Οι γυναίκες στην Ελλάδα αναπτύσσουν αντισώματα κατά του κορωνοϊού τέσσερις φορές πιο συχνά σε σύγκριση με τους άνδρες καταδεικνύει πρόσφατη μελέτη με την υπογραφή του καθηγητή Λοιμωξιολογίας, Σωτήρη Τσιόδρα.

 

Η μελέτη πραγματοποιήθηκε με ειδικά τεστ αντισωμάτων με δείγματα αίματος που είχαν περισσέψει - σε ιδιωτικά και δημόσια εργαστήρια - από εξετάσεις τους μήνες Μάρτιο και Απρίλιο, με στόχο τον προσδιορισμό του ποσοστού Ελλήνων με αντισώματα ανά γεωγραφική περιφέρεια. Προέρχονταν από ανθρώπους που είχαν κάνει γενικές εξετάσεις ή εξετάσεις αίματος για κάποιο χρόνιο νόσημα ή άλλη πάθηση, άσχετη με τον κορωνοϊό.

 

Τα 6.586 δείγματα που εξετάστηκαν προέρχονταν από τις εξής περιοχές:

1.575 από την Κεντρική Μακεδονία.
1.133 από την Αττική.
1.115 από την Πελοπόννησο.
853 από τη Θεσσαλία.
759 από τη Δυτική Μακεδονία.
494 από τη Στερεά Ελλάδα.
371 από τη Δυτική Ελλάδα.
286 από την Ήπειρο.

 

 

 

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο εύρημα πως τα ποσοστά αντισωμάτων ήταν αισθητά υψηλότερα στις γυναίκες (0,78%) σε σύγκριση με τους άνδρες (0,22%). Όπως σημειώνουν οι επιστήμονες, η εικόνα αυτή έρχεται σε αντίθεση με τις καταγραφές του ΕΟΔΥ, σύμφωνα με τις οποίες το 56% των κρουσμάτων στην Ελλάδα, έως τα τέλη Απριλίου, αφορούσαν άνδρες. Η διαφοροποίηση αυτή αποδίδεται σε ενδεχόμενη μη αξιόπιστη τυχαιοποίηση του δείγματος που εξέτασαν.

 

Η μελέτη διενεργήθηκε από ομάδα 18 επιστημόνων από 7 πανεπιστημιακές κλινικές με τη συμβολή των: Ζαχαρούλα Μπογογιαννίδου, Αλέξανδρος Βόντας, Κατερίνα Δαδούλη, Μαρία Κυρίτση, Σωτήρης Σωτηριάδης, Δημήτρης Νικούλης, Βαρβάρα Μουχτούρη, Μιχάλης Κουρέας, Ευάγγελος Καζάκος, Εμμανουήλ Σπανός, Γεωργία Γκιούλα, Ευαγγελία Ντζάνη, Αλέξανδρος Ελευθερίου, Αλκιβιάδης Βατόπουλο, Ευθυμία Πετινάκη, Βασιλική Παπαευαγγέλου, Ματθαίος Σπελέτας και Χρήστο Χατζηχριστοδούλου.

 

Με πληροφορίες από iatronet.gr

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr