Αυτός ο 19χρονος μόλις έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος χάκερ, αλλά είναι νόμιμος και περιζήτητος

Αυτός ο 19χρονος μόλις έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος χάκερ, αλλά είναι νόμιμος και περιζήτητος Facebook Twitter
0

Η HackerOne, η κορυφαία πλατφόρμα υπηρεσιών ασφάλειας με χάκερς ανακοίνωσε σήμερα ότι ο 19χρονος Santiago Lopez (@try_to_hack) είναι ο πρώτος που κέρδισε 1 εκατ. δολάρια βοηθώντας τις εταιρείες να γίνουν πιο ασφαλείς.

Ο Santiago είναι πλέον ο πρώτος εκατομμυριούχος «bug-bounty hacker» που σημαίνει ότι είναι νόμιμος και πληρώνεται για να βρει δυσλειτουργίες στο λογισμικό των μεγαλύτερων εταιριών του κόσμου.

Ο Santiago Lopez άρχισε να αναφέρει αδυναμίες ασφαλείας στις εταιρείες μέσω προγραμμάτων που αφορούν προγράμματα  το 2015 δουλεύοντας μέσω της HackerOne. Ο Lopez έχει αναφέρει πάνω από 1.600 ελαττώματα ασφαλείας σε εταιρείες όπως το Twitter και η Verizon Media Company, καθώς και ιδιωτικές εταιρικές και κυβερνητικούς φορείς.

«Για μένα, αυτό το επίτευγμα αντιπροσωπεύει ότι οι εταιρείες και οι άνθρωποι που τους εμπιστεύονται γίνονται όλο και πιο ασφαλείς από ό, τι προηγουμένως, και αυτό είναι απίστευτο», δήλωσε ο νεαρός χάκερ ο οποίος πλέον έχει γίνει περιζήτητος.

«Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος που βλέπω ότι το έργο μου αναγνωρίζεται και αποτιμάται. Αυτό με ενθαρρύνει να συνεχίσω να πιέζω τον εαυτό μου να γίνει καλύτερος και με εμπνέει για να φτάσω στο επόμενο επίπεδο», πρόσθεσε.

Ο Lopez θεωρείται ο κορυφαίος χάκερ όλων των εποχών στο HackerOne το οποίο έχει ως μέλη περισσότερους από 330 χιλιάδες χάκερ που ανταγωνίζονται για την πρώτη θέση.

Αυτός ο 19χρονος μόλις έγινε ο πρώτος εκατομμυριούχος χάκερ, αλλά είναι νόμιμος και περιζήτητος Facebook Twitter

Οι χάκερς καλούνται να εντοπίσουν αδυναμίες σε πάνω από 1.200 εταιρείες τεχνολογίας και επιχειρήσεις που βασίζονται στην κοινότητα του HackerOne για να αναφέρουν με ευπάθειες και σφάλματα πριν μπορέσουν να αξιοποιηθούν από εγκληματίες.

Όπως πολλοί χάκερς, ο 19χρονος είναι αυτοδίδακτος και όπως έχει δηλώσει ο ίδιος, έμπνευση για να ξεκινήσει ήταν η ταινία Hackers.

Ο Santiago λέει πως έμαθε την «τέχνη» του hacking παρακολουθώντας δωρεάν online σεμινάρια και δημοφιλή blogs. Το 2015, στην ηλικία των 16 ετών, υπέγραψε συμφωνία με την HackerOne και κέρδισε την πρώτη του αμοιβή μερικούς μήνες αργότερα.

Επέλεξε το ψευδώνυμό του "try_to_hack" για να υπενθυμίζει στον εαυτό του το κίνητρο. 

«Περίεργος, αυτοδίδακτος και δημιουργικός, ο Santiago είναι ένα πρότυπο για εκατοντάδες χιλιάδες επίδοξους χάκερς σε όλο τον κόσμο. Η κοινότητα των χάκερς είναι η πιο ισχυρή άμυνα που έχουμε κατά του εγκλήματος στον κυβερνοχώρο. Αυτό είναι ένα φανταστικό ορόσημο, αλλά ακόμα μεγαλύτερες είναι οι βελτιώσεις στην ασφάλεια που έχουν επιτύχει οι εταιρείες και συνεχίζουν να επιτυγχάνουν χάρη στο έργο του», ανακοίνωσε η HackerOne.

 
Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Tech & Science / 20 χρόνια μετά την «Αιώνια λιακάδα ενός καθαρού μυαλού», υπάρχει πλέον η τεχνολογία διαγραφής αναμνήσεων;

Σίγουρα είμαστε πολύ πιο κοντά στο να μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την επιστήμη για να αλλάξουμε τις αναμνήσεις μας, από ό,τι ήμασταν πριν από μια εικοσαετία.
NEWSROOM