Νέος οδηγός για το σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας - Τι πρέπει να αποφεύγεται

Νέος οδηγός για το σεξ κατά τη διάρκεια της πανδημίας - Τι πρέπει να αποφεύγεται Facebook Twitter
Φωτογραφία: Getty Images
0

Αποφυγή των φιλιών και των στάσεων πρόσωπο με πρόσωπο προτείνει βρετανικό ινστιτούτο για τη μείωση του ρίσκου μετάδοσης του κορωνοϊού κατά το σεξ.  

Το Terrence Higgins Trust, ένας οργανισμός που ασχολείται με ζητήματα σεξουαλικής υγείας, ανέφερε κατά τη δημοσίευση του οδηγού ότι το αίτημα για επ' αόριστον αποχή δεν είναι ρεαλιστικό και ότι οι άνθρωποι πρέπει να βρουν έναν τρόπο για να ικανοποιούν τις ανάγκες τους για σεξ και εγγύτητα και να αποφεύγουν τον κίνδυνο μετάδοσης του κορωνοϊού. 

Ο οδηγός έρχεται καθώς έρευνα του οργανισμού δείχνει ότι ο αριθμός των ατόμων που αναζητούν νέους σεξουαλικούς συντρόφους στη Βρετανία μειώθηκε μετά την θέσπιση μέτρων κοινωνικής απόστασης τον Μάρτιο. Παράλληλα διαπιστώθηκε ότι οι άνθρωποι δεν έκαναν σεξ με άτομα που δεν ήταν ήδη στο περιβάλλον τους λόγω των περιορισμών.

Πλέον, και ενώ τα μέτρα έχουν χαλαρώσει, ο οργανισμός υποστηρίζει πως δεν είναι ρεαλιστικό «να ζητάμε από τους ανθρώπους να απέχουν ολοκληρωτικά». Παράλληλα, το Terrence Higgins Trust, συμβουλεύει ότι «ο καλύτερος σεξουαλικός σύντροφος κατά τη διάρκεια της πανδημίας είναι είτε ο εαυτός σας είτε κάποιος με τον οποίο ζείτε μαζί».

«Ο αυνανισμός, η χρήση βοηθημάτων, το τηλεφωνικό ή το διαδικτυακό σεξ αποτελούν τις ασφαλέστερες επιλογές», αναφέρει. Το Terrence Higgins Trust προτείνει ακόμη την ύπαρξη τακτικού σεξουαλικού συντρόφου ή τον περιορισμό των σεξουαλικών συντρόφων και τη λήψη προφυλάξεων. 

Σύμφωνα με τον οργανισμό οι πιθανοί σεξουαλικοί σύντροφοι πρέπει να συζητούν για τον ιό και να ρωτούν αν κάποιος κοντινός τους έχει παρουσιάσει συμπτώματα. Παράλληλα συμβουλεύει για προφύλαξη του προσώπου, πλύσιμο χεριών - για 20 δευτερόλεπτα πριν και μετά το σεξ - αποφυγή φιλιών και στάσεων πρόσωπο με πρόσωπο.

Ακόμη συνιστά τη χρήση προφυλάξεων και κατά το στοματικό σεξ. 

Εκ μέρους του οργανισμού, ο δρ. Michael Brady ευελπιστεί πως ο οδηγός αυτός θα βοηθήσει τους ανθρώπους να διαχειριστούν καλύτερα τους κινδύνους και να απολαμβάνουν το σεξ. 

Το Terrence Higgins Trust υπογραμμίζει επίσης τη σημασία της σεξουαλικής υγείας πέρα από την πανδημία και συνιστά ελέγχους για σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα. Τα lockdown θα μπορούσαν να είχαν συμβάλει στην επιβράδυνση των ποσοστών μετάδοσης του ιού HIV, είχε αναφέρει η οργάνωση, καθώς δημιουργήθηκε μία «απίστευτη ευκαιρία για να σπάσει την αλυσίδα».
 







Με πληροφορίες από Guardian 

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν κατά πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Τech & Science / Eurostat για προσδόκιμο ζωής: Οι γυναίκες ζουν πεντέμισι χρόνια περισότερο από τους άνδρες

Οι περιοχές της Ελλάδας με το υψηλότερο προσδόκιμο ζωής - Σε ποιες περιοχές ζουν οι μακροβιότεροι Ευρωπαίοι και πού στην Ευρώπη καταγράφεται το χαμηλότερο προσδόκιμο
NEWSROOM