Γρηγορότερο το ξεκλείδωμα του iPhone για όσους φορούν μάσκα

Γρηγορότερο το ξεκλείδωμα του iPhone για όσους φορούν μάσκα Facebook Twitter
EPA
0

Έναν νέο, ευκολότερο τρόπο για να ξεκλειδώνουν οι χρήστες του iPhone τη συσκευή τους ενώ φορούν μάσκα, παρουσίασε η Apple

Κατά την τελευταία ενημέρωση λογισμικού, την Τετάρτη, η Apple διευθετεί την καθυστέρηση που πολλοί χρήστες αντιμετώπιζαν καθώς προσπαθούσαν να ξεκλειδώσουν το κινητό τους ενώ φορούσαν μάσκα. Μέχρι πρότινος το Face ID αναζητούσε ολόκληρο το πρόσωπο του χρήστη, αλλά καθώς δεν ήταν ανιχνεύσιμο με τη μάσκα ο κάτοχος του iPhone αναγκαζόταν να περιμένει για κάποια δευτερόλεπτα πριν του ζητηθεί να πληκτρολογήσει τον κωδικό πρόσβασης.

Πλέον, το iPhone αναγνωρίζει ότι ο χρήστης φοράει μάσκα και δίνει αμέσως την επιλογή πληκτρολόγησης κωδικού πρόσβασης. 


Κατά την νέα ενημέρωση λογισμικού, η Apple εισάγει επίσης ένα API που υποστηρίζει εφαρμογές από αρχές δημόσιας υγείας. Οι εφαρμογές ενημερώνουν τους χρήστες εάν έχουν έρθει σε επαφή με ένα άτομο θετικό στον κορωνοϊό. Πρόκειται για προϊόν συνεργασίας με την Google που ανακοινώθηκε τον περασμένο μήνα. Οι Αρχές μπορούν να εντοπίσουν την έκθεση στον κορωνοϊό μέσω τεχνολογίας Bluetooth.

Σημειώνεται ότι Apple και Google στοχεύουν στη δημιουργία ενός συστήματος προειδοποίησης για ιούς το οποίο θα μπορέσει επίσης να βοηθήσει τις εταιρείες να διεισδύσουν βαθύτερα στη βιομηχανία υγειονομικής περίθαλψης.

Με πληροφορίες από CNN

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Τech & Science / Πιο κοντά στην απαγόρευση του TikTok οι ΗΠΑ, μετά την απόφαση της Βουλής των Αντιπροσώπων

Η Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νομοθεσία που θα απαγορεύει το TikTok στις ΗΠΑ εάν ο ιδιοκτήτης της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης με έδρα την Κίνα δεν πουλήσει το μερίδιό του
NEWSROOM