Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ξεκινά δοκιμές εμβολίου για τον κορωνοϊό σε εθελοντές

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ξεκινά δοκιμές εμβολίου για τον κορωνοϊό σε εθελοντές Facebook Twitter
Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ξεκινά δοκιμές εμβολίου για τον κορωνοϊό σε ανθρώπους (EPA/Αρχείο)
0

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge ξεκινά τη δοκιμή του εμβολίου, που ανέπτυξε στην μάχη κατά του κορωνοϊού, σε εθελοντές.

Ήδη βρίσκεται σε εξέλιξη η διαδικασία επιλογής εκείνων, που θα δοκιμάσουν το εμβόλιο, η ανάπτυξη του οποίου είναι το κλειδί για τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19.

Η δοκιμή COV002, που αναπτύχθηκε από το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, στοχεύει να αξιολογήσει πόσο καλά, ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα ανθρώπων, θα μπορούσε να προστατευτεί από τον COVID-19 χρησιμοποιώντας ένα νέο εμβόλιο που ονομάζεται ChAdOx1 nCoV-19.

Θα παρέχει επίσης πολύτιμες πληροφορίες σχετικά με την ασφάλεια του εμβολίου και την ικανότητά του να δημιουργεί καλές ανοσολογικές αντιδράσεις κατά του ιού.

Το Cambridgeshire και το Peterborough NHS Foundation Trust (CPFT), το Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust και το Royal Papworth Hospital NHS Foundation Trust προσλαμβάνουν υγιείς εθελοντές, ηλικίας μεταξύ 18-55 ετών που δεν έχουν μολυνθεί με κορωνοϊό αλλά έχουν τακτική επαφή πρόσωπο με πρόσωπο με ασθενείς που έχουν νοσήσει, για να λάβουν μέρος στη δοκιμή.

Όσοι επιλεγούν θα κατηγοριοποιηθούν με τυχαία επιλογή για να λάβουν μία δόση είτε του δοκιμαστικού εμβολίου (ChAdOx1 nCoV-19) είτε ενός εγκεκριμένου εμβολίου μηνιγγίτιδας (MenACWY) που θα χρησιμοποιηθεί ως μέτρο σύγκρισης. Μετά τον εμβολιασμό, οι συμμετέχοντες θα παρακολουθούνται για 12 μήνες.

Ο δρ Estée Török από το Τμήμα Ιατρικής του Πανεπιστημίου του Cambridge και κύριος ερευνητής στο Cambridge University Hospitals NHS Foundation Trust, δήλωσε πως «Η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου είναι το κλειδί για τον έλεγχο της πανδημίας COVID-19.

Είμαστε στην ευχάριστη θέση να συνεργαστούμε με την CPFT και τη Royal Papworth σε αυτήν τη δοκιμή εμβολίων εθνικής προτεραιότητας στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Ψάχνουμε για υγιείς εθελοντές που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο μόλυνσης από COVID-19 στο CUH για να συμμετάσχουν σε αυτή τη μελέτη και τους ευχαριστούμε πολύ που θα το κάνουν».

Ο δρ Ben Underwood, Αναπληρωτής Ιατρικός Διευθυντής και Κύριος Ερευνητής (επικεφαλής της μελέτης) στο CPFT επισήμανε πως «Είμαστε ευγνώμονες σε όλο το προσωπικό μας για τη λαμπρή ανταπόκρισή τους στην πανδημία του κορωνοϊού.

Οι ερευνητικές μας ομάδες διαδραματίζουν ζωτικό ρόλο στις διεθνείς προσπάθειες για την εξασφάλιση ενός εμβολίου, το οποίο ελπίζουμε ότι θα προστατεύσει αυτούς που διατρέχουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο, θα σώσει περισσότερες ζωές και θα ελαχιστοποιήσει την αναστάτωση που προκαλείται από τον ιό. Ευχαριστώ όλους τους εθελοντές που συμμετέχουν και κάνουν τις κλινικές δοκιμές δυνατές».

Ο δρ Robert Rintoul, Διευθυντής, του Papworth Trials Unit Collaboration και λέκτορας της Θωρακικής Ογκολογίας στο Τμήμα Ογκολογίας του Πανεπιστημίου του Κέιμπριτζ, δήλωσε πως «Εμείς στο Royal Papworth Hospital είμαστε υπερήφανοι που υποστηρίζουμε την έρευνα για πιθανά εμβόλια και θεραπείες για τον COVID-19.

Θα ήθελα να ευχαριστήσω τους εθελοντές μας που επέλεξαν να συμμετάσχουν σε αυτό το σημαντικό έργο δημόσιας υγείας».

Με πληροφορίες από το University Of Cambridge 

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ