Τα νέα emoji του Facebook για τον κορωνοϊό

Τα νέα emoji του Facebook για τον κορωνοϊό Facebook Twitter
0

Καθώς εκατομμύρια άνθρωποι παραμένουν σε καραντίνα σε όλον τον κόσμο εξαιτίας του κορωνοϊού, το Facebook έχει μετατραπεί ίσως στον βασικότερο δίαυλο επικοινωνίας με φίλους. 

Μετά τις συνεργασίες με επιστήμονες για χαρτογράφηση του «παγκόσμιου χάρτη» συμπτωμάτων, το Facebook αποφάσισε να δείξει και με έναν επιπλέον, συμβολικό τρόπο την συμπαράστασή του, παρουσιάζοντας μια νέα αντίδραση πλάι στις ήδη διαθέσιμες: το emoji "Care" όπου το οικείο smiley κρατά μια καρδιά.

Παράλληλα εισήγαγε ένα emoji παλλόμενης καρδιάς που θα είναι ανάμεσα στις έξι κλασικές επιλογές του like (wow, χαχα κ.λπ). Η προσθήκη αποφασίστηκε την Τρίτη και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα είναι διαθέσιμο για όλους τους χρήστες.

Τα νέα emoji του Facebook για τον κορωνοϊό Facebook Twitter

«Ελπίζουμε με αυτές τις αλλαγές να προσφέρουμε στον κόσμο επιπλέον τρόπους για να δείξουν την υποστήριξή τους κατά τη διάρκεια της κρίσης COVID-19», σχολίασε εκπρόσωπος της εταιρείας. «Γνωρίζουμε ότι είναι μια εποχή αβεβαιότητας, και θέλαμε να μπορούν να δείξουν την στήριξή τους, ώστε οι φίλοι και η οικογένειά τους να ξέρουν ότι τους σκέφτονται». 

Πέρα όμως από τα emoji, το Facebook εργάζεται σε πολλά επίπεδα για την αντιμετώπιση της κρίσης - κάποια σαφώς πιο ουσιώδη από τα άλλα. Για παράδειγμα έχει ξεκινήσει ελέγχους ώστε να αφαιρεί fake news και αναρτήσεις που παραπληροφορούν τον κόσμο σχετικά με τον κορωνοϊό. Παράλληλα παρέχει επιχορήγηση σε ανθρώπους των media που εργάζονται για την σωστή παρουσίαση των ειδήσεων και κάνει δωρεές υγειονομικού υλικού.

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM