Google: Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 η τηλεργασία - Για περίπου 200.000 υπαλλήλους

Google: Μέχρι τον Ιούλιο του 2021 η τηλεργασία - Για περίπου 200.000 υπαλλήλους Facebook Twitter
Παράταση στην περίοδο τηλεργασίας για τη Google
0

Λόγω της πανδημίας κορωνοϊού, οι υπάλληλοι του αμερικανικού κολοσσού Google θα συνεχίσουν την τηλεργασία μέχρι και τον Ιούλιο του 2021, αναφέρει σήμερα η έγκυρη εφημερίδα Wall Street Journal.

Η απόφαση αυτή αφορά σχεδόν όλους τους μισθωτούς που εργάζονται με πλήρες ωράριο αλά και τους συμβασιούχους της μητρικής εταιρείας Alphabet, δηλαδή σχεδόν 200.000 ανθρώπους συνολικά, σύμφωνα με την οικονομική εφημερίδα.

Μέχρι τώρα, η Google προέβλεπε ότι οι υπάλληλοί της θα συνέχιζαν να εργάζονται από το σπίτι τους μέχρι τα τέλη του 2020.

Ο επικεφαλής του ομίλου, Σουντάρ Πιτσάι, θέλει κυρίως να βοηθήσει τους υπαλλήλους που πρέπει να φροντίζουν τα παιδιά τους επειδή είναι αβέβαιο κατά πόσο και πότε θα ανοίξουν και πάλι τα σχολεία, σε πολλές χώρες σε όλον τον κόσμο.

Η πλειονότητα των τεχνολογικών «γιγάντων» έχει ανακοινώσει πως ο κύριος όγκος των εργαζομένων θα δουλεύουν από το σπίτι έως τουλάχιστον το τέλος του 2020. Οι Amazon και Apple έχουν ζητήσει από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν τον Ιανουάριο ενώ το Twitter ανακοίνωσε πως επιτρέπει στο δυναμικό της να δουλεύει «επ' αόριστον» εξ αποστάσεως, αν το επιθυμεί. 

H Facebook, όπως και η Google, προσεγγίζει πιο μακροπρόθεσμα το πώς και πότε θα επιστρέψουν στα γραφεία οι υπάλληλοί της. Τον περασμένο Μάιο, ο CEO Μαρκ Ζούκερμπεργκ γνωστοποίησε πως η εταιρεία θα αρχίσει να επιτρέπει σταδιακά σε πολλούς από τους 50.000 εργαζομένους να δουλεύουν από το σπίτι σε μόνιμη βάση. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του, μέσα στα επόμενα 5 - 10 χρόνια, αναμένεται να δουλεύει εξ' αποστάσεως περίπου το 50% του δυναμικού. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/CNBC

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ