Twitter: «Οι χάκερ που μας επιτέθηκαν χειραγώγησαν εργαζόμενούς μας»

Twitter: «Οι χάκερ που μας επιτέθηκαν χειραγώγησαν εργαζόμενούς μας» Facebook Twitter
0

Οι χάκερ που ενορχήστρωσαν μια εντυπωσιακή επίθεση σε λογαριασμούς διασημοτήτων και πολιτικών στο Twitter «χειραγώγησαν με επιτυχία μικρό αριθμό εργαζομένων» της πλατφόρμας, όπως ανακοίνωσε σήμερα η ίδια η εταιρεία.

To Twitter διευκρίνισε ότι συνολικά οι κυβερνοπειρατές στοχοθέτησαν 130 λογαριασμούς και κατάφεραν να «σπάσουν» τους 45 από αυτούς, χρησιμοποιώντας «εργαλεία που είναι διαθέσιμα μόνο στην εσωτερική ομάδα υποστήριξης».

Μεταξύ άλλων, οι χάκερ μπήκαν στον λογαριασμό του Δημοκρατικού υποψηφίου προέδρου Τζο Μπάιντεν, του πρώην προέδρου Μπαράκ Ομπάμα, του ιδρυτή της Amazon Τζεφ Μπέζος, του ιδιοκτήτη της Tesla Ίλον Μασκ και του ιδρυτή της Microsoft Μπιλ Γκέιτς. Μέσω των λογαριασμών αυτών έστειλαν μηνύματα καλώντας τους χρήστες να τους στείλουν bitcoin, υποσχόμενοι ότι θα διπλασιάσουν τα λεφτά τους.

Σύμφωνα με ειδικευμένους ιστότοπους που παρακολουθούν τις συναλλαγές σε bitcoin αλλά δεν καταγράφουν τους αποδέκτες, στάλθηκαν με αυτόν τον τρόπο περίπου 100.000 δολάρια.

Σύμφωνα με το Twitter, σε οκτώ από τους λογαριασμούς αυτούς οι χάκερ κατάφεραν επίσης να κατεβάσουν δεδομένα στα οποία υπό φυσιολογικές συνθήκες έχει πρόσβαση μόνο ο ιδιοκτήτης του λογαριασμού.

Αυτή η εντυπωσιακή κυβερνοεπίθεση αναζωπύρωσε τη συζήτηση στις ΗΠΑ για την ασφάλεια των ιστοτόπων κοινωνικής δικτύωσης, λίγους μήνες πριν από τις προεδρικές εκλογές του Νοεμβρίου. Πολλοί διερωτούνται επίσης ποιες θα ήταν οι πιθανές συνέπειες αν οι χάκερ κατάφερναν να μπουν στον λογαριασμό του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος συχνά ανακοινώνει την πολιτική του μέσω του Twitter και έχει 83,5 εκατομμύρια ακολούθους.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι ο λογαριασμός του Αμερικανού Προέδρου Ντοναλντ Τραμπ δεν ήταν μεταξύ εκείνων που χακαρίστηκαν.

 

Έρευνα από το FBI για την επίθεση στο Twitter 

Το FBI ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση στο Twitter, όπου χάκερ έθεσαν υπό τον έλεγχό τους λογαριασμούς που ανήκουν, μεταξύ άλλων, στους Τζο Μπάιντεν, Κάνιε Γουέστ και Μπιλ Γκέιτς.

Η επίθεση που φαίνεται να σχετίζεται με απάτη απόσπασης κρυπτονομισμάτων. Χθες το FBI σε ανακοίνωσή του ανέφερε: «Είμαστε ενήμεροι για το σημερινό επεισόδιο σε πολλούς λογαριασμούς στο Twitter που ανήκουν σε επώνυμα πρόσωπα». Μετά την επίθεση, η μετοχή του Twitter κατέγραψε πτώση περίπου 1,3%.

Με πληροφορίες από AFP/ ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τech & Science
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ένδεχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

Τech & Science / Επιστήμονες εντόπισαν κομήτη που ενδέχεται να είναι παλαιότερος από τον Ήλιο

«Υπάρχει περίπου 66% πιθανότητα αυτός ο κομήτης να είναι παλαιότερος από το ηλιακό μας σύστημα και να περιπλανιέται στο διαστρικό διάστημα από τότε», σημείωσε ένας από τους επιστήμονες που συμμετείχαν στην ανακάλυψη
LIFO NEWSROOM
Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Τech & Science / Γιγάντια κομμάτια του Φάρου της Αλεξάνδρειας ξανά στην επιφάνεια - Προσπάθεια ψηφιακής ανακατασκευής

Γάλλοι και Αιγύπτιοι ερευνητές στην Αλεξάνδρεια ανέλκυσαν 22 τεράστια πέτρινα μπλοκ που χρησιμοποιήθηκαν πριν από χιλιάδες χρόνια για την κατασκευή του διάσημου Φάρου της πόλης, ενός από τα επτά θαύματα του αρχαίου κόσμου
LIFO NEWSROOM
Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Τech & Science / Αρχαία ποτάμια στον Άρη: Το παρελθόν του «κόκκινου πλανήτη» είναι πιο υγρό από ό,τι πιστεύαμε

Νέα ευρήματα αποκαλύπτουν χιλιάδες χιλιόμετρα αρχαίων ποταμιών στα νότια υψίπεδα του Άρη, ενισχύοντας τη θεωρία ότι ο πλανήτης ήταν κάποτε πολύ πιο υγρός απ’ ό,τι πιστεύαμε
LIFO NEWSROOM
Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Τech & Science / Ανακαλύφθηκε νέο ιπτάμενο ερπετό που πετούσε πάνω από τους δεινόσαυρους πριν 200 εκατ. χρόνια

Το απολίθωμα, μια γνάθος που διατηρήθηκε σε εξαιρετική κατάσταση, αναλύθηκε με σύγχρονες τεχνικές σάρωσης, αποκαλύπτοντας χαρακτηριστικά που το κατατάσσουν σε ένα άγνωστο έως τώρα είδος
LIFO NEWSROOM