Η Bjork συνεργάστηκε με τη Microsoft για τη δημιουργία μουσικής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης

Η Bjork συνεργάστηκε με τη Microsoft για τη δημιουργία μουσικής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
0

Η Ισλανδή μουσικός και τραγουδίστρια Bjork συνεργάστηκε με τη Microsoft για να δημιουργήσει μουσική με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης. Συγκεκριμένα, η μουσική αυτή θα βασίζεται στην αλλαγή των καιρικών συνθηκών και στη θέση του ήλιου, χάρη σε μια κάμερα που θα υπάρχει στην οροφή του ξενοδοχείου «Sister City». 

Το παραπάνω πρότζεκτ ονομάζεται «Κórsafn» (στα Ισλανδικά σημαίνει "χορωδία") και επί της ουσίας πρόκειται για μια μουσική σύνθεση που θα παίζεται συνεχόμενα στο λόμπι του ξενοδοχείου «Sister City», που άνοιξε την άνοιξη του 2019 στην ανατολική πλευρά της Νέας Υόρκης. 

Η Bjork συνεργάστηκε με τη Microsoft για τη δημιουργία μουσικής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
Φωτο: Microsoft

Στα πλαίσια του «Κórsafn», θα ακούγονται χορωδιακές συνθέσεις από το έργο της Bjork, οι οποίες θα καθορίζονται κάθε φορά από τις καιρικές συνθήκες που θα επικρατούν στην περιοχή, καθώς στην οροφή του ξενοδοχείου θα υπάρχει μια κάμερα στραμμένη προς τον ουρανό της Νέας Υόρκης. Αυτό σημαίνει ότι η μουσική θα τροποποιείται ανάλογα με την ανατολή ή τη δύση του ήλιου, αλλά και με βάση τις αλλαγές στη βαρομετρική/ατμοσφαιρική πίεση. 

To αποτέλεσμα όλης αυτής της μοναδικής εμπειρίας είναι να έχουν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου την ευκαιρία να ταυτιστούν και ίσως να εναρμονιστούν με τις καιρικές συνθήκες, ενώ στόχος της Microsoft είναι να καταφέρει να βελτιώσει ακόμη περισσότερο το συγκεκριμένο πρότζεκτ, έτσι ώστε να μπορεί να αναγνωρίζει πιο εύκολα την πυκνή ή την αραιή συννεφιά, το χιόνι, τη βροχή, τον καθαρό ουρανό αλλά και τα πουλιά, ανάλογα πάντοτε με την εποχή.   

Η Bjork συνεργάστηκε με τη Microsoft για τη δημιουργία μουσικής με τη βοήθεια της τεχνητής νοημοσύνης Facebook Twitter
Φωτο: Microsoft

Όσον αφορά την ιδέα και την υλοποίηση του πρότζεκτ, η Bjork δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής: «Μια αρχιτεκτονική κατασκευή στο Μανχάταν μού έδωσε το κίνητρο να ασχοληθώ με την τεχνητή νοημοσύνη και αποδέχτηκα αυτό το κάλεσμα. Τώρα είμαι στις επάλξεις και ανυπομονώ με μεγάλη περιέργεια για τα αποτελέσματα». 

 

Με πληροφορίες από design boom

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Τech & Science / Πόσο κοντά βρισκόμαστε σ’ ένα πυρηνικό ολοκαύτωμα;

Σύμφωνα με το βιβλίο «Nuclear Age», ο κίνδυνος είναι μεγαλύτερος από ποτέ, με την παρουσία τουλάχιστον εννέα πυρηνικών δυνάμεων και την έλλειψη αποτελεσματικού διεθνούς πλαισίου για τον περιορισμό της απειλής.
LIFO NEWSROOM
Η Ε.Ε. αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Τech & Science / Η ΕΕ αποσύρει iPhone από την αγορά λόγω υπερβολικής ακτινοβολίας

Η υπόθεση ξεκίνησε στη Γαλλία, όταν τεχνικοί έλεγχοι αποκάλυψαν ότι το συγκεκριμένο μοντέλο ξεπερνούσε το όριο SAR, δηλαδή τον δείκτη που υπολογίζει πόση ακτινοβολία απορροφά ο ανθρώπινος οργανισμός
LIFO NEWSROOM
Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Τech & Science / Αυξάνονται τα κρούσματα υπνικής άπνοιας στους καύσωνες

Η υπνική άπνοια, κατά την οποία η αναπνοή του ατόμου διακόπτεται κατά τη διάρκεια της νύχτας, δεν προκαλεί απλώς υπερβολική υπνηλία, αλλά μπορεί να αυξήσει τον κίνδυνο υπέρτασης, εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακών παθήσεων και διαβήτη τύπου 2
LIFO NEWSROOM
Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Τech & Science / Παγκόσμια βλάβη στη Microsoft: Προβλήματα σε Outlook, Teams, Minecraft και μεγάλες εταιρείες

Η εταιρεία αναφέρει ότι «ορισμένοι χρήστες του Microsoft 365 ενδέχεται να αντιμετωπίζουν καθυστερήσεις ή δυσκολίες σύνδεσης», ενώ οι μηχανικοί της εργάζονται για την πλήρη αποκατάσταση των υπηρεσιών
LIFO NEWSROOM
Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Τech & Science / Τουρκία: Σπίτι στην Πισιδία χτίστηκε με λίθους που φέρουν στα ελληνικά επιστολή του Ρωμαίου αυτοκράτορα Καρακάλλα

Το σπίτι χτίστηκε τη δεκαετία του 1950 από κατοίκους που, δίχως να το γνωρίζουν, χρησιμοποίησαν πέτρες από τα ερείπια της αρχαίας πόλης Τακίνα στο Πολυδώριο Πισιδίας
LIFO NEWSROOM