Η «Wall Street Journal» μετέδωσε προ ολίγου πως η Apple θα αναβάλει την παρουσίαση των πολυαναμενόμενων iPhone 12 που ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τον Σεπτέμβριο. 

 

Κάθε χρόνο η Apple παραδοσιακά ανακοινώνει το πρώτο μισό του Σεπτεμβρίου τις «ναυαρχίδες» των νέων smartphones, αλλά, σύμφωνα με πηγές που γνωρίζουν τις ήδη αποφασισμένες αλλαγές, η παρουσίαση των iPhone 12 θα μετατεθεί.

 

Η Apple σχεδιάζει να παρουσιάσει συνολικά τέσσερα νέα μοντέλα αργότερα μέσα στη χρονιά, μετά το iPhone SE που ήδη αποκαλύφθηκε επισήμως διαδικτυακά πριν από λίγες εβδομάδες και πρακτικά αποτελεί το «σασί» του iPhone 8 με το εσωτερικό των iPhone 11.

 

Όποτε και αν αυτά παρουσιαστούν, τα νέα μοντέλα αναμένεται να είναι τα πρώτα της εταιρείας με δυνατότητα σύνδεσης σε δίκτυα 5G και θα έρθουν σε τρία διαφορετικά μεγέθη, 5.4 ιντσών, 6.1 ιντσών και 6.7 ιντσών. Όλα θα έχουν οθόνη OLED, σύμφωνα με αξιόπιστες πηγές που επικαλείται η WSJ. 

 

Βασικός λόγος για την καθυστέρηση –περίπου ενός μηνός, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές– είναι φυσικά οι αναταράξεις στη γραμμή παραγωγής στις χώρες της Ασίας λόγω της πανδημίας, σε μια περίοδο που εκτιμάται ότι έχει πέσει και το καταναλωτικό ενδιαφέρον για νέες συσκευές, καθώς εκατομμύρια άνθρωποι σε όλο τον κόσμο έχουν απολυθεί ή τεθεί σε καθεστώς αναστολής εργασίας.

 

Πριν από το ξέσπασμα του κορωνοϊού, οι μετοχές της Apple είχαν σημειώσει ρεκόρ εν αναμονή των μοντέλων 5G. Αναλυτές προέβλεπαν μάλιστα πως η νέα σειρά θα έδινε την πολυπόθητη ώθηση στις πωλήσεις που πέρσι δεν ξεπέρασαν τα 200 εκατομμύρια νέων συσκευών, κάτι που είχε να συμβεί από το 2015

 

Η Apple αρνήθηκε να σχολιάσει το ρεπορτάζ. 

 

Ο τεχνολογικός κολοσσός από το Κουπερτίνο χτυπήθηκε δύο φορές από την πανδημία, πρώτα όταν έκλεισαν τα καταστήματα και οι κατασκευαστές στην Κίνα και λίγο αργότερα, όταν υποχρεώθηκε να κλείσει τα φυσικά της καταστήματα σε Ευρώπη και Αμερική. Μάλιστα, η πανδημία πάγωσε τις δραστηριότητές της και στα κεντρικά γραφεία της στη Silicon Valley. 

 

Αν και ορισμένα καταστήματα άνοιξαν εκ νέου και εργοστάσια επαναλειτούργησαν, τώρα η Apple είναι αντιμέτωπη με την αβεβαιότητα για τη ζήτηση νέων κινητών τηλεφώνων εν μέσω της οικονομικής κρίσης που ακολουθεί την υγειονομική. Άλλωστε, τα δύο τρίτα των πωλήσεων της εταιρείας καταγράφονται στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη, σε αγορές που τώρα βρίσκονται κάτω από μια ιστορική, πρωτοφανή πίεση. 

 

Με πληροφορίες από «Wall Street Journal»