Η Huawei ξεπέρασε τη Samsung - Ο κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως

Η Huawei ξεπέρασε τη Samsung - Ο κορυφαίος κατασκευαστής παγκοσμίως Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Huawei ξεπέρασε τη Samsung ως τη μεγαλύτερη εταιρεία κατασκευής smartphone στον κόσμο για πρώτη φορά το 2020.

Με την απαγόρευση από την Google στην Huawei, πολλοί πίστευαν ότι αυτό το επίτευγμα ήταν αδύνατο. Ωστόσο, σύμφωνα με την Counterpoint Research, η Κινεζική εταιρεία smartphone κατάφερε να ξεπεράσει τη Samsung. Σε ένα e-mail προς τη Gizmochina, ο διευθυντής της Counterpoint Research επιβεβαίωσε ότι η Samsung είχε κατακτήσει ένα μερίδιο αγοράς της τάξης του 17% τον Απρίλιο, 2% χαμηλότερο από το 19% του παγκόσμιου μεριδίου αγοράς της Huawei για την ίδια περίοδο.

Η Huawei είχε καταφέρει μια ισχυρή χρονιά το 2019, διατηρώντας τη δεύτερη θέση της στο παγκόσμιο μερίδιο αγοράς παρά την πτώση της εκτός Κίνας. Η επιτυχία της εταιρείας αποδόθηκε στο έντονο συναίσθημα μεταξύ των Κινέζων καταναλωτών, οι οποίοι έδειξαν μεγάλη προτίμηση στα προϊόντα της Huawei μετά την απαγόρευση των ΗΠΑ. Και αυτή η τάση φαίνεται να έχει συνεχιστεί το 2020.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Counterpoint Research φέρεται να σημειώνει ότι για την άνοδο της Κινεζικής εταιρείας ευθύνεται και η πιο αδύναμη ζήτηση που καταγράφεται για τα νέα Galaxy S20 5G σε σύγκριση με παλαιότερες σειρές Flagships.

Την ίδια ώρα, οι ισχυροί αριθμοί πωλήσεων της Huawei εν μέρει οφείλονται και στην πανδημία του covid-19. Το lockdown στην Ινδία απαγόρευσε την πώληση και την παράδοση μη απαραίτητων αγαθών, οδηγώντας σε μηδενικές πωλήσεις smartphone τον Απρίλιο για μάρκες όπως η Samsung, η Xiaomi κ.λπ.

Οι πωλήσεις smartphone Samsung και άλλων εμπορικών σημάτων έχουν επίσης μειωθεί σε άλλες αγορές όπως οι ΗΠΑ, η Λατινική Αμερική και τμήματα της Ευρώπης, καθώς η αγορά smartphone δεν αποτελεί προτεραιότητα αυτή την περίοδο για τους κατοίκους σε αυτές τις περιοχές, σύμφωνα με εκτιμήσεις.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM