Απεργία την Πρωτομαγιά

9χρονη με σοβαρά προβλήματα όρασης βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή της τον "Καρυοθραύστη"

9χρονη με σοβαρά προβλήματα όρασης βλέπει για πρώτη φορά στη ζωή της τον "Καρυοθραύστη" Facebook Twitter
0

Όταν η 9χρονη Lilly Lueders διαγνώστηκε σε ηλικία μόλις τριών μηνών  με υποπλασία του κεντρικού οπτικού νεύρου, μία μη αναστρέψιμη πάθηση των ματιών, οι γονείς της πείστηκαν ότι το κορίτσι θα στερούνταν για πάντα το πολύτιμο αγαθό της όρασης. 

Η ζημιά από το δεξί μάτι ήταν συντριπτική και από το αριστερό αρκετά σοβαρή, με αποτέλεσμα το κορίτσι να μπορεί να διακρίνει πράγματα μόνο σε απόσταση έκτασης των χεριών της. Όμως, η μικρή φαίνεται ότι από τώρα ήδη δεν εγκαταλείπει το όνειρό της να γίνει μπαλαρίνα και δεν αφήνει την πάθησή της να την κρατά μακριά από το μπαλέτο που λατρεύει. 

Πριν από λίγους μήνες η Dell αποφάσισε να δώσει χαρά στο κορίτσι, δωρίζοντας της -τόσο στην ίδια όσο και σε άλλους ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης- ένα ζευγάρι πανίσχυρα γυαλιά τελευταίας τεχνολογίας, προκειμένου να παρακολουθήσει για πρώτη φορά στη ζωή της τον "Καρυοθραύστη". 

 

Η εμπειρία ήταν πρωτόγνωρη για τη μαχήτρια Lueders που κατάφερε να παρακολουθήσει ένα οπτικοακουστικό θαύμα, χωρίς καμία δυσκολία. 

"Το οπτικό μου νεύρο δεν αναπτύχθηκε όπως υποτίθεται ότι θα έπρεπε. Όμως, η μητέρα μου, κάθε μέρα, κάθε λεπτό μου λέει ότι μπορώ να καταφέρω τα πάντα. Ακόμη και το πιο δύσκολο πράγμα που θα ονειρευτώ. Και εγώ ονειρεύομαι ότι μια μέρα θα γίνω μπαλαρίνα", εξηγεί η 9χρονη. 

Τα γυαλιά e-Sight θεωρούνται ένα κορυφαίο τεχνολογικό βοήθημα για ανθρώπους με σοβαρά προβλήματα όρασης. "Για εμάς είναι ένα τεράστιο στοίχημα για το πώς η τεχνολογία μπορεί να γεφυρώσει τέτοιου είδους χάσματα. Στο μέλλον θα θέλαμε να προσφέρουμε αυτή την εμπειρία σε περισσότερους ανθρώπους με σοβαρότατα προβλήματα όρασης και να αποδείξουμε ότι τα τεχνολογικά άλματα μπορούν να βελτιώσουν τη ζωή όλων, φέρνοντας χαρά, αλλά και μία σοβαρή εναλλακτική εκεί όπου το όποιο πρόβλημα φάνταζε μονόδρομος", εξηγεί εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Τech & Science
0

Απεργία την Πρωτομαγιά

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καρκίνος του δέρματος: Ένα εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Τech & Science / Καρκίνος του δέρματος: Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο δίνει «πραγματική ελπίδα» για μόνιμη θεραπεία

Εξατομικευμένο mRNA εμβόλιο που βρίσκεται πλέον σε κλινική δοκιμή φάσης 3, κηρύσσεται από τους επιστήμονες «πραγματική ελπίδα» για την οριστική θεραπεία του καρκίνου του δέρματος
NEWSROOM
Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM