Η ταχύτητα σύνδεσης στο Ίντερνετ είναι ένας από τους πιο σημαντικότερους παράγοντες που επηρεάζουν τη διαδικτυακή μας ζωή. 

 

Με αφορμή αυτό, η ιστοσελίδα Cable ανέλυσε τις ταχύτητες σύνδεσης σε 207 χώρες, μέσα από 267 εκατομμύρια σχετικά τεστ που πραγματοποίησε. Στη συνέχεια, συγκρότησε μια λίστα με τις πρώτες 50 χώρες από την οποία φάνηκε ότι η μέση ταχύτητα σύνδεσης στο Ίντερνετ παγκοσμίως είναι 11,03 Mbps, πράγμα που σημαίνει ότι αυξήθηκε κατά 1,93 Mbps συγκριτικά με το 2018. 

 

Βέβαια, σύμφωνα με τη συγκεκριμένη έρευνα, η αύξηση αυτή οφείλεται κατά βάση χάρη στις ανεπτυγμένες χώρες, οι οποίες διαθέτουν ήδη τις κατάλληλες τεχνολογικές υποδομές. Από το σύνολο πάντως των πρώτων 50 χωρών, οι 37 ανήκουν στην Ευρώπη, οι 10 στην Ασία και την Ωκεανία, δύο στην Βόρεια Αμερική και μόνο μία στην Αφρική (η Μαδαγασκάρη που καταλαμβάνει την 33η θέση). 

 

Την πρώτη θέση, πάντως, κατέχει η Ταϊβάν, με δεύτερη τη Σιγκαπούρη, τρίτο το Τζέρσεϊ. τέταρτη τη Σουηδία και πέμπτη τη Δανία. 

 

Τέλος, η Cable κατέταξε για φέτος την Ελλάδα στην 56η θέση παγκοσμίως, δηλαδή μία θέση πιο πάνω σε σχέση με αυτήν του 2018, και μέση ταχύτητα download τα 13,41 Mbps. 

 

Με πληροφορίες από Wired