τσιπ σε πίθηκο, ο οποίος με τη βοήθεια μικροσκοπικών καλωδίων, μπορεί να παίζει video games.

Πλέον ο Μασκ, μέσα από έναν διάλογο στο Twitter, αποκάλυψε πως προτίθεται να προχωρήσει σε εμφυτεύσεις τσιπ στους ανθρώπινους εγκεφάλους εντός της χρονιάς «εάν τα πράγματα πάνε καλά». 

Χρήστης του Twitter, που έμεινε παράλυτος από τους ώμους και κάτω μετά από τροχαίο πριν από 20 χρόνια, ότι είναι «πάντα διαθέσιμος για κλινικές δοκιμές της Neuralink». 

«Neuralink εργάζεται υπερβολικά σκληρά για να εγγυηθεί την ασφάλεια των εμφυτευμάτων και βρίσκεται σε στενή επαφή με τον Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ. Αν τα πράγματα πάνε καλά, ίσως καταφέρουμε να πραγματοποιήσουμε τις πρώτες δοκιμές σε ανθρώπους αργότερα μέσα στη χρονιά», απάντησε ο Μασκ. 

 

O Μασκ ευελπιστεί πως με τη διεπαφή θα αντιμετωπιστούν μία σειρά από νευρολογικές παθήσεις, όπως το Αλτσχάιμερ, η νόσος του Πάρκινσον, η άνοια και οι τραυματισμοί του νωτιαίου μυελού. 

Με πληροφορίες από designtaxi 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM