Τέλος το ιντερνετικό πορνό στη Βρετανία;

Τέλος το ιντερνετικό πορνό στη Βρετανία; Facebook Twitter
0

Σύμφωνα με τους Sunday Times η  βρετανική κυβέρνησης προτίθεται να ζητήσει από τους παρόχους ίντερνετ (ISP) την απαγόρευση της πρόσβασης σε κάθε είδους υλικό πορνογραφίας στις οικιακές συνδέσεις για να προστατεύσει τα παιδιά. Όσοι επιθυμούν να σερφάρουν σε porn sites θα πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στον πάροχο τους, ώστε να ενεργοποιείται η υπηρεσία. Πληροφορίες λένε πως μέσα στα σχέδια της κυβέρνησης είναι ο διάλογος με τους μεγαλύτερους βρετανικούς παρόχους ίντερνετ προκειμένου να προσδιοριστεί με ακρίβεια το πλαίσιο και ο τρόπος εφαρμογής της ιδέας.

Από την πλευρά τους οι πάροχοι φρενάρουν τον ενθουσιασμό της κυβέρνησης μιας που όπως δηλώνουν «η υλοποίηση ενός τέτοιου βήματος δεν θα είναι όσο εύκολη φαντάζει». Από τη μία το κόστος μιας τέτοιας ρύθμισης θα είναι τεράστιο και από την άλλη η εφαρμογή της θα είναι σχεδόν αδύνατη από τεχνικής άποψης.

Πέρα όμως από τις τεχνικές δυσκολίες ενός τέτοιου εγχειρήματος, η φύση του η ίδια εγείρει ερωτήματα. Γιατί ο χρήστης-πελάτης  να «στιγματίζεται» υπογράφοντας μια τέτοια αίτηση εφόσον υπάρχουν ειδικές υπηρεσίες στους φυλλομετρητές που απαγορεύουν την πρόσβαση σε τέτοιου είδους ιστοσελίδες; Πόσο ασφαλής θα γίνει ο κυβερνοχώρος για τους ανήλικους μετά από αυτή τη ρύθμιση, δεδομένου ότι υπάρχουν εκατομμύρια άλλα sites που μπορούν να «διαφθείρουν» τη νεολαία; Μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να «χτυπήσει» τη μεγαλύτερη βιομηχανία του πλανήτη;

Και αφού προβληματιστήκαμε αρκετά:

Τech & Science
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΟΘΟΝΕΣ ΠΑΙΔΙΑ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΚΙΡ ΣΤΑΡΜΕΡ

Τech & Science / Παιδιά και οθόνες: Τι προτείνει η Βρετανία για ηλικίες έως 5 ετών

Ο Κιρ Στάρμερ δήλωσε ότι οι συστάσεις έρχονται να καλύψουν τη σύγχυση που αντιμετωπίζουν πολλές οικογένειες, σημειώνοντας ότι «η ανατροφή παιδιών σε έναν κόσμο γεμάτο οθόνες είναι ιδιαίτερα απαιτητική»
THE LIFO TEAM
GOOGLE ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΦΥΣΙΚΗ ΑΠΟΚΡΥΠΤΟΓΡΑΦΗΣΗ

Τech & Science / Η Google προειδοποιεί: Κβαντικοί υπολογιστές μπορεί να «σπάσουν» την κρυπτογράφηση έως το 2029

Η εταιρεία εκτιμά ότι στο μέλλον θα είναι δυνατή η αποκρυπτογράφηση δεδομένων που σήμερα θεωρούνται ασφαλή, όπως τα μηνύματα και οι τραπεζικές συναλλαγές, ακόμη και αν έχουν αποθηκευτεί εδώ και χρόνια
THE LIFO TEAM