Η Huawei στρέφεται δικαστικά κατά της αμερικανικής κυβέρνησης

Η Huawei στρέφεται δικαστικά κατά της αμερικανικής κυβέρνησης Facebook Twitter
Στην αμερικανική δικαιοσύνη προσφεύγει η Huawei - EPA
0

Δικαστική μάχη κατά των ΗΠΑ ξεκινά ο κινεζικός γίγαντας τηλεπικοινωνιών Huawei, μετά την απόφαση της αρμόδιας ρυθμιστικής αρχής να χαρακτηρίσει την εταιρεία «απειλή για την εθνική ασφάλεια».

Η εξέλιξη αυτή έρχεται μετά τo «μπλόκο» της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Επικοινωνιών στους εθνικούς παρόχους κινητής που θα αξιοποιούσαν ένα κυβερνητικό κονδύλι 8,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την αγορά εξοπλισμού από τη Huawei.

«Η αμερικανική κυβέρνηση δεν παρουσίασε ποτέ πραγματικές αποδείξεις που να επιβεβαιώνουν πως η Huawei συνιστά απειλή για την εθνική ασφάλεια. Κι αυτό γιατί αυτές οι αποδείξεις δεν υπάρχουν» διεμήνυσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στην έδρα του κινεζικού κολοσσού στην Shenzhen ο επικεφαλής νομικός αξιωματούχος, Song Liuping, με την εταιρεία να αξιώνει από την αμερικανική δικαιοσύνη να ακυρώσει την απόφαση.

Πρόκειται για τη δεύτερη νομική «κόντρα» εντός αυτού του έτους από την κινεζική εταιρεία που αντιτίθεται στις πολιτικές της διοίκησης Τραμπ. Και τον περασμένο Μάιο, η Huawei είχε προσβάλει απόφαση που απαγόρευε σε αμερικανικές κυβερνητικές υπηρεσίες να αγοράσουν εξοπλισμό της.


Η εταιρεία ουσιαστικά είναι ένα από τα «θύματα» του εμπορικού πολέμου μεταξύ των δύο μεγαλύτερων οικονομιών στον πλανήτη.

«Κίνδυνος για την ασφάλεια»

Επιπλέον, η Ουάσινγκτον ασκεί πιέσεις σε άλλα κράτη να μην επιτρέψουν στην Huawei την ανάπτυξη 5G. Χθες, εξάλλου, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ είχε δηλώσει πως η κινεζική εταιρία τηλεπικοινωνιών Huawei συνιστά κίνδυνο για την ασφάλεια.

Σε αυτό που ορισμένοι συγκρίνουν με την κούρσα εξοπλισμών στη διάρκεια του Ψυχρού Πολέμου, οι Ηνωμένες Πολιτείες ανησυχούν ότι η κυριαρχία του 5G θα δώσει σε οποιονδήποτε παγκόσμιο ανταγωνιστή, όπως η Κίνα, ένα πλεονέκτημα το οποίο η Ουάσινγκτον δεν είναι έτοιμη να δεχθεί.

«Νομίζω πράγματι πως είναι ένας κίνδυνος για την ασφάλεια, είναι μια απειλή για την ασφάλεια», είπε ο Τραμπ, προσθέτοντας πως «μίλησα στην Ιταλία και φαίνεται πως δεν πρόκειται να προχωρήσει με αυτό. Μίλησα και με άλλες χώρες, δεν θα προχωρήσουν. Όλοι με τους οποίους μίλησα δεν θα προχωρήσουν».

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

NASA ARTEMIS II

Τech & Science / Artemis II: Η NASA δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες της Γης από το διαστημόπλοιο Orion

«Όσο μακριά κι αν φτάσουμε, παραμένουμε ένας κόσμος, που παρακολουθεί, ελπίζει και στοχεύει ψηλότερα» ανέφερε χαρακτηριστικά το Κέντρο Ελέγχου της NASA για να περιγράψει μία από τις δύο εικόνες
THE LIFO TEAM
ΠΑΣΧΑ ΠΑΣΧΑΛΙΝΑ ΑΥΓΑ

Τech & Science / Πάσχα 2026: Συμβουλές για να είστε σίγουροι ότι είναι ασφαλές να καταναλώσετε τα βαμμένα αυγά

Τα αυγά μπορούν να βαφτούν και να καταναλωθούν με ασφάλεια κατά τη διάρκεια του Πάσχα, ακολουθώντας μερικούς απλούς κανόνες υγιεινής τροφίμων κατά το μαγείρεμα, την ψύξη και τον χειρισμό τους
THE LIFO TEAM
Οι πορνοστάρ φτιάχνουν AI σωσίες για να μη γεράσουν ποτέ online

Τech & Science / Οι πορνοστάρ φτιάχνουν AI σωσίες για να μη γεράσουν ποτέ online

Από τη Lisa Ann έως τη Cherie Deville, όλο και περισσότεροι δημιουργοί ερωτικού περιεχομένου βλέπουν τους AI σωσίες τους όχι ως απειλή αλλά ως τρόπο να παρατείνουν την εμπορική ζωή της δημόσιας εικόνας τους.
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΗΠΑ

Τech & Science / Νέες διατροφικές οδηγίες από την Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία κόντρα στην πολιτική Τραμπ

Νωρίτερα φέτος, η κυβέρνηση Τραμπ είχε παρουσιάσει δικές της διατροφικές οδηγίες, ενθαρρύνοντας την αυξημένη πρόσληψη πρωτεΐνης τόσο από ζωικές όσο και από φυτικές πηγές
THE LIFO TEAM