Μαγιορκίνης για εμβόλιο Pfizer: «Ενθαρρυντικά νέα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε»

Μαγιορκίνης για εμβόλιο Pfizer: «Ενθαρρυντικά νέα, αλλά έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε» Facebook Twitter
EPA - Φωτογραφία Αρχείου
0

Για «ενθαρρυντικά νέα» έκανε λόγο ο Γκίκας Μαγιορκίνης σχολιάζοντας τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που δείχνουν ότι το εμβόλιο της Pfizer είναι κατά 90% αποτελεσματικό. 

Συγκεκριμένα, όπως είπε «φαίνεται ότι έχει δώσει ισχυρότατη αποτελεσματικότητα της τάξης του 90% μετά από δύο δόσεις». Όπως εξήγησε οο επίκουρος καθηγητής Επιδημιολογίας ΕΚΠΑ και μέλος της επιτροπής Υπ. Υγείας οι δύο δόσεις του εμβολίου έγιναν με διαφορά τριών εβδομάδων σε περισσότερες από 43 χιλιάδες πολίτες σε 6 χώρες χωρίς θέματα ασφάλειας. Η εταιρεία σκοπεύει να προχωρήσει σε αίτημα για επείγουσα έγκριση από τον FDA.

Παράλληλα όμως, ο κ. Μαγιορκίνης ανέφερε πως «έχουμε πολύ δρόμο να διανύσουμε». 

«Η πανδημία επιδεινώνεται σε παγκόσμια κλίμακα», είπε, με τον «αριθμό των ανθρώπων που καταλήγουν μα βρίσκεται σε ανοδική πορεία» φτάνοντας τις 9 χιλιάδες ανά ημέρα, «τα υψηλοτέρα καταγεγραμμένα επίπεδα από την αρχή της επιδημίας».

«Στην Ευρώπη η πανδημία βρίσκεται στο υψηλότερο σημείο από την αρχή της, έχοντας ξεπεράσει τις 12 εκατομμύρια διαγνώσεις, με τον αριθμό των νέων διαγνώσεων να διατηρείται σε υψηλότερα από 300 χιλιάδες ανά ημέρα, ενώ οι άνθρωποι που καταλήγουν στην Ευρώπη είναι περισσότεροι από 3 χιλιάδες ανά ημέρα». 

Στην Ελλάδα, συνέχισε, η επιδημία βρίσκεται «σε δυναμική εκθετικής αύξησης», όπως και την περασμένη εβδομάδα. Μεγαλύτερη επιδημιολογική επιβάρυνση καταγράφεται στα βόρεια της χώρας, διευκρίνισε ακολούθως ο κ. Μαγιορκίνης, γεγονός που αποτυπώνεται και σε σημαντική πίεση στο ΕΣΥ.

Νωρίτερα ανακοινώθηκαν 1.490 νέα κρούσματα κορωνοϊού και αρνητικό ρεκόρ θανάτων με 41 νεκρούς. Στους 239 ανέρχονται οι ασθενείς που είναι διασωληνωμένοι.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Τech & Science / «Σεξιστικός» ο αλγόριθμος του Facebook που προβάλλει θέσεις εργασίας, σύμφωνα με πόρισμα της γαλλικής Αρχής Ισότητας

Σε δοκιμές, εννέα στους δέκα χρήστες που είδαν αγγελίες για θέσεις μηχανικών ήταν άνδρες, ενώ το ίδιο ποσοστό των χρηστών που είδαν αγγελίες για νηπιαγωγούς ήταν γυναίκες
LIFO NEWSROOM
Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM