WordCamp Athens 2017: To WordPress γιορτάζει στην Αθήνα

WordCamp Athens 2017: To WordPress γιορτάζει στην Αθήνα Facebook Twitter
Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ελληνική κοινότητα του WordPress διοργανώνει το WordCamp Athens, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.
0

Το δεύτερο κατά σειρά WordCamp Athens είναι γεγονός. Για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, η ελληνική κοινότητα του WordPress φιλοδοξεί να διοργανώσει ένα μεγάλο τεχνολογικό event στην Ελλάδα. 

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 28% των websites που διαβάζουμε καθημερινά έχουν δημιουργηθεί με βάση το σύστημα διαχείρισης περιεχομένου ανοικοτού κώδικα WordPress, μπορεί να καταλάβει γιατί φημίζεται για την ταχύτητα, την ευκολία και την ευελιξία χρήσης που προσφέρει. Από μεγάλα ειδησεογραφικά (και όχι μόνο) sites μέχρι σελίδες μεγάλων συγκροτημάτων όπως οι Rolling Stones χρησιμοποιούν WordPress για την ταχύτητα του, αλλά και γιατί ενσωματώνει κομψότητα, ευκολία χρήσης, και τα καλύτερα πρότυπα του Διαδικτύου. Τα WordCamps είναι τα επίσημα συνέδρια του WordPress και του διαδικτύου γενικότερα, τα οποία διοργανώνονται σε κάθε μεγάλη πόλη του κόσμου από τις τοπικές κοινότητες. Κάθε χρόνο διοργανώνονται γύρω στα 80 WordCamps σε όλο τον κόσμο!

Σε ένα WordCamp, παρουσιάζονται διάφορα θέματα, όπως: web development, web design, social media, ecommerce, blogging, content strategy, επιχειρηματικότητα και πολλά άλλα. Tα WordCamps είναι μη κερδοσκοπικά συνέδρια, διοργανώνονται εθελοντικά και υπό την αιγίδα του WordPress Foundation, του επίσημου κοινωφελούς ιδρύματος, που έχει σκοπό τη διαφύλαξη της ελευθερίας και της διακίνησης του ανοικτού κώδικα του WordPress. Ένα WordCamp αφορά όλους όσους ασχολούνται με το WordPress και το διαδίκτυο, ανεξάρτητα από το επίπεδο γνώσης και εμπειρίας τους. Το συνέδριο απευθύνεται σε κάθε χρήστη ή επαγγελματία που ενδιαφέρεται να ενημερωθεί σχετικά με τις εξελίξεις γύρω από το WordPress και τις τεχνολογίες του διαδικτύου γενικότερα. Web developers, web designers, bloggers, δημοσιογράφοι, φοιτητές σχολών πληροφορικής, content editors, web editors, social media managers και πολλές άλλες ειδικότητες είναι μόνο μερικές από τις κατηγορίες ανθρώπων στους οποίους απευθύνεται το συνέδριο. Παράλληλα, αποτελεί μια εξαιρετική ευκαιρία για την τεχνολογική κοινότητα να συγκεντρωθεί για μια ημέρα σε ένα χώρο, να παρακολουθήσει ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις από διακεκριμένους Έλληνες και ξένους ομιλητές, να γνωριστούν τα μέλη της μεταξύ τους αλλά και να επικοινωνήσουν με μεγάλες εταιρείες του χώρου.

Η ανοικτότητα της κοινότητας προς κάθε άνθρωπο και ο σεβασμός στη διαφορετικότητά του είναι μερικές από τις βασικές αρχές της παγκόσμιας κοινότητας του WordPress. Όλοι οι άνθρωποι είναι εξίσου καλοδεχούμενοι ανεξαρτήτως φύλου, ηλικίας, καταγωγής, θρησκείας, σεξουαλικού προσανατολισμού αλλά και επιπέδου γνώσης και εμπειρίας. Για να διευκολυνθεί η συμμετοχή όλων στο συνέδριο οι χώροι είναι προσβάσιμοι σε ΑμΕΑ, οι ομιλίες καλύπτονται ζωντανά με διερμηνεία στη νοηματική γλώσσα, ενώ θα παρέχεται φύλαξη παιδιών από επαγγελματίες για γονείς που έχουν αυτή την ανάγκη (για το τελευταίο χρειάζεται μια απλή επικοινωνία με τους διοργανωτές) χωρίς επιπλέον κόστος. 

Το WordCamp Athens 2017 θα λάβει χώρα το Σάββατο 09 Δεκεμβρίου στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, στις αίθουσες Nίκος Σκαλκώτας και MC3. Tην επομένη του συνεδρίου, την Κυριακή 10 Δεκεμβρίου, θα διεξαχθεί η καθιερωμένη ημέρα συνεισφοράς στην κοινότητα του ανοικτού λογισμικού του WordPress, με τίτλο Contributor's day, στο συνεργατικό χώρο Found.ation. Το εισιτήριο παρακολούθησης του συνεδρίου και για τις δύο μέρες, συμπεριλαμβανομένων των γευμάτων, των coffee breaks και των αναμνηστικών δώρων, θα έχει ένα συμβολικό αντίτιμο της τάξης των 20€, έτσι ώστε να είναι προσιτό σε όλα τα μέλη της κοινότητας. Για πληροφορίες σχετικά με τα εισιτήρια απευθυνθείτε εδώ.

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Explainer: Tι είναι τελικά μια επίθεση DDOS;

Tech & Science / Explainer: Tι είναι τελικά μια κυβερνοεπίθεση DDoS;

Ο Ελληνολιβανέζος Αλεξάντερ Σίνο, υπεύθυνος υπηρεσιών Microsoft στην BlueVoyant και ειδικός στην κυβερνοασφάλεια, εξηγεί τι ακριβώς είναι μια κυβερνοεπίθεση όπως αυτή που χτύπησε την τράπεζα θεμάτων, και ποιος θα μπορούσε να βρίσκεται από πίσω.
ΝΙΚΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ