Πολλά παιδιά μαθαίνουν μέσω Google ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης

Πολλά παιδιά μαθαίνουν μέσω Google ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα που έγινε στη Μεγάλη Βρετανία, πάνω από ένα εκατομμύριο παιδιά ανακαλύπτουν ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης μέσω Google. 

Η έρευνα αυτή ουσιαστικά αναφέρει ότι πλέον τα παιδιά δε ρωτούν απαραίτητα τους γονείς τους για το εάν υπάρχει ο Άγιος Βασίλης ή πόσο χρονών είναι, αλλά προτιμούν να «απευθυνθούν» στη γνωστή μηχανή αναζήτησης και να λάβουν στη συνέχεια την κατάλληλη απάντηση. 

Συγκεκριμένα, όπως δηλώνει ο Stephen Kenwright, συνιδρυτής της βρετανικής εταιρείας μάρκετινγκ «Rise at Seven», «τα παιδιά απευθύνονται στη Google, γιατί θεωρούν ότι θα τους απαντήσει με κάθε ειλικρίνεια και θα διώξει τις ψευδαισθήσεις που τους έχουν δημιουργήσει οι γονείς τους».  

Παράλληλα, μέσα από την παραπάνω έρευνα, αποκαλύφθηκε ότι κάθε χρόνο περίπου 186.900 χρήστες του Διαδικτύου αναζητούν τη φράση «Πόσο χρονών είναι ο Άγιος Βασίλης;» και άλλοι 182.300 το «Πού βρίσκεται ο Βόρειος Πόλος;». Εκτός αυτού, στις 47.700 ανέρχονται οι αναζητήσεις για το αν πράγματι υπάρχουν ξωτικά, με τις 3.900 εξ αυτών να αφορούν το αν μπορούν όντως να πετάξουν. 

Ωστόσο, με βάση πάντοτε την έρευνα, η ύπαρξη του Άγιου Βασίλη είναι αυτή που απασχολεί περισσότερο τα παιδιά, με τα πρώτα αποτελέσματα που εμφανίζονται στη συγκεκριμένη αναζήτηση να απαντούν με μεγάλη δόση ειλικρίνειας! «Οι αλγόριθμοι της Google επιλέγουν την απάντηση που ανταποκρίνεται καλύτερα στην ερώτηση που αναζητά ο χρήστης, με βάση φυσικά την ασφάλεια και την ακρίβεια των γεγονότων», καταλήγει ο εκπρόσωπος της εταιρείας. 

Με πληροφορίες από La Repubblica

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM