Το WhatsApp θα έχει σύντομα μια νέα λειτουργία εξαφάνισης μηνυμάτων, σχεδιασμένη έτσι ώστε να επιτρέπει στους χρήστες της εφαρμογής συνομιλίας να μειώσουν το ψηφιακό τους αποτύπωμα.

 

Η ενημέρωση, η οποία κυκλοφόρησε από την Πέμπτη, θα φέρει τη νέα αυτή δυνατότητα που σημαίνει πως οι χρήστες θα μπορούν να ορίσουν μια επιλογή για κάθε μεμονωμένη συνομιλία στην οποία συμμετέχουν, ώστε να γίνεται αυτόματη διαγραφή μηνυμάτων επτά ημέρες μετά την ολοκλήρωσή τους.

 

Σε αντίθεση με ορισμένους ανταγωνιστές, το WhatsApp, το οποίο ανήκει στο Facebook, αποφάσισε να μην προσφέρει ευελιξία στους χρήστες. Για παράδειγμα, δεν υπάρχει επιλογή αλλαγής της διάρκειας αποθήκευσης των μηνυμάτων και η υπηρεσία αφαιρεί επίσης εικόνες και βίντεο που αποστέλλονται.

 

«Ξεκινάμε με επτά ημέρες, επειδή πιστεύουμε ότι προσφέρει σιγουριά ότι οι συνομιλίες δεν είναι μόνιμες, ενώ παραμένει πρακτικό, ώστε να μην ξεχνάτε για τι συζητούσατε», λέει η εταιρεία. «Η λίστα αγορών ή η διεύθυνση καταστήματος που λάβατε πριν από λίγες μέρες θα είναι εκεί όσο τη χρειάζεστε και στη συνέχεια, αυτές οι πληροφορίες θα εξαφανίζονται».

 

«Ενώ είναι υπέροχο να διατηρούμε αναμνήσεις από φίλους και συγγενείς, τα περισσότερα από αυτά που στέλνουμε δεν χρειάζεται να είναι αιώνια. Στόχος μας είναι να κάνουμε τις συνομιλίες στο WhatsApp να είναι μια επαφή που θα σας κάνει να αισθάνεστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο πρόσωπο, πράγμα που σημαίνει ότι δεν πρέπει να παραμένουν για πάντα».

 

Τα εξαφανισμένα μηνύματα θα μπορούν να ενεργοποιηθούν πατώντας το όνομα στη κάθε συνομιλία στο επάνω μέρος της οθόνης και στη συνέχεια ο χρήστης θα μετακινείται προς τα κάτω σε μια νέα επιλογή για "εξαφάνιση μηνυμάτων". Με αυτόν τον τρόπο δεν διαγράφονται παλαιότερα μηνύματα και οποιοδήποτε μέλος μιας συνομιλίας μπορεί να ενεργοποιήσει ή να απενεργοποιήσει τη ρύθμιση, αν και σε μια ομαδική συζήτηση μόνο οι διαχειριστές έχουν τον έλεγχο.

 

Όπως και με άλλες επιλογές μηνυμάτων που εξαφανίζονται, οι χρήστες πρέπει να εμπιστεύονται τους συνομιλητές τους. Δεν υπάρχει τίποτα που να εμποδίζει την άλλη πλευρά σε μια συνομιλία να κάνει screenshots ή να προωθήσει μηνύματα που θέλει να αποθηκεύσει για αργότερα.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr