Απεργία την Πρωτομαγιά

Η Microsoft ζητά συγγνώμη για εργαλείο που επιτρέπει την «παρακολούθηση» στη δουλειά

Η Microsoft ζητά συγγνώμη για εργαλείο που επιτρέπει την «παρακολούθηση» στη δουλειά Facebook Twitter
pixabay
0

Η Microsoft ζήτησε συγγνώμη για ένα εργαλείο παραγωγικότητας "Microsoft 365" που επιτρέπει την παρακολούθηση της δραστηριότητας των υπαλλήλων σε ατομικό επίπεδο, από τους εργοδότες και τους διαχειριστές του προγράμματος.

Η εταιρεία δήλωσε ότι θα κάνει τώρα αλλαγές στο εν λόγω εργαλείο, προκειμένου να περιοριστεί ο όγκος των πληροφοριών που κοινοποιούνται στους διαχειριστές σχετικά με μεμονωμένους υπαλλήλους.

Στη Microsoft, πιστεύουμε ότι οι βάσεις δεδομένων είναι ζωτικής σημασίας για να πετύχουν περισσότερους στόχους τους τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι εταιρίες, δήλωσε ο Jared Spataro, επικεφαλής του Microsoft 365, ο οποίος ωστόσο πρόσθεσε: «Πιστεύουμε επίσης ότι τα απόρρητα δεδομένα πρέπει να προστατεύονται».

Η Microsoft δέχτηκε σκληρή κριτική για το  εργαλείο παραγωγικότητας "Microsoft 365" το οποίο επί της ουσίας επιτρέπει την παρακολούθηση της δραστηριότητας των υπαλλήλων σε ατομικό επίπεδο, από τους εργοδότες και τους διαχειριστές του προγράμματος.

Τα συγκεκριμένα εργαλεία κυκλοφόρησαν το 2019 και σύμφωνα με την περιγραφή «παρέχουν ορατότητα στο πως λειτουργεί ο οργανισμός - επιχείρησή σας», συγκεντρώνοντας πληροφορίες για όλα: από τη χρήση email στο δίκτυο μέχρι τα ποσοστά παραγωγικότητας στο γραφείο.

Ακτιβιστές και υπέρμαχοι της προστασίας δεδομένων προειδοποιούν πως το πρόγραμμα επιτρέπει στους εργοδότες να παρακολουθούν τη δραστηριότητα των υπαλλήλων τους σε ατομικό-προσωπικό επίπεδο, να εντοπίζουν όσους γράφουν λιγότερο σε ομαδικές συνομιλίες, εκείνους που στέλνουν λιγότερα επαγγελματικά μηνύματα ή δεν επεξεργάζονται κοινόχρηστα έγγραφα.

Μετά τις αντιδράσεις η Microsoft, θα αφαιρέσει εντελώς τα μεμονωμένα στοιχεία χρηστών που μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν πριν.

Με πληροφορίες από Guardian

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM